Bakan Koca’dan merak uyandıran paylaşım

Bakan Koca'dan merak uyandıran paylaşım
Bakan Koca'dan merak uyandıran paylaşım

Bakan Koca’dan merak uyandıran paylaşım

Bakan Koca’dan merak uyandıran paylaşım. Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün! 18:00’DA, rutin seyrin dışında bir konuşmayla huzurlarınızda olacağım. Gündeminizdeki konular, başlıklarımız arasında. 18:00’da buluşmak üzere.

Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün! 18:00’DA, rutin seyrin dışında bir konuşmayla huzurlarınızda olacağım. Gündeminizdeki konular, başlıklarımız arasında. 18:00’da buluşmak üzere.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Sağlık Bakanlığınca Günlük Korona virüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye’de son 24 saatte 308 bin 437 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 914 kişinin testi pozitif çıktı, 262 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 30 bin 103 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 81,60, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 63,31 olarak gerçekleşti.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 99 milyon 582 bin 607’ye yükseldi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 753 bin 961 doz aşı uygulandı.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kilis, Amasya, Yalova, Aydın, Kırklareli ve Balıkesir olarak açıklandı.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Batman, Muş, Bingöl, Bayburt, Siirt ve Bitlis olarak sıralandı.

Son dakika: Sağlık Bakanı Koca Simge bir gün mesajıyla duyurdu Saat 18.00de açıklama yapacağım

BAKAN KOCA’DAN BİLİM KURULU SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklama yaptı. Yeni varyantlara karşı en iyi çözümün aşı olduğunu vurgulayan Bakan Koca, ” Tüm parametreler hatırlatma dozu uygulamasının virüse karşı korunmada son derece önemli olduğunu göstermektedir. Ülkemizde hatırlatma dozu zamanı gelen yaklaşık 6 milyon vatandaşımız bulunmaktadır. Vakit kaybetmeden hatırlatma dozunuzu olmanızı istirham ediyoruz.” dedi. Ayrıca Bakan Koca, “2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın da ikinci doz üzerinden 5-6 ay geçtikten sonra hatırlatma dozuna ihtiyaç duyacakları öngörülmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Koca’dan merak uyandıran paylaşım

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin