2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor
2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor; İbadetlerine hassasiyet ile bağlı olan müslümanların merak ettikleri konulardan biri de 3 ayların ne zaman başladığı konusudur. Recep, Şaban, Ramazan bu üç mübarek ayların geldiğini müjdeleyen tarih ise 2021 yılında 13 Şubat’a denk geldiği bildirilmektedir.

Mübarek üç ayların bu seneki ilk kutlu kandili olan 2021 Regaib Kandili 18 Şubat Perşembe gününe denk gelmektedir. Bu mübarek üç ayların başlangıcını, mübarek kandil günlerini nafile orucu ve nafile ibadetler ile geçirmek isteyen müslümanlar bu tarihlere önem vermektedir.

 2021 Dini Günler Takvimi

2021 yılında Miraç Kandili 10 Mart gününe denk gelirken, 2021 Berat Kandili 27 Mart tarihine denk gelmektedir. 11 ayın sultanı olan 2021 Ramazan ayı ise bu sene 13 Nisan’da başlayıp 12 Mayıs’ta son bulacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü ise 2021 yılında 13 Mayıs’ta idrak edilecektir. Ramazan ayının içinde bulunan ve kutlu bir gece olan Kadir Gecesi ise 2021 8 Mayıs’a denk gelmektedir. Müslümanların önem verdiği bu kutlu günler 2021 yılında bu tarihlere denk gelmektedir.

üç Aylarda Yapılacak Nafile İbadetler Nelerdir?

13 Şubat ile 3 aylara girilmesi ile beraber bu özel günleri daha feyizli geçirmek için yapılacak pek çok nafile ibadet vardır. Bu kutlu ve özel gecelerde, kandil gecelerinden yapılacak nafile ibadetlerden bazıları şunlardır;

• 3 ayların başlangıcı ile beraber 18 Şubat Regaib Kandili gününü nafile orucu tutarak geçirebilir, böylelikle 3 aylara güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

• Kandil gecelerinde Yasin, Tebareke gibi süreleri okuyarak, Kur’an’ı kerim okuyarak daha feyizli geçirebilirsiniz.

• Şüphesiz ki ibadetlerin en önemlisi tövbedir. Günahların af olduğu bu kutlu geceleri tövbe estağfurullah çekerek geçirebilirsiniz.

2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

• 3 aylardan biri olan Ramazan ayında oruç tutmak her müslüman’a farzdır. Oruç biraz da nefsi terbiye, aç olanın halinden anlama halidir. Çevrenizde aç, açık, yardıma muhtaç olan varsa bu mübarek bu günlerde onlara el uzatarak nafile ibadetlerinizi artırabilirsiniz.

• Peygamber efendimize bu mübarek günlerde bolca salavat getirilmelidir. Böylelikle peygambere olan sevgi, saygı kuvvetlendirilmeli.

• Küs ve dargın olan kimse varsa etrafımızda mutlaka bu güzel, kutlu günlerde barışmaları sağlanmalıdır.

• Vefat etmiş yakınlarımız bu günlerde unutulmamalı, peygamberinde bizzat önem verdiği kabir ziyaretleri gerçekleştirmeli.

• Hayatta olan büyüklerimiz, anne babanız veya manevi anlamdaki hocalarımız aranmalı, ziyaret edilmeli, mübarek günleri kutlanmalıdır.

• Bu mübarek üç aylarda bolca tefekkür edilmeli, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için bolca güzel temenni ve duada bulunulmalıdır.

2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin