1. Haberler
  2. Gündem
  3. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun. Eğer öğretmenler olmasaydı nasıl bir dünyada yaşıyor olurduk ya da öğretmenlerin olmadığı bir dünya olabilir miydi?

Bugün 5 Ekim 2022 Dünya Öğretmenler Günü. UNESCO’nun tavsiyesiyle 1994’ten beri birçok ülkede tarihler 5 ekim tarihini gösterdiğinde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ise Öğretmenler Günü 24 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. 24 Kasım 1928 tarihi Millet Maktepleri’nin  Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğini kabul ettiği tarihdir. 1981 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. Doğum yılında devlet erkanı olan Kenan Evren tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanılması ilan edilmiştir. Böylelikle ülkemizde tarihler 24 Kasım’ı gösterdiğinde Öğretmenler Günü’nü kutlamaktayız. Bazı ülkelerde Öğretmenler Günü tarihleri değişse bile 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olarak anılmakta ve kutlanmaktadır.

Sizce dünyada en kutsal meslekler listesi arasında öğretmenlikte yer almalı mı yoksa bu kadar abartmanın ne önemi var mı canım diyorsunuz? Ama bana soracak olursanız dünyanın en kutsal meslekleri arasında öğretmenlik yer almalıdır. Doktor, avukat, hakim, mühendis hatta bilim adamı ne olursanız olun mesleğiniz ne olursa olsun bu önemli mesleklere gelmek için hepimizi eğiten ve öğreten bir öğretmen bulunmaktadır. Herkes ilerleyeceği mecrada ilerlediği süre boyunca çırak sayılmaktadır ve hepsinin bir ustası bulunmaktadır yani bütün çırakların bir öğreticisi öğretmeni bulunmaktadır. Öğretmenler eğitici ve öğretici kişilikleri ile cehalet karanlığına karşı büyük bir ışık tutmaktadırlar. Her ne kadar öğretmenlik, bir doktor bir mühendis bir hakim kadar değer görmese bile aslında hepsinin bu günlere bu mesleklere gelebilmelerinde en büyük katkıları hayatlarından gelmiş geçmiş olan öğretmenler vermiştir.

Öğretmenlik sadece bir meslek olarak görmemeliyiz. Her çocuğun ilk öğretmeni annesi ikinci öğretmeni babası olduğunu söylememiz mümkündür. Her çocuğa ilk eğitim ve öğretimi önce anneleri verir bunun en büyük nedeni ise bir çocuğun en çok vakti annesi ile geçiriyor olmasıdır. Bir çocuk görüp öğrendiği her bir eylemi anne ve babasından görür ve alır. O yüzden evlerimizde çocuklarımıza bile öğretmen olabiliyorken öğretmenlik deyip geçmemek gerekmektedir.

Bir öğretmen her şeyi yetiştirebilir çünkü evde bir çocuğun anne babasından sonra karşılaştığı ve örnek alacağı diğer kişi okuldaki öğretmeni olmaktadır. Bu yüzden bir öğretmen her anlamda bir çocuk yetiştirebilmektedir. Bu yüzden ilerleyen yaşlarda öğretmenlerimizi ziyaret etmek için yanlarına gittiğimiz zaman bizleri görünce gururlanıp sevinmektedirler. Ama bu demek değildir ki bir katili bir hırsızı da öğretmen yetiştiriyor bir suçlu mu yetiştiriyor o zaman öğretmen? Hayır sonuçta bir çocuk sadece okuldaki öğretmeninden gördükleri ile yetinmez evde ki anne babası çevresi çok fazla etkilemektedir. Hatta öğretmenler onları olabildiğince ellerinden tutup yardımcı olmaya çalışmaktadır. Öyle ki Türkiye’de her okulda rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren öğretmenler bulunmaktadır.

Öğrencinin başarısını kıskanmayacak tek kişi öğretmendir. Her öğretmen öğrencisinin başarısı ile övünür ve yetiştirmiş olduğu öğrencisi ile gururlanır ve onurlanır. Çevrenizde en yakın arkadaşınız, kardeşiniz bile sizin başarınızı kıskanabilirken öğretmenler asla sizlerin yapmış olduğunuz her bir başarı ile övünür ve asla kıskanmaz.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

Öğretmenler ve öğretmen adayları olan herkese aslında sandıklarında daha fazla iş düşmektedir. Sadece dersimi anlatayım maaşımı alayım gideyim demekle olmuyor. Çünkü eğitim ve öğretim verdiğiniz her bir çocuk her bir genç için verecek olacağınız dersler bugünün ve yarının geleceğini çok fazla etkilemektedir.

İyi bir gelecek için siz öğretmenler ve öğretmen adayları, verecek olacağınız her eğitim ve öğretim için dikkatli olmalı ve öğrencilere verecek olacağınız dersleri sevdirebilmeniz çok önemlidir.

Bir dersi sevdirerek anlatmanız o derse öğrencinin ilgisinin artması demektir ve bu da daha verimle bir ders işleminizi sağlayacaktır ve öğrencilerinizin anlatacağınız dersi daha rahat öğrenmesini sağlayacaktır. Dersi sevdirmeniz önemlidir bunun nedeni ise bir insan sevdiği bir şeyden ilgisini kaybetmesi, dikkatinin dağılması daha zor olacaktır. Bu yüzden siz öğretmenler ve öğretmen adayları bugün ve yarının geleceğine yatırım yapmak için verecek olacağınız eğitim ve öğretim için dersinizi sevdirmeniz önemlidir.

Sevgili öğretmenler ve öğretmen adayları Dünya Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun. Hangi dünyada öğretmen olursanız olun bilmelisiniz ki dünyanın geleceğini yetiştirmektesiniz. Bu yüzden hepiniz için çok fazla görev düşmektedir. Bilmelisiniz ki  dünyada en kutsal mesleği icra etmektesiniz. Sizler olmasanız cehaletin karanlığında ışık veren kimseler olmazdı. Cehaletin karanlığında korkmadan yürüyebildiğiniz için iyi ki varsınız.

Sümeyye Nur GÜNDÜZ

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin