Nikotini Vücuttan Temizlemenin Yolları

Nikotini Vücuttan Temizlemenin Yolları nelerdir
Nikotini Vücuttan Temizlemenin en kolay Yolları

Nikotini Vücuttan Temizlemenin Yolları

Nikotini Vücuttan Temizlemenin Yolları nelerdir? Sigarının sağlığa verdiği zararları saymakla bitiremeyiz. Ancak yine de sigara bağımlıları sigaradan bir türlü kurtulamıyor ya da kurtulmak istemiyor.  Sigarayı bırakmaya çalışırken mutlaka alternatif tedavilerden faydalanmayı ihmal etmeyin. Daha önce yayınlamış olduğumuz ”Sigarayı Bırakmak için Öneriler” başlıklı makalemizi incelemenizi tavsiye ediyoruz. Sigarayı tükettikçe, bunda bulunan nikotin direkt olarak vücuda yerleşiyor ve bir süre sonra kendiliğinden sigara içme istediği uyanıyor. Aslında bu durum sigaradan ziyade vücudun aşırı derecede nikotin tüketmesinden kaynaklıdır. Bu yüzden sigarayı bırakırken vücudunuzu nikotin seviyenizi düşürmeniz gerekir.  Bunun içinde bazı besinlere ihtiyacınız vardır. İşte size vücudunuzdaki nikotini azaltıp, ciğerlerinizi temizlemeye yardımcı olacak besin ve besin gurupları….

Kivi

Bol miktarda C vitamini içeren kivi nikotini vücuttan atar.

Havuç Suyu

Nikotin vücutta yaklaşık 3 gün boyunca kalır. Eğer düzenli olarak havuç suyu tüketirseniz nikotini ve zararlarını vücudunuzdan yok edebilirsiniz. Ayrıca havuç suyu ile sigaranın verdiği erken yaşlanmaya neden olan cilt hasarlarını giderip, cildin yenilenmesini sağlar.

Isırgan Otu

Isırgan otunu pek çok kimse tüketmeye cesaret edemez. Isırgan dokunurken ya da tüketirken vücuda acı bir his verse de faydaları ile de şaşırtır. Bol miktardan dezenfektan ve demir içeren ısırgan otu ile vücudunuzdaki nikotinlerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Su

Su sağlık acısından son derece önemli bir içecektir. Vücuttaki nikotinin atılmasında da büyük rolü olan suyu gün içinde bol bol tüketmeye özen gösterin. Vücudu susuz bırakmak aynı zamanda cildinizin hücrelerinin yenilenmesini yavaşlatır. Bu nedenle günlük en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin.

Zencefil

Zencefil baharatının faydalarını saymakla bitirmeyiz. Özellikle akciğerlerin temizlenmesi konusunda güçlü etkisi bulunan bu madde düzenli tüketildiği

Muz

Muzda faydalı meyveler arasında yer alır. Günde bir tane tüketeceğiniz muz ile vücudunuzdaki nikotini kısa sürede yok edebilirsiniz. Bunun yanı sıra; domates, keçiboynuzu, ekinezya, sarımsak, portakal, sarımsağın, ebegümeci, ıspanak gibi besin gurupları da vücuttaki nikotini azaltan besinler arasında yer alıyor.

Nikotinin Zararları Nelerdir

Nikotinin zararları nelerdir; aslında nikotin insan sağlığını yerle bir eden maddeler arasında yer alıyor.  Yapılan araştırmalarda nikotinin insan vücuduna sayısız olumsuz etki ettiği sonucuna varılmıştır. Ancak yine de insanlar sigara içmekten kendini alamıyor. Özellikle siniri v sistemi ve beyin üzerinde ciddi derecede olumsuz etkisi olan nikotin beyni uyuşturup sinir sitemini çökertiyor. Bunun yanı sigara sindirim sistemini yavaşlatıp, güçsüzleştiriyor ve kan basıncını yükseltip, kalbin atışlarını da artırıyor. Kanın pıhtılaşmasını artırıp, vücuttaki iç organlara kanın yeteri kadar ulaşmasını engelliyor. Aşırı nikotine bağlı kalmak, ishal, hırıltılı soluma, kusma koma ve felç gibi ciddi hastalıkların oluşmasına neden oluyor. Kısaca nikotin ya da nikotin içeren sigara gibi zararlı maddeler vücudunuzu tamamen çökeriyor. Sağlıklı bir vücut ve uzun yaşamak için vücudunuzu nikotinin zararlı etkilerinden kurtarmanız gerekir. Bunun için de sağlıklı besinler  ilk tercihinizi olmalıdır.

Nikotini Vücuttan Temizlemenin Yolları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin