Aloe Vera Yağının Mucizeleri şaşırtıyor

Aloe Vera Yağının Mucizeleri şaşırtıyor
Aloe Vera Yağının Mucizeleri şaşırtıyor

Aloe Vera Yağının Mucizeleri şaşırtıyor

Aloe Vera Yağının Mucizeleri şaşırtıyor. Son yılların en popüler bitkilerinden birisi olan aloe vera çiçeğinin jeli cilt sağlığı ve saç sağlığı için mükemmel bir bakım ürünü haline gelmiştir. Aynı zamanda aloe vera yağının da faydası bulunuyor. Bu yazımızda da aloe vera yağının faydalarını anlatıyor ve aloe vera yağını nasıl kullanıldığını ve evde aleo vera yağı tarifini veriyoruz. İşte size Aleo vera yağı faydaları ….

Aleo vera Yağının Faydaları

Tamamen anti-mikrobiyal ve antiinflamatuar özelliğine sahip olması sayesinde bu mucizevi bitki güneş yanıklarına birebir iyi gelmektedir. Aynı zamanda;

  • Aloe vera yağı ile cilt kuruluklarını yok edebilir ve yüzünüzde akne ve sivilcelerin oluşmasına engelleyebilirsiniz. Önceden oluşan akne ve sivilceleri de çok kısa sürede tedavi ediyor.
  • Düzenli kullanmanız halinde aloe vera yağı cilde göz alıcı bir ışıltı sağlıyor.
  • Saç sağlığı konusunda da çok faydalı olan yağ, saçları kısa sürede uzatıyor
  • Saçlarda deri sağlığını koruyor ve kepekleri yok ediyor

Peki Bu Mucizevi Yağı Nasıl Kullanabilirim

Aloe vera yapını birkaç farklı yollar ile kullanıp, faydalarından nasibinizi alabilirsiniz. Kullanımı kolay olan bu yağ ile cildinizi ve saç sağlığınızda harika ötesi sonuçlar görebilirsiniz. Aloe vera yağı kullanma önerileri şunlardır;

  • Duş sonrası bakım yağı olarak sacınıza ve cildinize uygulayıp, bir süre beklettikten sonra yüzünüzü ya da saclarınızı güzelce yıkayın.
  • Saclarınızı yıkamadan önce sac derinizden saç ucunuza kadar aloe vera yağı sürüp maske olarak kullanabilirsiniz.
  • Cilt güzelliği için aloe vera yağı ile vücudunuza masaj yapabilirsiniz.
  • Aynı zamanda aloe vera yağını güneş yanıklarını kontrol altına almak ve yatıştırmak için önemli bir tedavi yöntemi olarak da tercih edebilirsiniz.

Aloe Vera yağını Nereden Temin Edebilirim

Aloe vera yağını birçok satış mağazasından kolaylıkla bulabiliriniz. Aktarlardan veya internet sitelerin üzerinden uygun fiyata alabileceğiniz bu yağı aynı zamanda evinizde kendinizi de hazırlayabilirsiniz. Lakin aloe vera çiçeği yetiştiriyor olmanız lazım. İşte size evde aloe vera yağı tarifi….

Evde Aleo Vera Tarifi

Çok basit işleri ile hazırlayacağınızı aloe vera tarifi için aloe vera bitkisinin yapraklarını ince ince kıyıp, blendardan geçirin. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar iyice karıştırın. İstenilen kıvama getirdiğiniz aloe vera yapraklarını bir tencereye alarak doğal zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı, ya da avokado yağlarından birisinden bir fincan ekleyin ve karışımınızın rengi değişip, topak topak oluncaya kadar orta ateşte kaynatın. İstenilen kıvama gelince ocağın altını kapatarak karışımı ılımaya bırakın. Daha sonra bir tülbent alarak kaynattığınızı karışımız tülbentten geçirip süzün. Aloe vera yağınız hazır…

Bu yağı hava almayan bir cam kavanoz içerisine alıp, buzdolabında bir ay kadar muhafaza edebilirsiniz. Cildinize muhteşem sonuçlar veren aloe vera yağını düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ederiz. Mucizevi etkilerini gördükçe bu yağı cilt bakım rutininize mutlaka ekleyeceksiniz.

Aloe Vera Yağının Mucizeleri şaşırtıyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin