2023 Ramazan pidesi ne kadar olacak

2023 Ramazan pidesi ne kadar olacak
2023 Ramazan pidesi ne kadar olacak

2023 Ramazan pidesi ne kadar olacak

2023 Ramazan pidesi ne kadar olacak? Fırıncılar Federasyonu’ndan fiyat açıklaması 2023 yılının ilk orucu için zaman yaklaşırken, Ramazan pidesi fiyatları gündeme geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan pidesi fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Ramazan pidesi fiyatları ne kadar olacak, zam geldi mi?

Ramazan ayı yaklaşırken pide fiyatları merak ediliyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin fiyatının 10 lira olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Fiyatların haftaya netleşeceğini belirten Balcı şunları söyledi: “Pide geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla göre azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında netleşmiş olur.”

“EKMEK FİYATI DEĞİŞMEYECEK”

Balcı, ülke genelinde ekmek fiyatında ise değişiklik olmayacağını kaydetti.

2023 Ramazan Pidesi Zamlı Fiyatı Rekor Kırdı!

2023 yılı Ramazan ayı 23 Mart günü başlayacak. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala özellikle bu ayı simgeleyen pide fiyatlarındaki artış gözlerden kaçmadı. Beklenmeyen bu artış büyük bir zam olarak piyasalara yansıdı. Bu yıl Ramazan ayı 20 Nisan’da son bulacak. 21 Nisan Cuma günü ise Ramazan Bayramı’nın başlangıcı eda edilecek. Ramazan ayına sayılı günler kala akşam saatlerinde iftar vaktinde daha çok tüketilen Ramazan pidesi büyük bir hayal kırıklığına uğratacak. Beklenenin aksine oldukça yüksek bir rakamdan satışa sunulacağı söyleniyor.

Pide Zammı Ne Kadar Oldu?

2023 Ramazan pidesi ne kadar olacak? Geçtiğimiz yıl zamlanan Ramazan pidesi bu yıl yeni insanlarla insanlara şaşırtmaya hazırlanıyor. 2022 yılı Ramazan pidesi fiyatı 250 gramı 5 TL’den satılıyordu. Bu yıl ise konu üzerine Ankara’da bir fırıncı açıklamada bulundu: “Fiyatlarımız bu sene yeniden güncellenecek” diyen fırıncı 300 gram pide için 10 TL, 500 gram pide için 20 TL olarak hesaplanıldı, dedi. Geçtiğimiz yıl 5 TL olan 250 gramlık Ramazan pidesi bu yıl 300 gram olarak 10 TL’den satışa sunulması bekleniyor. Ramazan Pidesi hakkında bilmeniz gerekenler?

Fiyat artışındaki en büyük sebebi un ve yumurta maliyetlerindeki artış olduğu ifade ediliyor. Özellikle çalışanların asgari ücret ödemesindeki artış yaşanması ve doğal gaza gelen zamlarda fiyatlarda bu denli artışı tetikliyor, denildi. Fırıncı ise bu rakamı kendisinin de yüksek bulduğunu yedi buçuk TL’nin makul olduğunu ifade etti. Henüz konu üzerine bir açıklama yapılmadı. Fakat bu zaman geçerli olacak olması bekleniyor.

2023 Ramazan pidesi ne kadar olacak

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin