Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir

Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir
Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir

Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir

Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir; Aloe vera bitkisi daha çok kozmetik sektöründen tanınıyor. Cilt sağlığı ve güzelliği için pek çok kimse aloe vera mucizelerinden yararlanırlar. Tropik bölgelere özgü bir bitki olan aloe vera bitkisi ev ve iş ortamında yetiştirilmeye müsait olan çiçek türündendir. Sizlerde evinizde ya da ofisinize bu bitkiden bolca yetirerek mucizelerinden yaralanabilirsiniz. Peki Aleo Vera Bitkisinin Faydaları nedir? aloe vera bitkisi nasıl yetiştirilir, aloe vera bakımı nasıl olmalıdır, işte konunu detayları….

Aloe vera Bitkisinin Özellikleri

Bazı bölgelerde sarısabır olarak bilinir ve zambakgiller ailesindedir Aloe vera bitkisi özellikleri hakkında yeterli bilgi sahibi olanlar bu bitkiyi evlerinde rahatlıkla yetiştirebilirler. Genellikle sıcak ve kuru ortamlarda yetiştirilen bir bitki olsa da bahçenizde ya da evinizde onu için en uygun ortamı bulduğunuzda bu bitkiyi rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.  Aloe vera güneşi çok seven fakat rüzgâra dayanıklı olmayan bitkilerdir.  Özellikle bu bitkiyi evinizde yetiştiriyorsanız pencere ve kapı önlerine koymayın. Toprağı ise ne çok fazla kuru ne de çok fazla nemli olması gerekir. Ayrıca hızlı büyüyen bir bitki olsa da aloe vera bitkisinin toprağına yılda bir kez bakım yapmalı, ihtiyacı varsa bahar aylarında mutlaka toprağını değiştirmelisiniz.

Aloe Vera Bakımı Nasıl Olmalıdır

Eğer aloe vera bitkisi çok fazla güneşte tutarsanız bir süre sonra yapraklarını kahverengiye dönüştüğünü göreceksiniz. Bu bitkinizin öldüğü ya da çürüdüğü anlamına gelmez. Fakat fazla güneşe maruz kaldığı için bitkiniz strese girer. Sağlıklı gelişimi için nemli toprak onun için yeterli olacaktır. Sularken de suyu saksının her yerine eşit gelecek şekilde dökmeye özen gösterin. Sıcağa dayanıklı bir bitki olduğu için aşırı sıcaklardan etkilenmez. Aloe vera bitkisini boyu da çok fazla uzamaz.

Aloe Vera Güneş Almalı Mı

Yukarı da bitkinin çok fazla güneş maruz kaldığında yapraklarını kahverengiye dönüştüğünden bahsetmiştik. Ama bu durum aloe vera bitkisini güneşe ihtiyaç duymadığı anlamına gelmesin Aloe vera bitkileri dik ve dolgun yapraklara sahip olmak için bir miktar güneşten faydalanması gerekir. Aloe vera bitkinizi sabahtan öğlene kadar ya da öğleden akşam güneşine kadar yarı zamanlı olarak güneş alan bir ortamda bekletmeniz gerekir.

Aloe Vera Bitkisinin Sulanması

Alovera bitkisi hakkında doğru bilinen yanlışlar; bu bitkinin suyu çok fazla sevmediğidir. Kesinlikle hayır. Her canlının ya da bitkinini bir miktar suya ihtiyacı vardır. Aloe vera bitkisini yapraklarını daha çabuk gelişmesi ve dolgunlaşması için en çok ihtiyaç duyduğu sudur. Kışın çok seyrek sulayabilirsiniz. Fakat yaz aylarında bu bitkiyi kesinlikle susuz bırakmayın. Aloe vera bitkisini sularken dikkat etmeniz gerekenler, bitkinin yaprakların su değirmemeniz sadece köküne ve toprağının her yerine eşit gelecek şekilde sulamanız gerekir. Eğer yapraklarına su değdirirseniz su hava ile temas edecek ve bir miktar sonra kuruyup, bitki üzerinde mantar oluşacaktır.

Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin