Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1965 yılında Konya şehrinin Kulu ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve Ortaokul öğrenimlerini Konya’da tamamlamış olup lise eğitimine Bursa Erkek Lisesi’nde devam etmiş ve bu liseden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamış ve doktor ünvanını almıştır. İhtisasını aynı üniversitede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlamış ve ihtisas döneminde yeni doğan ünitesi kuruluşunda asistan temsilcisi olarak aktif bir şekilde görev almıştır. 1995 yılında ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Fahrettin Koca doktor unvanını aldıktan sonra çeşitli sağlık kurum ve kuruluşlarında direktörlük faaliyetleri yürütmüş ve kurucu üyelik yapmıştır. Bu doğrultuda sağlık alanında Türkiye’de önemli adımlar atmış ve önemli politik kazanımlar elde etmiştir. Bu kuruluşlardan biri olan Türk Eğitim, Sağlık ve Araştırma Vakfı’nın  (TESA) başkanlığını yapmış ve bu kurum bünyesinde 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nin mütevelli heyeti üyesi görevini yürütmüştür.

Fahrettin Koca’nın faaliyetlerine katıldığı kuruluşlar arasında Türk Pediatri Kurumu, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) ve Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği sayılabilmektedir. Ayrıca Koca, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin başkanlığı görevini yürütmekte ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri komitesi başkanıdır.

2018 yılında yapılan genel seçimler neticesinde meclis içinden olmayan Bakanlar Kurulu oluşması dönemine geçilmesi ile 10 Temmuz 2018 tarihinde yemin ederek Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak seçilmiş ve hala bu görevi Türkiye Cumhuriyeti’nin 59. Sağlık Bakanı olarak yürütmektedir. Fahrettin Koca, Hale Koca ile evli ve dört çocuk babasıdır ve ileri düzeyde İngilizce bilmektedir. Güncel olarak yaşanan küresel salgın Korona virüs (covid 19) sürecinde Fahrettin Koca Sağlık Bakanı görevini aktif bir şekilde yerine getirmektedir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin