Mide Yanması Hamilelik Belirtisi mi?

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi mi
Mide Yanması Hamilelik Belirtisi mi kadın

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi mi?

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi mi? Hamilelik belirtisi sırasında hiç mide ekşimesi yaşadınız mı? Varsa, hamile olduğunuza karar vermiş olabilirsiniz ve semptomlar ciddileşmeden önce onları durdurmanın bir yolunu bulmalısınız. Ama bu semptoma sahip olmanın iyi bir şey olabileceğini biliyor muydunuz? Aslında, bu problemin hamileliğin iyi bir işareti olarak görülmesinin birkaç nedeni vardır.

 

Mide Ekşimesi Hamilelik Belirtisi mi?

Hamilelikte mide ekşimesinin pozitif olarak kabul edilmesinin ilk nedeni progesteronun varlığıdır. Bu hormona vücut, mide ekşimesi de dahil olmak üzere çeşitli sindirim sistemi problemlerini düzeltmek için ihtiyaç duyar. Progesteron, vücuttaki su seviyelerinin düzenlenmesinin yanı sıra, uterusun astarını implantasyona hazırlamaktan da sorumludur. Bu nedenle, ishal önleyici bir ilaç olarak hareket ederek anne adaylarının sindirim sistemi için faydalıdır.

 

Bu semptomun pozitif olmasının bir başka nedeni de östrojen varlığıdır. Östrojen, vücudun birçok aktivite için ihtiyaç duyduğu bir diğer önemli hormondur. Ancak bu iki önemli hormonun yanı sıra östrojen de fetüsün gelişiminde rol oynar. Hepimizin bildiği gibi, implantasyon, gebe kaldıktan üç ay sonra gerçekleşir. Bu nedenle östrojen, pürüzsüz gelişimi teşvik ederek rahim içindeki bebeğe etki edebilir. Hamilelik sırasında mide ekşimesi olması, bu nedenle, düzgün gelişmeyi destekleyebileceğinden, hamileliğin iyi bir işareti olarak kabul edilir.

 

Bu semptomun hamileliğin iyi bir işareti olmasının bir başka nedeni de bromelainin varlığıdır. Bromelain, süt ve diğer süt ürünlerinde yaygın olarak bulunan bir enzim olarak da bilinir. Bununla birlikte, bu enzim, midenin çok fazla asit üretmesini durdurmaktan sorumludur. Mide çok fazla asit üretse de, bu sadece hamilelik ilerlemeye başlar başlamaz geçici bir sorun olmalıdır.

 

Ama ya hamilelik sırasında mide ekşimesi yaşarsanız ve bu kalıcı bir sorun haline gelirse? O zaman bu konuda ne yapmanız gerekiyor? Aslında bu semptomla başa çıkmanıza yardımcı olabilecek çözümler var. Bu ilaçlar, bebeğinizin sağlığı hakkında endişelenmenize gerek kalmadan hamilelik sırasında mide ekşimesini durdurmak için kullanılabilir.

 

Bu durumla baş etmenin en iyi yollarından biri Progesteron kremi kullanmaktır. Bu krem, hamilelik sürecinden geçen kadınlar için gerekli olan doğal progesteron içerir. Progesteron bir hormon olduğu için kalbi ve sindirim sistemini güçlendirmede çok etkilidir. Hamilelik sırasında mide ekşimesi ile uğraşmak ve komplikasyonların gelişmesini önlemek istiyorsanız progesteron kremi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi mi?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin