Boyun Fıtığı Nedir

Boyun Fıtığı Nedir
Boyun Fıtığı belirtileri Nedir

Boyun Fıtığı Nedir, Belirtileri ve Tedavisi

Boyun Fıtığı Nedir belirtileri nelerdir? ilerlemiş boyun fıtığı belirtilerine gelmeden önce, boyun fıtığı nedir sorusunun cevabına bakalım.  Omurga bilindiği gibi (servikal) c1 ile c7 arasında numaralandırılan 7 diskten müteşekkildir. Boyun fıtığı ise, c5, c6 ve c7 diye adlandırılan disklerde oluşur. Bu disklerde ağırlık kaldırma, ters bir hareket, kaza ya da aynı pozisyonda saatlerce kalma, kireçlenme gibi nedenlerle; şişme meydana gelerek sinirler üzerinde baskı oluşur. Sinirler sıkışınca şiddetli ağrılar meydana gelir.

Boyun Fıtığı Belirtileri

Boyun fıtığı belirtileri arasında en sık boyun ağrısı görülmektedir. Saatlerce PC başında oturmak ve bunu alışkanlık haline getirmek, fıtığa yol açar. 40 yaşından sonra her erkek ve kadın, boyun fıtığı olmamak için dikkat etmelidir. Fıtık, boyun ve baş ağrılarına yol açar. Boyun ve baş ağrılarının yüzde 80’i fıtık sebebiyledir. Boyun fıtığı belirtileri boyun ağrısı, kollarda uyuşmalar boyun bölgesinde ve kollarda karıncalanma ve ağrı, kollarda güçsüzlük ve boyun ve başın arkasında oluşan ağrı olarak kendini gösterir. Boyun fıtığının belirtileri ile ileri derecede boyun fıtığı belirtileri aynı değildir. Boyun fıtığının belirtileri boyunda ağrı baş ağrısı, kas ağrısı ve omuzdan kollara uzanan uyuşma-ağrı olarak kendini gösterse de bu ağrıları çekenlerin hemen hemen yarısı ciddi bir durum olmadan kendi kendine iyileşiyor.

Boyun fıtığı belirtileri baş ağrısı yapar mı sorusu da çok sorulan bir soru, ağrı boyunda olduğundan baş ağrısına da yol açıyor. İleri derecede boyun fıtığı belirtilerinin nedeni, sinir kök spazmlarıdır. Sinirler sıkıştığında, sıkışma kademesine bağlı olarak belirtiler de ağırlaşır. Kas zayıflığı hatta kas kaybı da mümkündür. Hasta bu bölgede, sinirlerin yoğunlaştığı noktada kasların duyu kaybına maruz kalabilir. Boyun fıtığının belirtileri ileri derecede belirtiler ise doktorunuz hem nörolojik hem radyolojik çalışmalarla fıtığı teşhis edecektir. Bu kapsamlı çalışmalarla intervertebral bölgesi incelenebildiği gibi, buna ek olarak omuriliğin kırıkları ve varsa tümörleri de ortaya çıkarılabilir. Hastadan alınacak öykü, doktorlara yol gösterecektir. Hasta bu duruma nasıl geldiğini adım adım anlatırsa, bu bilgiler teşhiste çok yardımcı olabilir. Birinci adım, boynun röntgen filmini çektirmektir. MR ve tomografi çekilerek, kemik deformasyonları da ortaya çıkarılmaktadır.

Fıtık Tedavisi

Fıtık tedavisi, ilk etapta ağrı kesici ilaçlarla başlar. Kaslarda oluşan duyu kaybı ve kas zayıflaması kas gevşeticiler ve kas ağrısını giderici ilaçlarla tedavi devam eder. Nörolojik belirtiler yoksa hasta bu ilaçlarla tedavi edilir. Cerrahi operasyon ise, ağrının dayanılmaz olduğu durumlarda ve fıtığın sinirleri sıkıştırdığı durumlarda tercih edilir.

Boyun fıtığı belirtileri mide bulantısı ilişkisi var mı? Boyun fıtığının hem baş ağrısı, hem mide bulantısı ile ilişkisi vardır. Boyun fıtığı ilerleme belirtileri, ağrının artması ve kaslarda duyu kaybının azalması ile anlaşılabilir. Boyun fıtığı belirtileri arasında en sık görüleni kol ağrısı, bağ ağrısı, boyun ağrısı, kaslarda uyuşma, mide bulantısı olabilir.

Boyun fıtığı belirtileri hangi doktora gidilir?

Boyun fıtığı belirtileri için nöroşirurji uzmanına gitmek gerekir, bulunduğunuz şehirde bu poliklinik yoksa nöroloji uzmanına görünmenizde fayda vardır.

Boyun fıtığı belirtileri arasında kulak çınlaması var mı?

Boyun düzleşmesi sebebiyle kulak çınlaması oluşabilir. Boyun düzleşmesinin nedeni, omurganın tamamen oluşmamasına bağlı olarak gelişir. Aynı pozisyonda uzun süre kalmak, uzanarak saatlerce bilgisayar kullanmak, boyun düzleşmesine yol açabilir. Boyun düzleşmesi sık sık kulak çınlaması ile ve kollarda uyuşma, baş ağrıları ile kendini gösterir.

Boyun fıtığı ve kireçlenme belirtileri

Ağır egzersizle, ters bir düşüş veya hareketle bağ dokusunun yırtılması boyun fıtığına ve kireçlenmeye yol açar. Boyun fıtığı ve sinir sıkışması, boyun fıtığı yırtılması meydana gelir. Boyun fıtığının en önemli belirtileri arasında şiddetli baş ağrıları, omuz ve kollarda ağrı ve uyuşma, boyun ağrısıdır.

Etiketler; boyun fıtığı nedir, boyun fıtığı belirtileri, boyun fıtığı tedavisi, ilerlemiş boyun fıtığı belirtileri, ileri derece boyun fıtığı belirtileri

Tuzla Gazetesi

Boyun Fıtığı Nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin