Beyin Kanaması Belirtileri

Beyin Kanaması Belirtileri nelerdir
Beyin Kanaması Belirtileri

Beyin Kanaması Belirtileri

Beyin Kanaması Belirtileri nelerdir? Beyin kanaması gibi tıbbi acil durumlar genelde kendiliğinden gerçekleşir. Bu durum aklınızı kaybediyormuş gibi hissetmenize neden olabilecek en korkutucu tıbbi sorunlardan biridir. Siz veya sevdikleriniz beyin kanaması belirtileri gösteriyorsanız, tehlikede olup olmadığınızı görmek için atmanız gereken bazı öncelikli adımlar vardır. Hemen ilgili polikliniğe gitmek ve MR çektirmek…

MRI Çektirin

Yapılması gereken ilk şey, sorunun ne olduğunu görmek için bir MRI veya beyin taraması yapmaktır. Hayatı tehdit eden bir durumla karşı karşıya olup olmadığınızı anlamanın en kolay yolu budur. Bazı yaygın beyin kanaması semptomları arasında yüksek tansiyon, nöbetler, baş ağrısı, ellerde ve ayaklarda uyuşma ve mide bulantısı sayılabilir, risk teşkil eden durumlar arasında yüksek tansiyon ve sinirlerdeki problemlerdir.

Kanama normal olarak inme veya hayatı tehdit eden başka bir tıbbi olayla ortaya çıkar. Kan, beyin dokusundan kesilir ve daha sonra yaralanmış alanının dışına itilir. Sonuç bir beyin kanamasıdır. Bu genellikle hastanın bilinçsiz olmasına veya komaya girmesine neden olan şeydir. İnme belirtileri bilinç kaybı, denge kaybı ve hızlı ve düzensiz nabız atışlarını içerir. İnme bireyi öldürmeyebilir. Ani, şiddetli baş ağrısı, insanların yaşadığı en sık görülen beyin kanaması semptomlarından biridir. Genellikle alın, yüz veya üst sırt bölgesinde bir ağrı olarak hissedilir. Bu inme belirtisi olabilir. Diğer belirtiler şunlardır: nefes darlığı, bayılma hissi, baş dönmesi, mide bulantısı … konsantre olmada zorluk, terleme veya mide rahatsızlığı da bir başka beyin kanaması belirtisidir.

Beyin kanamasına neden olabilecek birçok durum vardır. En yaygın olanlardan bazıları yüksek tansiyon, beyin tümörü, kafa travması veya Meniere hastalığıdır. Yüksek tansiyon veya Meniere hastalığı mevcut olduğunda, bu tür bir komplikasyona yol açma olasılığı yüksektir. Kan basıncı yüksek olduğunda, beyin kanaması geçirme riski artar. Beyin kanaması belirtileri oluşmadan önce önlemler alınarak kanama daha başlamadan durdurulabilir. Mesela aşırı kilolu iseniz kilolardan kurtulmak, uzun saatler boyunca ayakta kalacak bir işte çalışıyorsanız başka bir iş bakmak, yüksek tansiyon hastasıysanız, ilaçlarla ve tuzu azaltarak tansiyonu kontrol altında tutmak, beyin kanaması belirtileri daha ortaya çıkmadan önlemek için gereklidir. Uzun yıllar boyunca beslenmenizdeki düzenden taviz vermeyin, Yağsız et tüketin ve taze meyve ve sebzeleri bol bol yiyin.

Beyin Kanaması Nasıl Anlaşılır?

Beyin kanaması şöyle anlaşılır: Ani veya şiddetli bir baş ağrısı genellikle fark edilen ilk belirtilerden biridir. Ani veya şiddetli bir baş ağrısı, beyinle ilişkili çeşitli farklı problemlerden kaynaklanabilir. Mesela migren, lokal baş ağrıları, zonklama tarzı kesik ağrılar, sinüs baş ağrıları ve frontal baş ağrıları… Bu ağrılar beyin kanaması işareti değildir. Ani veya şiddetli bir baş ağrısı meydana geldiğinde, daha fazla komplikasyondan kaçınmak için yapacağınız en iyi iş hemen bir hastaneye yetişmek olacak.

Beyin kanaması ile kafada şişlik oluşması arasında yakın ilişki vardır. Kafaya bir darbe almadığınız halde, şişlik varsa bu durum, inme, beyinde kanama, kalp krizi ve beyin kanamasının sonucu olabilir. Yüz dudaklar ve dil şişerse bu da bir belirti sayılır. Beyin kanaması belirtileri arasında bilinç kaybı, bayılma ve istenmeyen son olan ani ölüm sayılabilir. Bazı beyin kanaması geçirmekte olan hastalar, ellerini yukarı kaldıracak derman bulamazlar. Bu anlamsız ve aşırı yorgunluk beyin kanaması belirtisi olabilir.

Beyin Kanaması Belirtileri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin