Evcil Hayvan Beslemenin İnsan Sağlığı üzerine Etkileri
Evcil Hayvan Beslemenin İnsan Sağlığı üzerine Etkileri nelerdir? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle hayvanların insanlar üzerine olan etkilerini anlatan bir makale yazmak istedim. Özellikle evlerinde hayvan beslemek istemeyen, evde hayvan mı beslenir diyenlerin fikirlerini değiştirmek ve bilgilendirmek için bir makale yazmak istedim. Özellikle insan sağlığına hatta psikolojik olarak insan ruhuna iyi gelen hayvanların etkisine gelin hep beraber bakalım. Hazırsanız buyurun başlayalım.
Sevgili okuyucularımız, belki sizlerde sosyal medya hesaplarınızda çok fazla evlerinde hayvan istemeyen ve eve bir hayvan geldiği zaman evde hayvan istemeyen kişinin daha çok o hayvanı sevdiğini, benimsediğini ve kabullendiğini görmüşsünüzdür. Ama işte evde hayvanın beslemenin insanlar üzerinde o kadar çok olumlu etkileri bulunmaktadır ki maalesef ki bunu bilmeyen ve kabullenmek istemeyen insanlar daha mutsuz, daha depresif olduklarını görebilirsiniz. Eğer evde hayvan beslemenin özellikle psikolojik olarak çok iyi geldiğini bilincinde ve farkında olsalar belki de bu kadar çok tepkili olmayabilir diyebilirim. Evde kedi, köpek, kuş, balık gibi evcil hayvanları beslemek özellikle ruh sağlığına çok iyi gelmektedir. Peki; Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?
Evde hayvan beslemenin zararlar
Özellikle evde kedi, köpek, kuş, balık gibi evcil hayvan besleyen insanların daha az depresyona girdiklerini, yalnızlık hissini daha az hissettiklerini, kaygı, anksiyete gibi bozukluklarına da çok iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. İşte bu yüzden evinize herhangi bir hayvanı sahiplenip getirdiğiniz zaman evinizde evcil hayvan istemeyen insanların evcil hayvanı daha çok sevdiğini ve daha çok mutlu ve huzurlu olduğunu sizlerde görebilirsiniz. Çünkü evcil hayvanların insanları iyileştirme gibi çok büyük bir faydası bulunmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı da evde hayvan beslenmez değil asıl evde hayvan beslenmelidir diyebilirim. Evcil hayvan beslemek sadece ruh sağlığına değil vücut sağlığına da çok iyi gelmektedir.
Tansiyon, şeker, kolesterol gibi hastalıklara da çok iyi gelmiş olduğu yapılan araştırmalar doğrultusunda kanıtlanmıştır. Ayrıca evcil hayvan bence insanlardan daha çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Hayatınızda en iyi sırdaşınız olabilir en iyi ve kaliteli vakit geçirebileceğiniz iyi bir dost, koşulsuz sevgi verebileceğiniz ve hatta verdiğiniz sevgiyi alabileceğiniz biri, bazen evladınız gibi bile olmaktadır. Bu yüzden asla evcil hayvan deyip geçmemek gerekir. Ayrıca hayvanlar insanlardan daha zararsız varlıklardır. Sevgi, merhamet, şefkat gösterdiğiniz zaman aynı şekilde beslemiş olduğunuz evcil hayvanınızdan aynı duyguları almanız hatta hissetmeniz mümkün hale gelecektir.
Hayvanların insan Psikolojisi üzerindeki etkileri
Sevgi iyileştirir derler ya hani işte koşulsuz sevgiyi belki insanda bulmanız çok zor ama evde beslediğiniz evcil hayvanınızda koşulsuz sevgiyi bulmanız mümkündür. Bu koşulsuz sevgi ise iyileştirmeye etkileri çok fazladır. İşte bu yüzden hem vücut sağlığına hem de ruh sağlığına iyi gelmiş olduğu gözlenmiş ve kanıtlanmıştır. Eğer sizlerin de hayatınızda evde hayvan beslenmez diyen birileri varsa onlara koşulsuz sevgiyi isteyip istemediklerini sorun ve evet cevabını aldığınız zaman bu sevgiyi sadece hayvanlarda bulabileceğini söyleyebilirsiniz. Sevgi iyileştirir ilacı ise evde bir evcil hayvan beslemektir. Bu yüzden hemen bir evcil hayvan sahiplenip sizler de daha fazla mutlu olabilirsiniz.
Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle evde evcil hayvan beslemenin insan sağlığı üzerine vermiş olduğu olumlu etkileri göz önüne almış olduk. Eğer sizler de evde hayvan beslemek konusunda tereddütleriniz var ise bu tereddütlerinizden kurtulup sizlere iyi gelecek bir hayvanı satın almadan sahiplenebilirsiniz. Evcil hayvan beslemek ruh sağlığına hem de beden sağlığına çok iyi geldiğini ve bu hastalıklarda iyileşme veya azalma gibi bir etkisi olduğu yapılan araştırmalar sonucu gözler önüne serilmiştir. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
Sümeyye Nur Gündüz
Yorumlar kapalı.