2021 yılında Altına yatırım yapmak mantıklı mı

2021 yılında Altına yatırım yapmak mantıklı mı yoksa
2021 yılında Altına yatırım yapmak mantıklı mı yorumları

2021 yılında Altına yatırım yapmak mantıklı mı

2021 yılında Altına yatırım yapmak mantıklı mı; Altın fiyatları birkaç yıldır yatırımcılarının yüzünü güldüren altın, son iki aydır düşüş yaşayarak yatırımcısını korkutmaya başladı. Altının düşmesi ile herkesin aklına altına yatırım yapmak ne kadar mantıklı, altın düşmeye devam edecek mi ya da altın geri yükselecek mi gibi sorular gelmeye başladı. Zamanda davranan ve fiyatı düşükken nakit parasını altına yatıran tüm yatırımcılar altın fiyatları yüksekken altınlarını bozdurmaları durumunda çok şanslılar. Çünkü altın yatırımcısına şu anda iki kat kar ettirmiş durumda…. Peki; Altın Döviz iniş Çıkışlarını Etkileyen Faktörler nelerdir?

Altın Yatırımı ile ilgili Bilinmesi Gerekenler

Elinizdeki birikimleri altına yatırmak istiyorsanız, piyasaları düzenli olarak takip etmeli, altın fiyatları düşükken nakit paranızı altına çevirip, fiyatlar yükseldiğinde altınınızı bozdurmalısınız. Bu konuda birçok yatırımcı altın fiyatları yükselmeye başlayınca altın aldığı için kar etmek yerine zarar edebiliyor. Çünkü fiyatlar sürekli inişli çıkışlı olduğundan dolayı altına yatırımı zamanında yapmak çok önemlidir.

Altın Bir Anda Neden Yükseldi ve Neden Düşmeye Başladı

Altın fiyatlarını yükselmesindeki en önemli neden ABD para birimini yükselmesidir. Dolar endeksinin değer kazanması nedeni ile hızlı bir düşüşe geçen altın fiyatlarının ileri de yine yükseleceği söyleniyor. Makro verilere yapılan iyileştirme çalışmaları ile ülkemizde ve dünyada ciddi bir sorun oluşturan Korona virüs salgının aşı çalışmalarını başarılı bir şekilde sonuçlanması da altın fiyatlarını düşmesinde en önemli nedenler arasında yer alıyor. Peki dolar neden düştü? sorusunun cevabını makalemizde bulabilirsiniz.

Altını Altın Hesabında Tutmak mı, Yoksa Elde Tutmak Mı Daha Avantajlı

Elinizdeki altınları yatırıma dönüştürmek istiyorsanız bu konuda tercih edebileceğiniz en güvenilir ve karlı yatırım kanalı altın hesapları oluyor. Çünkü altın hesabı ile güvenli bir şekilde alım-satım yapar. Aynı zamanda taşıma saklama derdi olmadan altın yatırımlarınızı güvenli bir şekilde kar ettirme fırsatı sunar. Altın hesabı ile altınlarınızı yıpranma değer kaybı veya yıpranma gibi risklere karşı korumuş olur.  Ancak altın hesabı oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bankanızın alım-satım değerleridir.

Çünkü her bankanın alım satım değeri farklıdır. Bu nedenle altın hesabı açtırmadan önce tüm bankaların alım- satım değerlerini araştırıp en uygun olan bankayı seçmeniz sizin açınızdan karlı olacaktır.  Altını elinizin altında da saklayabilirsiniz. Fakat altını satarken ya da alırken her zaman aynı sarraftan almaya çalışın. Bilinmedik satış noktalarından ucuz fiyatlar ile altın satmaya çalışan kişi ya da firmalara itibar etmeyin. Çünkü son dönemlerde sosyal medya üzerinde ya da internet kanalları üzerinden ucuz altın adı altında sahte altın satışı yapılarak onlarca kişi mağdur olmuştur.

Hangi Altın Türü Daha Çok Kar Ettirir

Aniden yükselmesi nedeni ile pek çok vatandaşın ilgisini çeken altın yatırımdan akıllara gelen ilk soru hangi altın türü daha çok kar ettirir, oluyor. Gram altın, cumhuriyet altını, 22 ayar bilezik, çeyrek altın, yarım altın  türlerinden kar edebilirsiniz. Yüzük küpe, bileklik kolye ve benzeri aksesuar amaçlı da kullanabileceğiniz altın türlerinde işçilik maliyeti çok fazla olduğundan dolayı satarken zararına satarsınız.  Altına yatırım yaparken bugün alıp, iki üç ay sonra satarak kâr etme düşüncesine kapılmayın. Altın yatırımcısına uzun vadeli olarak kar ettirmektedir. Çünkü altın fiyatlarında her yıl bir miktar yükselme yaşanacağı için bu yıl aldığınız altından üç dört yıl sonra kesinlikle kar edersiniz.

2021 yılında Altına yatırım yapmak mantıklı mı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin