Bağırsak Enfeksiyonları

Bağırsak Enfeksiyonları tedavisi
Bağırsak Enfeksiyonları belirtileri

Bağırsak Enfeksiyonları Bağırsak Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

Bağırsak Enfeksiyonları ne iyi gelir? Mide ve bağırsak enfeksiyonları çocuklar arasında yetişkinlerden daha yaygındır ve normalde bağırsak yoluna giren bir virüs veya bakteriden kaynaklanır. Bağırsak enfeksiyonu, bağırsak zarında ciddi hasara yol açarak ölüm gibi ciddi durumlara neden olabilir. Çoğu durumda, bağırsak enfeksiyonu belirtileri, enfeksiyon ilk kez teşhis edildikten sonra bir veya iki haftaya kadar ortaya çıkmıyor. Mikrop bulaştıktan birkaç hafta sonra ortaya çıkabilir. Belirtiler, hafif veya şiddetli olabilirler.

Bağırsak Enfeksiyonunun Belirtileri

Viral gastroenterit, sulu dışkı, karın ağrısı, kusma veya ateş ve bazı durumlarda şok ile karakterize olabilen bir bağırsak enfeksiyonudur. Viral bağırsak enfeksiyonu veya viral gastroenterit geliştirmenin en olası yolu, enfekte bir kişiyle doğrudan temastır ya da  mikrobun bulaştığı yiyecek veya suyu vücuda almaktır. Çocuklarda viral gastroenterit, genellikle hasta bir çocuk veya hastalığı olan ebeveynle temas ettikten sonraki bir veya iki günde bağırsak enfeksiyonun belirtileri gelişir. Ciddi komplikasyonların oluşmaya başlaması genellikle yaklaşık bir hafta sürer. Bu komplikasyonlar, vücudun organları düzgün işlevini sürdürmek için yeterli sıvıdan yoksun kaldığında ortaya çıkan ve nöbetlere neden olabilen dehidrasyonu meydana getirirler. Kusma veya şoka bağlı dehidrasyon bağırsak enfeksiyonun belirtileri arasındadır ve çok tehlikelidir çünkü ölüme yol açabilir.

Giardia, bağırsaklarda yaşayan ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olmaktan sorumlu protozoan bir parazittir. Giardia, bağırsak yolunda iki ila dört ay arasında herhangi bir yerde büyüyebilir. Yüzme havuzları ve jakuziler gibi çok sayıda sıcak ve nemli yerlerin bulunduğu alanlarda gelişebilir. Giardia, çürümeden önce nemli dışkıda 90 güne kadar hayatta kalabilir. Bazı giardia türleri bazı antibiyotiklere karşı son derece dirençlidir.

Bağırsak Enfeksiyon Tedavisi Çocuklarda ve Yetişkinlerde Farklıdır

Birçok insan, yetişkinlere yönelik bir bağırsak enfeksiyonu tedavisini, çocuklarda bağırsak enfeksiyonları ile karıştıracaktır. Bunun nedeni, çocuklarda semptomların genellikle yetişkinlerdeki gibi olmasıdır. Bağırsak tıkanıklığı olan çocuklar bazen karın ağrısı veya kabızlığın eşlik ettiği kramplarla acı çekerler. Karın ağrısı, ishal ve kusma gibi diğer semptomlarla ilişkili olabilir ve bazen acil tıbbi müdahale gerektirebilir.

Çocuklarda bağırsak Enfeksiyonları

Çocukların ayrıca, bağırsak yolunda alerjik reaksiyonları tetikleyebilecek bazı gıdalara alerjisi olabilir. Parazitlerle enfekte olan çocuklar, zamanında tedavi edilmezlerse dehidrasyon ve diğer komplikasyonlar açısından risk altında olabilirler. Bağırsak astarına yapışarak bağırsaklara saldıran Giardia isimli bakteri ve diğer bağırsak parazitleri de dehidrasyon ve diğer semptomlara neden olabilir. Kirli su içen çocuklarda şişkinlik ve kusma gibi semptomlar gelişebilir.

Bu tür enfeksiyonlar için birincil tedavi yöntemi genellikle metronidazol ve/veya klotrimazoldür. Bu tür ilaçlar kolayca temin edilebilir. Daha ciddi vakalarda Metronidazol veya Clotrimazole gibi ilaçlar reçete edilebilir. Enfeksiyon daha şiddetliyse veya OTC tedavisine yanıt vermiyorsa, altta yatan hastalık için kesin bir tedavi gereklidir. Enfeksiyonu tedavi etmek ve çocuklarda yeniden enfeksiyonu önlemek için sık başvurulan araçlar olan antibiyotikler kullanılabilir.

OTC tedavilerine yanıt vermeyen bazı hastalıkların durumu daha farklıdır. Bu hastaların tedavisi zaten son derece zor ve uzun süreçlidir. Bağırsak enfeksiyonları meydana geldiğinde, yeniden  oluşabilecek enfeksiyonu önlemek için tedbirler alınmalıdır.

Bağırsak Enfeksiyonuna Ne iyi Gelir?

Bağırsak enfeksiyonları, tedavi edilmezlerse ciddi bir hastalık  kaynağı olabilirler. Enfeksiyon yeterince erken zamanda teşhis edilirse, bağırsaklara tutunmadan önce durdurulabilir ve bağırsakların işlevini bozması engellenebilir. Yetişkinler için bağırsakları sık sık su ve tuzla temizlemek önemlidir. Bu, zararlı bakterilerin uzaklaştırılmasını ve bağırsakların tekrar düzgün çalışmasını sağlayacaktır. Çocuğun düzenli olarak uygun bir bağırsak temizleyici almasını sağlamak bağırsak enfeksiyonuna ne iyi gelir sorusunun cevabıdır.

Bağırsak Enfeksiyonları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin