Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar 2021
Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar tuzla

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar; Huzurlu ve mutlu bir komşuluk çatısı altında yaşamak, apartmanlarda yaşamını sürdüren her daire sakini için son derece önemlidir. Bu nedenle apartmanda uyulması gereken kurallar bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir. Zira iyi bir ortak yaşam alanı oluşturabilmek için uyulması gereken apartman kurallarına tüm apartman sakinleri tarafından özen gösterildiği zaman uzun yıllar boyunca birlikte uyum içerisinde bir hayat geçirilebilmektedir. Peki, o halde sitede uyulması gereken kurallar nelerdir?

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar nelerdir

Sitede uyulması gereken kurallar nelerdir sorusuna yanıt olarak ilk sırada yasal olarak da korunan dinlenme saatlerinden söz edilebilir. Buna göre 23:00 ila 08:00 arasındaki saatler ve genel itibariyle Pazar günleri ile resmi tatil günleri yasal dinlenme saatleri olarak tanımlanabilmektedir. Söz konusu yasal dinlenme saatlerinde çekiç kullanarak çalışmak, matkap ile delik delmek, yüksek bir ses ile müzik dinlemek, elektrikli süpürge ya da çamaşır makinesi gibi gürültü çıkaran ev aletlerini kullanmak ya da buna benzer yüksek ses çıkaran daha farklı eylemler yapmak kesinlikle yasaktır.

Sitede uyulması gereken kurallar arasında bir diğer konu da balkonlar ile ilgilidir. Buna göre balkonların tüm apartman sakinlerinin özel kullanım alanları olduğu göz önünde bulundurulmalı ve her an kullanılabileceği düşünülerek balkonlardan kilim, sofra örtüsü, halı ve benzeri türde bir şey silkelenmemelidir.

Apartman dairelerinde kül, şişe, mutfak çöpü, teneke kutu ve benzeri her türde çöp yalnızca çöp bidonlarına dökülmeli ve kesinlikle balkondan aşağıya atılmamalıdır. Buna benzer şekilde yemek artıkları gibi şeyler de sokak hayvanlarını beslemek amacı ile camdan aşağıya atılmamalıdır. Zira bu tarz hareketler, apartman çevresinde yaşayan sıçan ve benzeri haşereleri de apartmanlara doğru çektiği için hem kısa hem de uzun vadede çeşitli sorunlara neden olmaktadır.

Apartman kuralları Kanunu 2020-2021

Apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir sorusunu yanıtlamaya devam ederken apartman çatılarına çıkan merdiven boşluklarından da söz edilebilir. Buna göre apartmanlardaki bu boşlukların bina sakinleri için kişisel depo alanları olmadığı göz önüne alınmalıdır. Bu bölgelere kişisel eşyalar bırakılmamalıdır.

Yukarıda bahsi geçen genel apartman kuralları dışında binalarda yaşayan daire sahiplerinin ve kiracıların huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri için uyulması gereken daha farklı kurallar da bulunmaktadır. Bu bağlamda bina güvenliği için sitede uyulması gereken kurallar nelerdir diye merak edenlere aşağıdaki hususlara özen göstermeleri tavsiye edilmektedir:

  • Apartmanların bina kapıları sürekli olarak kapalı tutulmalıdır.
  • Apartmandaki dairelerin zilleri çalındığı zaman muhakkak çalan kişilerin kim oldukları sorulmalıdır. Tanınmayan kişilere kapı kesinlikle açılmamalıdır.
  • Apartmanda yabancı kişilere rastlandığı zaman mutlaka kimin için geldikleri ve neden apartmanda bulundukları sorulmalıdır. Şüpheli bir durum ya da kişi ile karşılaşılması halinde ise en kısa sürede apartman yönetimine bilgi verilmelidir.

Türk Ceza Kanunu apartman kuralları

Güvenlik için sitede uyulması gereken kurallar 2021 ve yapılması gerekenlerin genel anlamda bu şekilde olduğu söylenebilirken bahsi geçen bütün konuların apartmanlarda yaşayan her bir daire sakini için geçerli olduğu da dile getirilebilmektedir. Buna göre apartmanlarda yaşayan kiracılar için apartman kurallarının imzalanan kira sözleşmesinin bir parçası olduğu söylenebilmektedir. Bu nedenle ev sahibi olsun ya da olmasın herkesin apartmanda uyulması gereken kurallar ve yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Sitede uyulması gereken kurallar ve yapılması gerekenlere uyulmaması ya da söz konusu kuralların dikkate alınmaması durumunda meydana gelen bütün hasarlardan ve ihbar zorunluluğu nedeniyle meydana gelmesi muhtemel olan tüm zararlardan apartmanlarda yaşayan kişilerin sorumlu olacağı da hiçbir şekilde unutulmamalıdır.

Tuzla Gazetesi Emlak

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin