Başın Arkası Neden Ağrır

Başın Arkası Neden Ağrır
Başın Arkası Neden Ağrır

Başın Arkası Neden Ağrır Nasıl Geçer

Başın Arkası Neden Ağrır? Baş ağrısı günümüzün en sık karşılaşılan hastalığıdır. Yediden yetmişe tüm bireyler yaşamaktadır. Baş ağrısının sayısızca nedenleri vardır. Kimi nedenlerden çevresel faktörler kimi nedenlerde genetik faktörlerdir. Çoğunlukla yaşadığımız şehir, yaptığımız iş ve strese dayalı olarak görünmektedir. Özellikle strese bağlı olarak karşımıza çıkar. Stresten uzak durmalısınız desek de hayatımızda stres ne yazık ki kaçınılmazdır. Günümüzde neredeyse 10 kişiden mutlaka birinde görülen migren hastalığı olduğunu da söyleyebiliriz.

Başın arkasındaki ağrı nedenleri?

Başın arka kısmına giren ağrı genellikle migrenin belirtilerinden bir tanesidir. Migren hastalığı tamamen stres sonucu gerçekleşmektedir. Stres anında olmasa da stresten sonra yavaş yavaş kendini belli eder. Yaş sınırı yoktur her bireyde görülebilir. İnanılmaz kötü bir baş ağrısı ve bazen mide bulantısı da görülebilir. Migren meydana geldiğinde baş ağrısı şiddetliyse direk olarak midede de kendini gösterir. Mide bulantısı yaşanır çoğu zaman kusma olmaz ancak kusma da görülebilir. Migren hastalığı genellikle şiddetli baş ağrısı nöroloji uzmanlarına danışma sonucu teşhis konulmaktadır.

Teşhis konulduktan sonra ilaç tedavisi ile tamamen sonlandırılamaz ancak migren ağrısını ortadan kaldırabilir. Ancak tedavi süresi çok önemlidir. Çünkü migren tamamen artabilir ilaç kullanımınıza özen göstermeli ve sürekli olarak kullanmalısınız. Bu sayede migren artmamış ve ileri düzeye taşınmamış olur.

Baş ağrısı kesinlikle dikkate alınması gereken bir rahatsızlıktır. Baş ağrısı tek başına bir hastalık olamayabilir ama kesinlikle bir hastalığın belirtisidir. Çünkü hastalık oluşmaya başladığı andan itibaren kendini bir şekilde ve bir belirtiyle gösterir çoğu hastalıkların belirtisi de baş ağrısıdır. ilaçsız Baş Ağrısı Geçirme Yöntemleri nelerdir?

Baş ağrısının kesin ve net bir belirtisi yoktur. Ancak belirttiğimiz gibi yoğun stres, gerginlik ve migren baş ağrısına neden olmaktadır.

Başın arkasındaki ağrının zararları var mıdır?

Başın arkasındaki ağrıların zararları ağrının şiddetine ve hastalığa göre değişkenlik gösterebilir. Çünkü beyin ile ilgili bir hastalıksa kesinlikle doktora gecikmeden gidilmelidir. Ancak migren gibi strese ve çevresel faktöre bağlı bir hastalıksa iyileşmesi tamamen bireye bağlıdır.

Stres yapıldığı sürece tekrarlanır. Ancak ilaç ile müdahale edildiği takdirde ağrı azaltılabilir hatta tamamen ağrı geçebilir ancak daha sonradan tekrar etme olasılığı vardır.

Başın arka tarafındaki ağrı için tedavi yolları

Baş ağrıları genellikle aynıdır. Bazen baş ağrısı nedenlerine göre değişkenlik gösterebilir. Baş ağrısı çoğunlukla ağrı kesici ile giderilir. Ancak doktorunuz önermediği sürece ağrı kesi kullanımı gerçekleştirmeyiniz. Çünkü ağrı kesici fazla alındığında her ilaç gibi tehlikesi bulunmaktadır. Ancak çoğunlukla doktor önerileriyle ağrı kesiciler kullanılır.

Şunu unutmamalıyız ki teşhis konulmadığı sürece ne kullanırsanız kullanın bu sadece ağrıyı geçici olarak durduracaktır. Tamamen geçmesi için mutlaka bir doktora teşhis konulması için başvurmalıyız. Ancak teşhis konulduktan sonra kullanılan ilaçlar etki edebilir. Yaptığımız işin yoğunluğu da baş ağrısı yapabilir bu gibi durumlarda yapacağınız küçük egzersizler birazda olsa sizi rahatlatacaktır.

Egzersizlere rağmen baş ağrısı geçmemişse eğer eskiden büyüklerimizin çoğunlukla başvurduğu doğal ve bitkisel yöntemleri kullanabilirsiniz. Mesela baş ağrısına çok iyi gelen ve geçişi de olsa en azından bitkisel olduğu için zararı olmayan yeşil çay, zencefil, nane gibi bitkisel yollara da başvurabilirsiniz. Ancak bu yolu denedikten sonra da hala geçmiyorsa doktora başvurmanız önerilir.

Başın Arkası Neden Ağrır

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin