Akçakoca’da Palamut Avcılığı Sona Erdi

Akçakoca'da Palamut Avcılığı Sona Erdi
Akçakoca'da Palamut Avcılığı Sona Erdi

Akçakoca’da Palamut Avcılığı Sona Erdi

Akçakoca’da Palamut Avcılığı Sona Erdi. Batı Karadeniz’in kalbinde yer alan Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, balıkçılar uzun bir süredir umduklarını bulamamışlardı. Palamut balığı avcılığı, umutlar tükendiğinde sona erdi. Sezon başlangıcından itibaren palamut balığında istenilen verimi alamayan balıkçılar, teknelerini karaya çekmek zorunda kaldılar. Bu dönemde balıkçılar, palamut yerine hamsi, lüfer, çinekop gibi farklı balık türlerine yöneldi.

Balıkçılar Umutlarını Diğer Türlerde Arıyor

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, bu sezon balıkçıların yüzlerinin gülemediğini ifade etti.

Hava şartlarının balık avcılığını olumsuz etkilediğini vurgulayan Karakaş, “Palamut sezonu artık sona erdi. Başlangıçta zaten büyük beklentilerimiz yoktu. Balık miktarı istenilen düzeyde değildi. Şu an herhangi bir balıkçı memnun değil. Teknelerin neredeyse yüzde 90’ı geri çekildi. Hatta bazıları karaya yatırıldı” dedi.

Yeni Avcılık Alanları

Karakaş, balıkçıların artık palamut yerine farklı türlere yöneldiğini belirtti. “Şu anda balıkçılarımız kıyı kesimlerinde lüfer, çinekop, zargana, levrek gibi balıklara odaklanıyor. Trol teknelerimiz ise barbun, istavrit, çinekop gibi balıkları avlıyor. Hamsi ise belirsiz bir dönemden geçiyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Tuzla En iyi Balık Restoranları

Akçakoca’da Palamut Avcılığı Sona Erdi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin