27 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları

27 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları
27 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları

27 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 27 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları

27 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları nedir? Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 27 Haziran 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın alış-satış fiyatları…

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

G-7 Zirvesi kapsamında gündeme gelen Rus altın ithalatının tamamen yasaklanması planı yeni haftanın ilk işlemlerinde altının yükselmesine yol açtı.

Ons altın haftaya 1.838 dolar civarından başladı.

Yurt içinde cuma günü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kullanımına ilişkin kararı sonrası düşüşe geçen dolar kuruna paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,5 azalışla 991,3 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışının 0,6 altında 971 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.602 lira, Cumhuriyet altını da 6.593 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 1.829 dolardan işlem görüyor.

Analistler, resesyon endişelerinin merkez bankalarının sıkılaştırıcı politikalarını yumuşatabileceği beklentisi ve ABD Başkanı Joe Biden‘ın Rusya’dan altın ithalatını yasaklayacağını duyurmasının, altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Yurt içinde ise dolar/TL’deki düşüşün altının gram fiyatında aşağı yönlü hareketi beraberinde getirdiğini aktaran analistler, bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemi ve merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin emtia fiyatlarının seyrinde etkili olabileceğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde ABD’de dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin öne çıktığına işaret ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 doların destek, 1.870 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Altın ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Tuzla Haberleri

27 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları
Bizi Takip Edin