Adım Adım Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır

Adım Adım Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır öneriler
Adım Adım Düğün Hazırlığı planı Nasıl Yapılır

Adım Adım Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır

Adım Adım Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır; Düğün hazırlığı hem gelin hem de damak acısından çok özel telaşlı ve heyecanlı olarak ilerler.  Gelin ve damadın yanı sıra aileler için de oldukça heyecanlı geçer. Her anne baba için çocuklarını evlendiğini mutlu bir yuva kurduğunu görmek onlara gurur verici bir duygudur. Çocuklarının evlenmelerine katkıda bulunurken, düğün telaşı nedeni ile çoğu zaman bazı işler karmakarışık olabilir ya da çoğu şeyler unutabilir.  Eğer düğün organizasyonu şirketleri ile anlaşmadıysanız, düğünde aksi bir durum çıkmaması için düğün hazırlıkları konusunda dikkat edilmesi gereken önemli faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

Planlı Hareket Edin

Düğününüzün sorunsuz ve karmakarışık geçmemesi için düğün hazırlıkları için aylar önceden plan yapmanız gerekir. Nasıl bir düğün istiyorsunuz, kır düğünümü yoksa şık bir mekânda unutulmaz akıllarda kalacak bir organizasyon mu istiyorsunuz, kaç kişilik bir düğün yapacaksınız. Yemekli mi yoksa küçük bir mütevazi düğün yeter mi diyorsunuz bunu önceden belirlemeniz gerekir.

Bütçe Ayırın

Düğün hazırlıklarının eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi için ne kadar bütçe ayırabileceğinizi belirleyin Düğün salonu, alışveriş, kuaför gelinlik davetiye yemek, hediyelik eşya takı , gelin bohçası içine neler koyulur? vs. her şeyin masrafını fazladan hesaplayın ki, sonra dan çıkabilecek ekstra masraflarda hüsrana uğramayın.

Düğünün Tarihi ve Balayı 

Düğünün hangi tarihte yapılacağını da önceden belirlemeniz gerekir. Bu sayede balayı tatiliniz için gideceğiniz otel ya da tatil yerlerinden erkenden rezervasyon yaptırabilme fırsatınız olacaktır

Nikah İçin Gün Alın

Düğün tarihinizi belirledikten sonra nikahınızı düğünden önce kıydırmak istiyorsanız bunu bir hafta öncesinden yapmanız sizin için uygun   olur. Ama artık çoğu kimse nikahını da düğününde kıydıracağı için nikah gününü düğün tarihine göre belirlemektedir. Nikah işlemlerinizi buna göre bir ay öncesinden tamamlamanız gerekir.

Düğün Alışverişi

Düğünün en tatlı telaşı düğün alışverişidir. Gelinlik davetiye secimi kuaför randevusu düğün alışverişini kapsar. Bunun da birkaç hafta öncesinden yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.    Özellikle gelinlik seçmek çok meşakkatli ve kafa yorucu bir iştir. Gelinliğin diktirilecek olması ya da satın alınması tercihlerden birisi olacaktır. Tercihinizi hangi olursa olsun bunu düğün tarihine bir hafta kala yapmanız gerekir. Ayrıca düğün kaç kişilik yapılacaksa aileler arasında konuşulup, kişi sayısına göre davetiye bastırılması ve günler önceden dağıtılması gerekir. Düğün davetiyelerinizi ise düğün tarihine iki hafta kala davetiye işleminin basılması ve bir hafta içerisinde dağıtma işleminin tamamlanması gerekir.

Evin Döşenmesi

Düğün eşyası da bir düğünün en tatlı ve keyifli alışverişlerinden birisidir. Eşya alımı ve evin yerleşmesi işini düğüne bir iki ay kala yapmalısınız. Çünkü eşya seçmek de zaman alıcı ve zor olacağı için düğüne bir hafta kala yapılması diğer işlerinizi aksatabilir.

Kına Gecesi Organizasyonu

Türk geleneklerinin en önemlisi olan kına gecesi düğün gününden bir gün önce yapılır. Bunun için kına gecesi organizasyonlarınızı düğüne bir hafta kala yapılması önemlidir. Nasıl bir kına gecesi istiyorsunuz, kına gecesinde ne giyecek ya da kaç kişilik bir kına gecesi yapmak istiyorsunuz hepsini planlını yapıp, buna göre hazırlıklarınızı yapıp, alacaklarınızı önceden almanız gerekir.

Adım Adım Düğün Hazırlığı Nasıl Yapılır

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin