2023 YKS Sınavına Girecek Gençlerimiz için

2023 YKS Sınavına Girecek Gençlerimiz için
2023 YKS Sınavına Girecek Gençlerimiz için

2023 YKS Sınavına Girecek Gençlerimiz için

2023 YKS Sınavına Girecek Gençlerimiz için… Sevgili okuyucularımız, bugün üniversite sınavına girecek olan adaylarımız için küçük tavsiyeler vermek için bir makale yazmak istedim. Sınav tarihine çok az bir süre kalmışken ve her gencimizin okumak istediği bir bölüm ve okumak istediği bir şehir varken üniversite mezunu olan bir genç öğretmen adayı olarak üniversite sınavına girecek olan adaylarımız için küçük tavsiyeler vermek motive vermek ve moral olmak adına bir makale yazmak istedim. Gençler bu makale sizler için hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili gençler, hepimiz bu ülkemizin umudu olan gençlersiniz. Öncelikle 17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan üniversite sınavınız için hepinize başarılar diliyorum. Umutlarınızı asla küçümsemeyin ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin sevgili gençler. Bugün sizlere hem moral olması hem de motive vermek amacıyla bir yazmak istedim.

17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan üniversite sınavı (YKS)

Sevgili gençlerimiz öncelikle kendinize olan inancınızı ve güveninizi asla kaybetmeyin ve başarabileceğinizden daima emin olun. Her ne kadar klişeleşmis bir söz olsa bile insan aklına koyduğu her şeyi yapabilir. İnsan yapabileceğe şeye olan inancını ve kararlığını koyduktan daima başarır ve aklına koymuş olduğu şeyi daima başarır. Önceliğiniz daima umutlarınız ve hayalleriniz her zaman diri olmalıdır.

Sevgili gençler, sınava girmeden önce hedeflerinizi daima önceden belirlemiş olun. Çünkü gideceğiniz rotanızı belirlemiş olmazsanız hangi yöne gideceğinizi asla bilemezseniz. Oradan oraya savrulur durursunuz. Eğer hedefleriniz keskin ve belli olursa nereye nasıl gideceğinizi, hangi yoldan gideceğinizi, nerelere ihtiyacınız olup olmadığını daha iyi bilirsiniz. Bu yüzden sınavdan önce hedeflerinizi belirlemiş olmanız gerekmektedir.

Sevgili okuyucularımız, sınavdan önce yine hangi derslerde daha çok başarı sağlayabildiğinizi kesinlikle belirlemelisiniz. Çünkü sınav sistemimiz bunu gerektirdiği için hangi derslerde daha çok başarı sağlayabildiğinizi kesinlikle bilmeli ve başarı sağladığınız derslerin üzerine daha çok düşmeli ve o derslere daha çok çalışıp gayret göstermemiz gerekmektedir. Bu yüzden sayısal derslerde mi yoksa sözel derslerde mi daha çok başarı sağlayabiliyorsunuz bunu kendinizde tespit edip ilerlemeniz daha doğru olacaktır. Yapmakta zorlandığınız derslere ekstra çaba harcamak hem sizi yoracaktır hem de başarı elde edemedikçe hem kendinize olan güveniniz düşecek hem de moraliniz bozulacaktır. Sınav stresi ile baş etmek zaten zorken bir de moralinizi düşürecek şeylerle uğraşmanız daha da sizi kötü etkileyecektir. Bu hususa dikkat etmeniz gerekmektedir.

Evde nasıl ders çalışılır?

Sevgili gençler, sınava hazırlanırken kendi rutininizi oluşturmanız çok önemlidir. Ben kendi üniversiteye hazırlandığım zamanlarımda planlı ve programlı çalışan arkadaşlarımın hayatlarından yani sosyal hayatlarından geri kalmadıklarını hem de düzenli bir şekilde ders çalışıp gereken başarıyı elde ettiklerini gördüğümü söyleyebilirim. Bu yüzden hayatınızda bir rutin oluşturmalı ve gereken planı ve programı yapıp hem sosyal hayatınızdan geri kalmamalı hem de dersinize gereken çalışmayı ve özeni göstermelisiniz. Sosyal hayatınızdan kopmamanız sizlere gereken motivasyonu sağlayacaktır. Bu da sınav stresi ile baş etmenizde çok faydalı olacaktır.

Sevgili gençler, üniversite sınavından önce veya sınavdan sonra kesinlikle gitmek istediğiniz şehri, gitmek istediğiniz üniversiteyi ve en önemlisi okumak istediğiniz bölümü kesinlikle belirlemelisiniz. Bunları belirleyip bu yönde ilerlemelisiniz. Özellikle okumak istediğiniz bölümü çok iyi belirlemeli ve o bölüm hakkında gerekli araştırmaları yapmalısınız. Ve kesinlikle okumaktan zevk alacağınız bir bölüm olmalıdır. Bunun en büyük nedeni ise şudur; eğer yanlış bölüm tercih eder ve sevmediğiniz bir bölüm okumak zorunda kalırsanız o bölümü okumak sizlerle çok fazla zor gelecektir. Bu yüzden okumak istediğiniz şehri, okumak istediğiniz üniversiteyi ve özellikle okumak istediğiniz bölümü çok iyi seçmelisiniz.

Sevgili gençler, bugünkü makalem sizler içindi. 17-18 haziran 2023 tarihinde gireceğiniz YKS Sınavında şimdiden başarılar dilerim.

Sümeyye Nur Gündüz

2023 YKS Sınavına Girecek Gençlerimiz için

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin