Bebeklere Şeker ve Tuz Ne Zaman Verilmeli

Bebeklere Şeker ve Tuz Ne Zaman Verilmeli
Bebeklere Şeker ve Tuz Ne Zaman Verilmeli

Bebeklere Şeker ve Tuz Ne Zaman Verilmeli

Bebeklere Şeker ve Tuz Ne Zaman Verilmeli? Bilindiği gibi bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir. Anne sütünün faydaları ise saymakla bitmez. Hiçbir hazır mama anne sütünün besin değerine ulaşamamıştır ve hatta ulaşamaz da. Bebekleri anne sütü ile büyütmeye çalışmalıyız. Eğer emiyorsa emzirmek gerekir. Ama kesinlikle reddediyorsa ve mamaya mecbur kalındıysa, işte o zaman mecburen mama verilebilir. Ama öncelik anne sütü olmalıdır.

Bebeğin annesi ilk 6 ay şekerli bir şey vermemeye dikkat etse bile, maalesef ki anneanne, babaanne, hala veya teyze gibi yakın akrabalar bebeğin ağzını daha 6 aydan küçükken şekerli yiyeceklerle tatlandırabiliyorlar. Bundan kasıt mesela emziği şerbete batırmak veya reçel tarzı bir şeye batırmak olabilir. Ama bu zararlıdır. Etrafınızda çoğu doktordan duyduğunuz ve hatta hastanelerin çocuk kısımlarında okuyabileceğiniz üzere, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir.

Bebeklere Ne Zaman Şeker ve Tuz Verilmelidir?

Ek gıdaya geçiş sürecine şekerli bir besinle başlamamak gerekir. Çünkü eğer bebek şekerin tadını alırsa, diğer yiyecekleri reddedebilir.

Şekerin mümkün olduğunca bebekle geç tanışması bebeğin sağlığı açısından iyi olacaktır.

Bazı kişiler ilk 1 yıl bazıları ise 2 yıl tuzsuz yedirmek gerektiğini savunurlar. Ama bir diğer savunulan görüş ise, 1 yaşına kadar da olsa bebeğe çok az miktarda tuz vermek gerektiğidir.

Zararları Nelerdir?

Bebeklere şeker ve tuz vermenin zararlarına gelecek olursak, eğer bebeğe şekerli yiyecekleri çokça verirsek ilerleyen yaşlarda diyabet olma riskini artırmış oluruz. Aynı şekilde, bebeğe verilen tuz da yüksek tansiyon riskini artıracaktır. O yüzden bebeklere vereceğimiz yiyeceklere dikkat etmemizde fayda vardır.

Tuz tüketiminin zararlarından biri de, bebeklere verilen tuz bebeklerin böbrek işlevini bozabilir. Zaten çok hassas yapıdadırlar. Ayrıca kan basınçlarını da yükseltebilir.

Şekerin de bebeğin gelişime bir etkisi bulunmamaktadır. Ama enerji verir.

Ayrıca bebekleri ek gıdaya geçirirken, meyve ile başlamak ise hata olacaktır. Meyvenin tadını alan bebek, sebze yemek istemeyebilir. Ayrıca bebeklere verilen sebzelere tuz eklememelidir. Biz bazen kendimiz gibi düşünerek tuz atmak isteyebiliyoruz. Buna dikkat etmekte fayda vardır. ilginizi çekebilir; Bebeklerde ek gıdaya geçiş nasıl olmalı?

Bebeklere Şeker ve Tuz Ne Zaman Verilmeli

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin