1. Haberler
  2. Blog
  3. Antalya Kış Turizmi

Antalya Kış Turizmi

Antalya Kış Turizmi
Antalya Kış Turizmi

Antalya Kış Turizmi

Antalya Kış Turizmi; Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere yaz aylarının vazgeçilmez turizm kenti olan Antalya’nın belki de hiç bilinmeyen kış turizminden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere Antalya yaz aylarının gözde tatil kentlerindendir. Denizi, plajları ve her bütçeye hitap eden otelleri tatil köyleri hatta kamp alanları olmasından dolayı da yerli ve yabancı turistlerin çok tercih ettiği illerinden biridir. Bu kadar cazibe merkezi olması sadece deniz ve plajları değil tabi ki tarihi yerleri antik kentleri tarihi tiyatroları ve birçok kalıntılarda  gözde bir kent haline getiriyor.

Antalya

Türkiye’nin güneybatısında, Akdeniz kıyısında yer alan bir şehirdir. Ülkenin en büyük uluslararası deniz tatil beldesidir. Güzel plajları ve Akdeniz ikliminin yanı sıra zengin tarihi ve kültürel mirasıyla tanınır. Şehir, Hadrian Kapısı, Hıdırlık Kulesi ve Aspendos Tiyatrosu gibi birçok antik kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. Antalya’yı çevreleyen bölge, Perge antik kenti ve Aspendos Amfitiyatrosu da dahil olmak üzere bir dizi önemli arkeolojik alana ev sahipliği yapmaktadır.

Kış aylarında bile sıcak ve güneşli hava koşullarının olması, şehri cazip hale getirir. Kışın Yapılabilecek Aktiviteler nelerdir?

Kış turizmi yapmak için çeşitli aktiviteler bulunmaktadır. Bu aktiviteler arasında şehir turları, tarihi yerler gezisi, golf, rafting, dağ bisikleti, jet ski gibi su sporları, paraşüt atlama, dağ tırmanışı ve dağ yürüyüşü yer alır.

Ayrıca, termal oteller, sağlık ve bakım merkezleri bulunmaktadır. Bu tesislerde, masaj, sauna, buhar odaları, jakuzi gibi hizmetler sunulmaktadır.

Antalya’nın bilinmeyen kis turizmi

Yemek konusunda da çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Özellikle balık ve deniz ürünleri, yöresel yemekler, meze ve çeşitli kokteyller lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

Kış turizmi yapmak için en uygun zamanlar Kasım-Nisan ayları arasıdır. Bu dönemde sıcak hava koşullarının olması, açık hava aktivitelerini daha keyifli hale getirir.

Eğer  denize girmek için gelmiyorsanız, mutlaka kış aylarını tercih etmelisiniz çok daha rahat, Antalya’nın her yerini gezebilirsiniz hem daha sakin oluyor. Hem de yazın o bunaltıcı sıcağı ve kalabalığı olmuyor. O yüzdendir ki Antalya’da yaz tatili yaptıysanız, mutlaka kış tatili yaparak kış aylarını da görmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Antalya’da yaşayan birisi olarak kesinlikle kış turizmi için buraya gelmenizi tavsiye ediyorum.

Antalya’da kayak merkezi olduğunu biliyor muydunuz.? Evet  Saklı Kent kayak merkezi var 2550 metre yüksekliğindeki kayak merkezi Bey Dağlarında yer alıyor. 45 km mesafe uzaklıktaki kayak merkezi hava alanına ise 65 km uzaklıktadır. Bu nedenle kış turizmi için gelen misafirlere, hem kış turizmini hem de kent merkezine inildiğinde yaz aylarını aratmayacak kadar canlı sahil kenarları ile muhteşem yaz aylarından kalma bir tatil yapma şansını sunuyor sizlere.

Saklı Kent kayak merkezi

Saklı Kent kayak merkezleri 2000 ile 400 metre yüksekliği arasındadır. Teleksi hizmeti ile de saatte 300 kişiye kadar kayak hizmeti vermektedir. Kayak seviyesi de orta kolaylıktadır. Ulaşımı ise çok kolaydır. Yollarda çok buzlanma ve kar olmadığı için kolaylıkla ulaşılabilir. Eğer Antalya’ya özel araçla gelmediyseniz Merkezdeki Migros alışveriş mağazasının karşısındaki lunapark önünden saat 09:00 gibi servisler kalkmaktadır.

Bu şekilde ulaşımda sağlayabilirsiniz. İsterseniz Antalya içinde konaklayıp günü birlik, gidip tekrar  merkeze dönebilirsiniz isterseniz de Saklı Kent yaylasında bütçenize göre konaklama yerlerinde konaklayabilirsiniz. Kış aylarında gelen misafirlerin gündüzleri Antalya şehir merkezinde 15 derece sıcaklıkla şehirde ki güzel yerleri gezerek vakit geçirebilir. Şehir merkezinde gezebileceğiniz yerler arsında ise Kale içi, Liman Kapalı yol, Işıklar, Hadrian kapısı, Yivli minare, Güllük caddesi, Lara plajı, Kara oğlu parkı, Cam piramit parkı ve Konyaaltı plajı mutlaka şehir merkezinde uğrayacağınız yerler arsında olmalı ve şehir merkezinde liman üstünde manzaraya karşı oturup keyif yapabilirsiniz.

Saklı Kent yaylası

Şehir merkezindeki bu güzel yerleri gezdikten sonra, istedikleri zamanda Saklı Kent yaylasına çıkarak kayak yapabilir. Sadece kayak değil çok güzel restoran ve kafelerde de vakit geçirip değişik lezzetler tadabilirsiniz. Kartopu oynayıp, kardan adam yapabilir ve kızakla kayabilirsiniz. Eğer seviyorsanız kar üstünde mangalda sucuk ekmek yapmakta çok keyifli ve lezzetli bir yemek olabilir. Saklı Kente çıkarken de eşsiz doğa manzarasında da çay veya kahve keyfi yapabilir ve bu kadar güzel bir doğa manzarasında resim çekinerek anılarınıza güzel fotoğraflar ekleyebilirsiniz.

Sevgili okuyucularımız bugün sizlere Antalya’nın bilinmeyen kış turizminden bahsetmeye çalıştım. Eğer bu aylarda Antalya’ya yolunuz düşerse mutlaka yukarıda yazdığım yerlere uğramayı unutmayın. Birçoğu aynı yerde olduğu için bir gün içerisinde gezebilirsiniz. Zaten o yüzden de gezerken asla yorulmaz ve zorlanmazsınız. Peki sizler Antalya şehrini hiç gezdiniz mi? Yazın veya kışın gelip görme şansız oldu mu? Sizler en çok gezmekten keyif aldığı turizm şehri neresi?

Antalya Kış Turizmi
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin