Beynin Güçlü Kalması için Neler Yapılmalı

Beynin Güçlü Kalması için Neler Yapılmalı
Beynin Güçlü Kalması için Neler Yapılmalı

Beynin Güçlü Kalması için Neler Yapılmalı

Beynin Güçlü Kalması için Neler Yapılmalı? Beyin vücudun ana merkezidir. Neredeyse tüm organlar ve vücut beynin uyarması ile çalışır. Bu nedenle sağlıklı ve güçlü bir beyne sahip olmanız gerekir. Aslında sağlıklı bir beyin anne karnında başlayan bir süreç olmakla birlikte tüm yaşam boyu sürer. Uyku düzeninden beslenme tarzına, gün içerisinde yapılan aktivitelere ve spora hatta içten içe gülümseme tamamıyla beyin sağlığı acısından önemli bir nokta olmaktadır. Bu nedenle beyin sağlığını korumak adına yapılması gerekenler konusunda özenli olmanız gerekir. Sağlıklı ve güçlü bir beyne sahip olmak için yapılması gerekenler şunlardır;

Beyin Gelişimine ve Sağlığına Yardımcı Olacak Besinler Tüketin

Beyin sağlığı için yararlı besinler tüketmeye özen gösterin. Özellikle kuru baklagiller, muz, kırmızı et, balık, yağsız süt, yeşil yapraklı sebze ve bol bol yoğurt tüketmelisiniz. Özellikle zekâ ve hafıza gelişimi için B vitamini içeren besinler tüketin. Ayrıca omega 3 bakımından zengin olan balık ve deniz ürünleri beyin fonksiyonlarını düzgün çalışmasını sağlayıp, hafızayı güçlendirir. Yer fıstığı, kaju ve ceviz gibi kuruyemişler ise beyinde yaşlanmaya bağlı gerilemeyi yavaşlatır. Fındık susam keten tohumu ay çekirdeği beyin için yararlı besinler arasında yer alır. Çilek ve üzüm ise beynin dopamin salgılanmasını sağlayıp, problem çözme yetisini artırır. Yüksek orandan antioksidan içeren yaban mersini, domates, havuç gibi sebzelerde beyin belleğini güçlendirip, beyin sağlığını korumaktadır.

Türk Kahvesi İçin

Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi beynin çalışıp, motive olmasını sağlayan önemli uyarıcılardan biridir. Bu nedenle fazla olmamak şartı ile günde bir fincan Türk kahvesi içmeye özen gösterin. Her ne kadar aşırıya kaçılması durumunda vücut için zararlı olsa da kahvenin içerisindeki kafein beyinde uyarıcı görev yapar ve yorgunluğu azaltıp, konsantrasyon ve uyanıklığı yükseltir.

Hayatınızda Özel ve Mutlu Anlar Yaratmaya Çalışın

Aynı Türk kahvesinin gibi bireylerin hayatında özel ve mutlu anlarının olması vücuttaki birçok hormonun salgılanmasına olanak tanır. Müzik dinlemek, sevdiğinizi kişilerle güzel zaman geçirmek, spor yapmak, resim yapmak ya da sevdiğinizi tarifleri denemek bile gerek beyin gerekse de vücut sağlığı için etkili olmaktadır.

Kahkaha Atarak Beyninizdeki Tüm Yükleri Atın

Beyninizdeki tüm yükleri atmak ve oksijen gitmesini sağlamak için kahkaha atın. Yani hayata gülümsemeyle bakın. Gülme sırasında beyinde bulunan alt kranial sinirleri koordineline olarak ve endorfin salgısını yükseltip, pozitifi uyarıcıları devreye sokar.

Sosyal Aktivitelere Katılın

Bulmaca çözmenin beyin sağlığı ve zekâ gelişimi konusunda etkili olduğunu hemen herkes biliyor. Ama bununla birlikte sosyal aktivitelere katılarak hayatınızda değişiklikler yapmak beyininiz güçlenmesi adına çok etkili olmaktadır.

Spor Yaparak Beyni Güçlendirin

Diyabet, kalp damar ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların kontrol altına alan bazı spor ve egzersiz hareketleri beyin sağlığını koruyup güçlendirmektedir.  Ayrıca spor mutluluk hormonunu da artırmada yardımcıdır.

Beynin Güçlü Kalması için Neler Yapılmalı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin