1. Haberler
  2. Blog
  3. Barış Manço’ nun Bin Derde Deva Tarifi

Barış Manço’ nun Bin Derde Deva Tarifi

Barış Mançonun Bin Derde Deva Tarifi
Barış Manço' nun Bin Derde Deva Tarifi

Barış Manço’ nun Bin Derde Deva Tarifi

Barış Manço’ nun Bin Derde Deva Tarifi nedir? Sevgili okuyucularımız artık kış iyice gelmiş durumda ve kış ile birlikte gelen hastalıklarında çoğaldığını söyleyen doktorlarımız her haber kanalında bu konuda uyarılarını vermektedirler. Sizlerle geçtiğimiz günlerde sizler için bitki çayları ile  ilgili bir makale yazmıştım. Bugün sizlerle birlikte Barış Manço’nun “Nane Limon Kabuğu” şarkısı ile bizler için vermiş olduğu güzel tarif hakkında bir makale yazmak istedim.

Barış Manço’nun her şarkısı çok güzeldir. Güzel olduğunun yanı sıra yapmış olduğu şarkılarda hem derin anlamlar hem de güzel bilgiler verebilmiştir. İşte bu şarkılarından biri de Nane Limon Kabuğu şarkısıdır. Hazır kış ayı gelmişken hastalıklardan korunmak için şarkısında bizler için verdiği tarifi gelin hep birlikte yapmalım. Tarifi vermeden önce Barış Manço’nun Nane Limon Kabuğu şarkısının sözlerine bakıp bu güzel şarkıyı bir hatırlayalım.

Eski adamlar doğruyu söylemiş,

Bir çiçekle bahar olmaz

Kişi kendini bilip sağa sola sormalı

Can pazarı bu oyun olmaz

 

Zürafanın düşkünü

Beyaz giyer kış günü

Sonunda şifayı kapıp da şaşırınca

Bana gel, beni dinle, iyi yaz

Defteri, kalemi al, iyi yaz

 

Nane, limon kabuğu

Bir güzel kaynasın, aman, ha-ha-ha-ha-ha

İçine hatmi çiçeği

Biraz çöre’otu katasın, aman, ha-ha-ha-ha-ha

 

Hatta biraz tarçın

Bir tutam zencefil, aman, ha-ha-ha-ha-ha

Bin derde deva geliyor

Biraz daha sabret, güzelim, ha-ha-ha-ha-ha hapşu

Hatırladık bu güzel şarkısını öyle değil mi?

Hadi gelin şimdi bu tarifi yapmaya başlayalım. Önce bir adet cezve edinmelisiniz. Daha sonra ise cezvemize bir su bardağı su ekleyelim ve  bir adet limonun kabuğunu soyup cezvemize koyalım. Sonra bir tatlı kaşığı nanemizi de içerisine ekleyip ocağımızın altını yakıp bir güzel kaynatalım. Nane limonun kendisi bile birçok derde deva olabilirken biz Barış Manço’nun Nane Limon Kabuğu şarkısında ki tarifi yapmaya devam edelim. Hafiften kaynamaya başlayan nane limon kabuğunun içerisine birkaç adet kurutulmuş hatmi çiçeğinden atalım.

Hatmi çiçeğini birçok aktarlardan alıp temin edebilirsiniz. Hala kaynamakta olan karışımızın içerisine bir çay kaşığı kadar da çörek otu atalım. Çörek otu bilindiği üzere çok faydalı bir bitkidir. Gerek içeceklerde gerekse yağı olarak birçok derde deva olabilmektedir. Barış Manço Nane Limon Kabuğu şarkısında söylemiş olduğu tarif daha bu kadarla sınırlı değildir. Karışımımıza çörek otunu da ekledikten sonra varsa yaş zencefilden bir küçük parça yoksa toz zencefilden bir çay kaşığı kadar ekleyelim.

Kış aylarının vazgeçilmezi bitki çayları nelerdir?

Bu karışımımız hala kaynarken son olarak ise içerisine varsa bir adet çubuk tarçın yoksa bir çay kaşığı kadarda tarçın ekleyelim. Karışımımızın malzemeleri bu kadardır. Hepsini kattıktan sonra da bir beş dakika daha kaynatıp dinlenmesi içinde bir beş ila yedi dakika daha bekleyelim işte bin derde deva geldiğini söyleyen Barış Manço’nun bizler için vermiş olduğu tarifimiz hazır sevgili okuyucularımız. Demlenme işlemi bittikten sonra da süzerek bardağıma koyalım. Bir kişilik vermiş olduğum bu tarifin içerisine eğer tatlandırmak isterseniz benim önerim olarak bir tatlı kaşığı da süzme bal ekleyebilirsiniz. Şimdiden deneyip yapacak olan okuyucularımız için afiyet olsun.

Barış Manço’ nun Bin Derde Deva Tarifi nedir? Kış ile gelmiş olan soğuklardan korunmak bazen zor olabiliyor ve vücudumuza gelen hastalıklardan önceden haber vermiyor. Ama Barış Manço’nun Nane Limon Kabuğu şarkısında da dediği gibi kişi kendini bilmeli ve buna göre önlemleri almalıdır. Bu önlemlere rağmen yine hasta olursak Barış Manço’nun dediği gibi yapıp Barış Manço’yu dinleyip bu tarifi yapıp afiyetle tüketebiliriz. İçeceğimizi yaparken eğlenmeyi de ihmal etmeyip Barış Manço’nun Nane Limon Kabuğu şarkısını açıp dinleyebilirsiniz. O zaman nane limon kabuğu kaynamaya başlasın. Şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun.

Sümeyye Nur Gündüz

 

Barış Manço’ nun Bin Derde Deva Tarifi
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin