Ayetel Kürsi’ nin Türkçe Anlamı Nedir?

Ayetel Kürsi' nin Türkçe Anlamı Nedir meali
Ayetel Kürsi' nin Türkçe Anlamı Nedir? açıklaması

Ayetel Kürsi’ nin Türkçe Anlamı Nedir?

Ayetel Kürsi’ nin Türkçe Anlamı Nedir? Değerli müslüman kardeşlerimizle sohbete başlamadan önce Allah’ın selamı, bereketi ve rahmeti üzerinize olsun diyerek konuya giriş yapmak sünnettendir.  Bu makalede çoğumuzun çocuk yaşta ezbere bildiği, Kur’an-ı Kerim’in en uzun ayeti olan bakara suresinin 255. ayeti olan Ayetel Kürsi Türkçe meali  hakkında bilgiler verilmektedir.

Değerli din kardeşlerimiz Ayetel Kürsi tek başına indirilmiş bir Kur’an ayeti değildir. Bakara suresinin 255. ayeti içinde yer almaktadır. Ayetel kürsi’nin ne kadar faziletli bir ayet olduğu hakkında pek çok hadisi şerif bulunur. Her zaman her yerde, sıkıntıda, yoklukta, darlıkta, bollukta, hastalıkta sağlıkta okunur. Ayet olduğu için namaz kılarken de okuyabilirsiniz. Uyumadan önce okumak sizi her türlü şeytan ve cinlerin şerrinden korur. Ayetel kürsi hakkında peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur; Kim farz olan her namazın sonrasında ayetel kürsi okursa  bir sonraki namaza kadar koruma altında kalır. Uymadan önce bu ayeti okuyan kişiye şeytan yaklaşamaz.

Ayetel Kürsi Arapça okunuşu

Euzibillahimine şeytanir raciym Bismillahirrahmanirrahim

Allahü la ilahe illa huvvel hayyül kayyum

La te huzühu simetin vela nevm

Lehü ma fissemavati ve ma fil ard

Men zellezi yesfeu indehu illa bi iznih

Ya lemü ma beyne eydiyhim vema halfehüm

vela yü hitüne bi şey’im min ilmihi illa bima şae vesia kürsiyyühüssemavati vel ard

Vela yeüdühü hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azim

Ayetel Kürsi Türkçe anlamı

Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır.

Diridir, haydır, kayyum dur.

Onu ne bir uyku tutabilir, ne de bir uyuklama.

Gökteki her şey onun olduğu gibi yerdeki her şey de ona aittir.

İzni olmaksızın onun katında şefaatçi olacak kimdir

o kulların önlerindekini, arkalarındakini yaptıklarını ve yapacakları her şeyi bilir. Onun ilminden kendisinin istediği ölçü dışında kavrayamazlar.

Onun kürsüsü bütün gökleri ve yerleri kuşatmıştır. O göklere ve yere bütün evrene hükmetmektedir.

Göklere ve yere hükmetmek ona zor gelmez. O yücedir, büyüktür.

 

Kur’an’da Allah

Bu sıfatların her biri İslam düşüncesinin ana esaslarından birini içerir. Bu ana esaslar istikamet ve belirginlik kazanarak vicdanlarda benimsenmeden kesin gerçeklere dönüşmeden bu ilahi sistem zihinlerde açıklığa kavuşmaz. Ayetel kürsi meali birinci cüzde Allah’ın sıfatlarının insanların kalbinde ve aklında daha belirgin olması gerektiğinin önemi vurgulanmaktadır. İslam dinin gelmesiyle birlikte cahiliye dönemi düşünceleri karanlığa gömüldü. İslamiyet, insan vicdanını her türlü karanlık girdaptan kurtarmıştır.

Ayetel kürsi‘de yer alan sıfatların her biri tertemiz olan İslam düşünce sisteminin dayandığı temel esaslardan birini yansıtmaktadır. Allah’tan başka ilah yoktur; bu cümle kesin bir şekilde tek bir yaratıcının olduğunu ifade eder. İslam dininde diğer dinlerde olduğu gibi sapkınlıklara ve karışıklıklara yer yoktur. Hz. İsa’nın çarmığa gerilmesinden sonra kiliselerde uydurulan 3’lü ilah uydurması gibi saçmalıklar İslam dininde yer almaz. Kesin olan bir şey varsa o da Allah bir ve tektir, ondan başka yaratıcı ve ilah yoktur.

[wpseo_map max_number=”undefined” width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”1″ show_state=”0″ show_url=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″]

[wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″]

 

Ayetel Kürsi’ nin Türkçe Anlamı Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin