2022 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu

2022 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu
2022 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu

2022 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu

2022 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zamma ilişkin çalışmalarını dün tamamladı. 2022 asgari ücret zammı, 2022 temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Asgari ücret için müjdeli haberi paylaşacağız” açıklamasında bulunurken asgari ücretin 6 bin 391 lira olan açlık sınırının altında kalmaması istendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yeni asgari ücrete ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Komisyonda işveren heyetine başkanlık eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç da Komisyonun çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “TİSK olarak görüşlerimizi Komisyona aktardık. Yarın da görüşmelerimiz devam edecek. Umarım ülkemiz ve çalışanlarımız için güzel ve dengeli bir asgari ücret belirlenir” ifadelerini kullandı.

2022 asgari ücret ara zammı ne kadar

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zammın belirlenmesi için çalışmalarını tamamladı. Yeni rakamın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç sona eriyor.

İlk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam miktarını belirlemek için çalışmalarına dün de basına kapalı olarak devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret 5 bin 500 lira olacaktır” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam miktarını belirlemek için çalışmalarını tamamladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’muz çalışmalarını yaptı, emekçilerimizi enflasyona karşı dün koruduğumuz gibi bugün de koruyacağız” dedi.

blank

asgari ücret 5500TL oldu
asgari ücret 5500TL oldu

2022 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin