Aspir Yağı Nedir

Aspir Yağı faydaları Nedir
Aspir Yağı Nedir kimler kullanamaz

Aspir Yağı Nedir

Aspir Yağı Nedir? Doğanın insanlara bahşettiği bitkileri saymakla bitiremeyiz. Hele ki doğada kendiliğinden yetişen ve hiçbir katkı ya da hormon içermeyen bu bitkilerin pek çok hastalığa şifa kaynağı olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Aynı zamanda bu bitkilerden elde edilen yağlar da zengin vitamini ve besin içeriği sayesinde birçok hastalığın oluşmasını ya da tedavi edilmesini sağlıyor. Bu yazımızda da son zamanlar bitkisel yağların günden güne popüler hale gelmesi ile gündemden hiç düşünmeyen aspir yağı nedir, aspir yağı faydaları nelerdir ve aspir yağı nasıl kullanılır gibi konu başlıkları ile bahse konu olan aspir yağından bahsedeceğiz.

Aspir Yağı faydaları Nedir

Aspir yağı; çok otsu bitkilerden birsi olan aspir otun bitkisinden elde edilen bir bitkisel yağdır. Kırmızı, turuncu ve sarı çiçekleri bulanan aspir otu çok yıllık bitki türlerinden birisidir.  Çeşitli şekillerde ve  ülkemizin belirli kesimlerinde yetişen aspir bitkisinin prenslenmesi ile  elde edilen aspir yağı doymamış yağlar bakımından oldukça zengindir. Aspir yağı genellikle sporcu takviyelerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Zengin besin içeriği sayesinde insan vücuduna da çok sayıda faydaları bulunuyor.

Aspir Yağı Faydaları Nelerdir

Aspir yağı zengin bileşenleri sayesinde pek çok hastalığın tedavi edilmesinde etkili olmaktadır.  Özellikle cilt ve saç sağlığı konusunda insan vücuduna önemli ölçüde destek sağlıyor. Yüksek oranda E vitamini içermesi sayesinde vücuttaki hücreleri iyileştirici etkiye sahip olan aspir yağı faydaları şunlardır;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğru ve düzenli kullanılması halinde bağışıklık sistemini güçlendireceği için vücudu da hastalıklara karşı korumaktadır.
  • İçeriğindeki yararlı bileşenler sayesinde vücuttaki stres hormonu seviyesini azaltır ve böylece sizleri depresyon, kaygı bozuklu ve anksiyete gibi sinir sistemi hastalıklarından korur
  • Aspir yağının dolaşım sistemi üzerindeki faydaları da tartışılmazdır. Dolaşım sistemini düzenlemesi sayesinde ileri yaşlarda ortaya çıkan kalp ve damar hastalıkları oluşma riskini yok eder.
  • Kan şekerini düzenler ve ileride ortaya çıkan şeker hastalıklarının oluşması engeller. Aynı zamanda aspir yağı şeker hastaların sıkça tercih ettiği faydalı bitkisel yağlardandır
  • Aspir yağını bir pamuk ile cilde uygulamanız halinde ciltte oluşan akne sivilce ve siyah noktası gibi cilt sorunlarını kısa sürede yok eder.
  • Ayrıca antioksidan kaynağı olduğu için cildin genç görünmesini sağlar.
  • Saçlarınıza ve saç diplerine uyguladığınız zaman kepek sorununu giderip saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.
  • Adet düzensizliğini giderir ve adet sancılarını yok eder
  • Kan dolaşımını hızlandırıcı bir etkiye sahip olması sayesinde de romatizmal ağrıların tedavisinde oldukça etkilidir.

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır

Bu mücizevi bitkiden elde edilen yağın faydalarından yararlanmak istiyorsanız günlük düzenli olarak kullanmanız gerekir. Cildinize sağladığı faydalardan yararlanmak için bir pamuğun üzerine birkaç damla aspir yağı dökerek bununla cildinize masaj yapabilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı saçlar için şaç şampuanı ya da saç kremlerinin içerisine birkaç damla aspir yağı ilave ederek saçlarınızı için kullanabilirsiniz.

Zayıflamak isteyenler salatalarının içerisine birkaç damla aspir yağı ilave edebilirler. Üst solumun yollarını iyileştirme özelliği bulunan aspir yağı kış aylarında görülen balgam öksürük soğuk algınlığı gibi durumlarda bir tatlı kaşığı aspir yağı içerek solunum yolları hastalıklarını tedavi edebilirsiniz. Her ne kadar faydalı bir bitkisel yağ olsa da aspir yağını kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta kullanım miktarıdır. Günde bir tatlı kaşığından fazla kullanmamanız sağlığınız korumak açısından faydalı olacaktır.

Aspir Yağı Nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin