Artçı Depremler Kayseri’ de Devam Ediyor

Artçı Depremler Kayseri' de Devam Ediyor
Artçı Depremler Kayseri' de Devam Ediyor

Artçı Depremler Kayseri’ de Devam Ediyor

Artçı Depremler Kayseri’ de Devam Ediyor! Sevgili okuyucularımız, ülkemizde yaşanan büyük depremin üzerinden tam bir ay geçmiş durumundadır. Bir ay boyunca sevdiklerimize ulaşabildiklerimiz olurken maalesef ki hayatını yitiren çok fazla kaybımız da olmuş durumdadır. On şehirde meydana gelen depremde her ne kadar kendi şehirlerimizde bulunmasa bile illaki hepimizin oralara ait bir yakını bulunmaktaydı. Hepimizi derinden üzen asrın felaketini maalesef ki yaşamış olduk. Bir ay boyunca artçılar sarsıntılar ise hala devam etmektedir.

Bu artçılar sadece on ilimizde meydana gelen yerlerde değil özellikle bu şehirlere yakın olan şehirlerimizde de yaşanmaktadır. Hatta bu şehirlerinden biri de ailemin de yaşamış olduğu huzurun şehri olarak geçen Kayseri şehridir. Asrın felaketini en yoğun şekilde hisseden ve hala hissetmeye devam etmektedirler. Hatta ailemden sizler için edinmiş olduğum son bilgiler ise şu şekildedir. Özellikle Kayseri’nin İncesu ilçesinde  ve Hacılar ilçesinin Karpuzseki mahallesinde 05.28 saatlerinde meydana gelen 4.9 depremde Kayseri’nin Belsin mahallesinde depreme anında elektrikler kesilmiş ve yine Belsin, Ambar gibi Kayseri’nin girişinde olan mahallerde bazı binalar çok fazla hasar görmüş ve bazı binalar boşaltılmış durumdadır.

Kayseri Deprem Bölgesinde mi?

Uzun sürede Kayseri’de yaşayan biri olarak şunları söyleyebilirim ki Kayseri’de özellikle son depremden sonra çok fazla deprem meydana gelmeye başlamıştır. Ondan çok fazla deprem olmamakta ve bu denli büyük bir artçılar olmamaktaydı. Bu yüzdende burada yaşayan insanların özellikle psikolojik açıdan çok fazla etkilenmiş durumdadır. Her ne kadar çok fazla yıkım olmasa bile Kayseri’nin olası bir depreme de herhangi bir hazırlıklarının olduğunu da düşünmemekteyim. Peki; Kayseri Deprem Bölgesinde mi? Bunu halk açısından söylüyorum. Bunun nedeni ise Kayseri’nin deprem bölgesinde olmaması ve bu son depreme kadar çok fazla ve büyük artçılar görmemelerinden dolayıdır.

Özellikle Kayseri’de her yerin bina olması ve yüksek binalar olmasından dolayı açık alan bulmakta çok zor olduğunu söyleyebilirim. Psikolojik açıdan ise sürekli sallanıyorlarmış gibi hissediyorlar, aile üyeleri asla tek yatmıyor ya da hepsi bir oda da yatıyorlar, sürekli lambalarının sallanıp sallanmadığını kontrol ediyorlar hissettikleri depremden dolayı evlerine girmekte zorluk çekiyorlar. Bu yüzden Kayseri’de önemli bir şekilde deprem için gereken hazırlıklarını hem halk hem de devlet açısından yapılması gerekmektedir. Çünkü Kayseri halkı bu zamana kadar hiç görmediği kadar bu sene içerisinde büyük atçılar görmektedirler. Dilerim ki bu gördükleri son olur. Çünkü pandemi döneminde sürekli evde durmak ve dışarı çıkmanın yasak olduğu bir dönemden sonra da şimdi de evlerine girmekten tedirgin olmaktadırlar.

Güncel Kayseri Depremleri

Bu da sadece Kayseri halkını değil depremden etkilenen bütün insanlarımızı psikolojik açıdan çok fazla olumsuz etkilemiş durumdadır. Her ne kadar uzman jeologlarımız Kayseri’de çok büyük bir deprem beklediklerini söylemeseler bu artçılardan dolayı binaların çok fazla hasar aldıklarını söylemekte fayda vardır. Maalesef ki yine bütün sıkıntı binalarımızın sağlam yapılmamasına dayanmaktadır. Bu yüzden de bu artçılar devam ettiği sürece binalar çok fazla hasar alacak gibi görünmektedir. Bu yüzden sevgili Kayseri halkının her an her şeye hazırlıklı olmasında fayda vardır diyebilirim. Derdim asla insanlarımızı olumsuz etkilemek değil niyetim sadece artçıların çok fazla büyük olmasından dolayı gerekli tedbirleri almaları gerektiğini belirtmek isterim.

Özellikle deprem ile ilgili deprem anından uyarı veren programları telefonlarına indirmelerini şiddetle tavsiye ederim. Bunun nedeni ise depremin ne zaman saat kaçta olacağını bilmememizden dolayıdır. Kayseri’de saat 05.28 de meydana gelmesi gibi uyku anında alarm gibi çalıp sizleri hemen uyandırıp tedbir almanızı sağlayabilir. Ayrıca evde deprem anında güvenli bir alan seçip bütün aile üyeleri aynı oda da korunmanız da çok önemlidir.

Kayseri’ de Deprem mi Oldu?

Deprem anında hemen binadan çıkmaya çalışmanın ve asansöre binmenin çok tehlikeli olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Özellikle arabanız var ise içerisinde battaniye, yastık, yedek kıyafet, yiyecek ve içecek bulundurmanızı tavsiye ederim şayet arabanız yoksa bile bu malzemeleri evinizde kolay alıp çıkabileceğiniz şekilde poşetlenmiş bir şekilde bekletmeniz de fayda vardır. Her gece kesinlikle telefonlarınızın şarjı dolar vaziyette olmasına ve powerbank bulundurmakta çok fazla fayda vardır. Dilerim ki artık bu facialar son olur ve artık ülkemiz için daha güzel yarınlara uyanırız.

Geçmiş olsun ülkem, geçmiş olsun Türkiye…

Artçı Depremler Kayseri’ de Devam Ediyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin