Aleo Vera Bitkisinin Faydaları

Aleo Vera Bitkisinin Faydaları
Aleo Vera Bitkisinin Faydaları evde nasıl yetiştirebilirim

Aleo Vera Bitkisinin Faydaları

Aleo Vera Bitkisinin Faydaları; Eski mısır mitolojisinde ‘’ölümsüzlük bitkisi’’ olarak bilinen Aleo vera faydaları ile şaşırtıyor. Özellikle kozmetik sektöründe yoğun ilgi görüyor. Cilde ve saçlara birçok faydası olan Aleo vera bayanların daha çok ilgisini çekiyor.

Güzellik sektöründe olduğu kadar tıbbi kullanımı da oldukça yaygın bir bitkidir. Kızılderililerin deyimi ile ‘’cennetin sihirli değneği’’ olarak bilinen Aleo vera gerçekten de bu övgüleri hak eden bir bitki.

Son zamanlarda kadınlar güzelliklerini korumak için birçok doğal yönteme başvuruyor. Doğal güzellik bakımı dendiğinde ise ilk akla gelenlerden biri Aleo vera. Aleo veranın ciltte oluşan sivilcelerden tutunda cilt yanıklarına, saçlara, tırnaklara kadar birçok faydası bulunuyor. Vücudu tepeden tırnağa kadar onaran mucize bir bitki Aleo vera. Üstelikte evinizde kolaylıkla bakımı yapıp yetiştirebilirsiniz.

ALEO VERA NASIL BİR BİTKİDİR?

 Aleo vera yassı yapraklı ve içerisinde özsu bulunan kaktüse benzer bir bitkidir. Sıcağı seven bu bitki eski Mısır zamanlarından günümüze kadar anti-enflamatuar, anti-viral, antibakteriyel ve nemlendirici özellikleri bakımından geleneksel tıpta kullanıla gelmiştir. Faydaları yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmış olan Aleo vera eski zamanlardan günümüze kadar cazibesini yetirmemiş bir şifa kaynağıdır. Bu biti ülkemizde sıcak bölgelerde özellikle güney bölgelerinde daha fazla yetişmektedir. Yaprakları içerisinde saydam bir sıvı bulunur. Jöleye benzeyen bu sıvıyı iki yolla kullanabiliriz.

Ağız yoluyla; ağız yolu ile tüketimi sindirim sistemi başta olmak üzere boşaltım ve sinir sistemi rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Cilde temas yoluyla; cildimize uyguladığımız Aleo vera özsuyunun birçok faydası bulunuyor.

ALEO VERANIN FAYDALARI

Sindirim sistemini kuvvetlendirici özelliğe sahip Aleo vera mide rahatsızlıklarını da azaltmaktadır. Cilde sürülerek şifa dağıtan bu bitki cildi canlandırır, onarır ve nemlendirir.

Aleo vera yağı veya sabunu cilde uygulandığın da özellikle kuru ciltleri nemlendirir ve cildi yeniler. Güneş yanıkları, ciltteki enfeksiyonlar ve yanıkların acısını hafifletip iyileşmesini hızlandırır.

Bağırsak sağlığının korunmasında ve hastalıklarının önlenmesinde etkili bir bitkidir. Enzim depolama özelliği olan Aleo vera böbrekleri hastalık oluşumundan korur.

  • İltihap oluşumunu engeller.
  • Metabolizma hızını arttırır.
  • Akne ve sivilce tedavisinde çok etkilidir.
  • Antioksidan özelliği sayesinde ciltteki yaraları çabucak iyileştirir ve iz oluşumunu en aza indirir.
  • Cilde sürüldüğün de güneşin zararlı ışınlarının tahrip ediciliğini en aza indirir ve cildin bozulmasını ve yaşlanmasını engeller.

Aleo vera içeriğindeki C ve E ve ayrıca beta karoten gibi vitaminleri bulunduruyor olması sayesinde yaşlanma karşıtı bir savunma kremi olarak kullanılır. Ayrıca Aloe Vera Bitkisi Evde Nasıl Yetiştirilir? başlıklı makalemizi okuyarak bu faydalı bitkiyi sizde yetiştirebilirsiniz.

FAYDALARI İLE ŞAŞIRTAN MUCİZE BİTKİ: ALEO VERA

  • Tümör oluşumunu başlangıç evresinde engeller ve kanser oluşumunu önler.
  • Elma ile birlikte tüketildiğinde müshil ilacı etkisi gösterir.
  • Aleo vera sıvısı donma nedeniyle oluşan doku hasarlarını onarır.
  • Göz enfeksiyonlarına karşı Aleo vera jeli hafifletici etki gösterir.
  • Kaynatılıp içildiğinde astım hastalığını hafifletir.
  • Sedef ve mantar gibi ciltte oluşabilecek rahatsızlıklara birçok faydası vardır.
  • Aleo vera jeli krem şeklinde kullanıldığı zaman sivilce oluşumunu engeller.
  • Aleo vera vücutta vitamin ve mineral depolama görevi görür.
  • Böcek sokmalarına karşı çok faydalıdır.
  • Diyabete iyi geldiği savunulmaktadır.
  • Mikrop öldürücü özelliği sayesinde virüslerle savaşır vücuda daha güçlü bir bağışıklık kazandırır.
  • Bulunduğu ortamdaki radyasyonu azaltır.
  • Aleo vera depresyon ve ruh hali bozukluklarına olumlu etki ediyor.
  • Aleo vera’ nın kalbe de birçok faydaları bulunuyor. Kan akışını hızlandırır ve bu sayede damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca kolestrolü de dengede tutuyor.
  • Dişlerde oluşan bakteri plağını yüzde yüz azaltır böylece diş çürüğü oluşumunu önler.

Sizde bu faydalı bitkiyi evinizde çok rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Doğal ilaç özelliği taşıyan Aleo veranın elinizin altında olmasının faydalarını sizde göreceksiniz.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle Aloe vera bitkisinin faydalarından bahseden bir makale hazırlamak istedim. Özellikle son zamanlarda birçok kozmetik ürünün içerisinde bulunan ve cilt sağlığı, saç sağlığı açısından çok faydalı olduğu düşünülen Aloe vera bitkisinin faydasına gelin hep birlikte bakalım istedim. Eğer hazırsanız buyurun başlayalım.

aloe vera bitkisinin faydaları

Sevgili okuyucularımız, aloe vera bitkisinin faydaları gün yüzüne çıktı çıkalı herkes evlerinde aloe vera bitkisi yetiştirmeye başlamış ve kozmetik ürünlerin birçoğunu içerisinde aloe vera bitkisi bulunan kozmetik ürünler tercih etmeye başlamıştır. Durum böyle olunca ben de sizler için faydalarını anlatmak istedim. Aloe vera bitkisi sıcak iklimleri seven bölgelerde daha iyi yetişmektedir. Direkt güneşe maruz kalarak büyümeyi sevmeyen ve içerisinde jel gibi olan kısmında 18 amino asit,  20 mineral ve 12 vitamin barındırmaktadır. Aloe vera bitkisinin jel kısmı gelişen teknoloji sayesinde işlenerek kullanılmaktadır. Özellikle aloe vera bitkisinin jel kısmı yaralar, donma, yanıklar, sedef hastalığı, cilt döküntüleri gibi hastalıkların ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Bu da bizlere aloe vera bitkisinin önemini gözler önüne koymaktadır. Peki evlerde de süs olarak bile yetiştirmiş olduğumuz aleo vera bitkisinin başka ne tür faydaları var derseniz buyurun hep beraber bakalım.

Aloe vera bitkisi, içerisinde barındırmış olduğu antioksidan sayesinde çok faydalı olup antibakteriyel bir özelliğe sahiptir.  Özellikle insanlarda oluşabilecek enfeksiyonların engellenmesinde yardımcı olma özelliğine sahiptir.

Aloe vera bitkisi özellikle jel kısmı yaraların iyileşmesinde hatta yaraların hızlı iyileşmesini hızlandıran bir özelliğe sahiptir. Ama dikkat edilmesi gereken bir husus var ki aloe vera bitkisini açık yaraya direkt sürülmemesi gerektiğidir. Bunu bilir kişiler özellikle söylemektedir.

Aloe vera bitkisi, özellikle diş plaklarını azaltma da yardımcı olan bir bitkidir. Zaten günümüzde birçok diş macunu markasını aloe vera içeren diş macunları üretmektedir. Özellikle diş çürüklerini azaltma da ve yine diş hassasiyeti yaşayan kişiler, aloe vera bitkisi sayesinde bu problemleri engellememiş olabileceklerdir.

Aloe Vera Yağının Mucizeleri

Aloe vera bitkisi sindirime yardımcı olan bir bitkidir. Mide de oluşan ülser ve reflü gibi rahatsızlıklara iyi gelmekte ve sindirim açısından çok faydalıdır.

Sizlerle aloe vera bitkisinin faydalarını paylaştık biraz da zararlarına bakarak nelere ve nasıl kullanılmasına dikkat etmemiz gerektiğine bakalım.

Öncelikle aloe vera bitkisini kullanmadan önce kesinlikle uzman kişilere ya da doktoruna danışmalı ve bilinçsizce kullanmamalısınız. Kozmetik ürünlerde zaten uygulanan testler ile insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ayarlanıyor olduğunu söyleyebiliriz.

Aloe vera bitkisini yukarıda da belirtmiş olduğum gibi derin yaralara doğrudan uygulanmamalıdır. Vücudunuzda farklı ve olumsuz tepkiler alabilirsiniz.

Aloe vera bitkisini aşırı kullanmak zararlıdır. Her şeyin aşırı kullanımı zaralı olabileceği gibi aloe vera bitkisinin de aşırı kullanımı bedeniniz için olumsuz etkilere sebep olabilmektedir.

Aloe vera bitkisinin güvenliğine dair net sağlam kanıtları bulunmadığından dolayı hamile  emziren bayanlar ve çocukların kullanımı ağızdan olmamalıdır.

Aloe vera bitkisi içerisinde barındırmış olduğu özelliğinden dolayı müshil etkisi oluşturabilmektedir. Bu yüzden karın ağrısı ve ishale sebebiyet verebiliri.

Aloe vera bitkisini aşırı kullanmak zararlıdır

Aloe vera bitkisi, özellikle sarımsak soğan gibi bitkilere alerjisi olan kişilerin kullanması sağlığa olumsuz etki bırakabilmektedir. Saymış olduğumuz bitkilere alerjisi olan kişilerin çoğunluğunda aloe vera bitkisine de alerjisi olabilmektedir.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle aloe vera bitkisinin hem faydalarından hem zararlarından bahseden bir makale hazırlamak istedim. Son zamanlarda birço kozmetik ürünün içersinde olan aloe vera bitkisini sizler için faydaları ve zararlarının neler olduğunu anlatmak ve bu konuda sizleri bilgilendirmek istedim. Evlerimizde genellikle süs çiçeği olarak kullanılan aloe vera bitkisi artık günlük hayatımıza girmiş ve birçok üründe kullanılır hale gelmiştir. Peki sizler evlerinizde aloe vera bitkisi yetiştiriyor musunuz? Kullanmış olduğunuz ürünlerde aloe vera içermesine dikkat ediyor musunuz?

Tuzla Gazetesi

 

 

Aleo Vera Bitkisinin Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin