Bu Gıdalar Ruh Sağlığınızı Olumsuz Etkiliyor!

Bu Gıdalar Ruh Sağlığınızı Olumsuz Etkiliyor!
Bu Gıdalar Ruh Sağlığınızı Olumsuz Etkiliyor!

Bu Gıdalar Ruh Sağlığınızı Olumsuz Etkiliyor!

Bu Gıdalar Ruh Sağlığınızı Olumsuz Etkiliyor! Yedikleriniz ruh halinizi etkiler mi? Evet, tükettiğiniz gıdalar ruh sağlığınızı olumlu ya da olumsuz şekilde etkileyebilir. Kısaca sağlığınıza zarar veren gıdalar, ruh sağlığınız için de tehdit oluşturmaktadır. Her birey ruh sağlığınız olumlu ya da olumsuz etkileyen gıdaların bilincinde olmalıdır.

Daha sağlıklı bir yaşam ve pozitif bir ruh haline sahip olmanız için gıdalar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. İlk olarak ruh halinizi olumsuz etkileyen gıdaların farkında olabilirsiniz. Ardından ruh sağlığınızı iyileştirmek için bu gıdalardan uzak durabilir ve ruh sağlığınızı iyileştirecek gıdalara yönelebilirsiniz.

Ruh Sağlığınızı Olumsu Etkileyen Gıdalar

  • Kafein
  • Alkol
  • Sigara
  • Trans yağ

Kafein

Çok fazla kahve veya çay tüketmek endişeli ve kaygılı olmanıza neden olabilir. Çok fazla kafein tüketmek, beden ve ruh sağlığınız için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Sabah ayılmak için içilen kahveler ve akşam geç saatlerde tüketilen kahveler, ruh sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Sabah ayılmak için içtiğiniz bol kahve, gün içerisinde negatif enerjilerle dolaşmanıza neden olabilir.

Alkol

İnsanlar çoğu zaman alkolü ruh halleri iyileşsin ve bedenleri neşe dolsun diye alıyorlar. Ancak bu durum yanlıştır. Alkol alındığı zaman birey daha depresif bir duruma bürünecektir. Bundan dolayı kendisini kötü hissetmesi kaçınılmaz olacaktır. Özellikle alkol alınan günün ertesinde bu durum daha belirgin olacaktır. Bitkinlik ve yorgunluk görünebilir. Ruh sağlığını olumsuz etkileyen gıdalar arasında yer alan alkolden uzak durmalısınız.

Bu Gıdalar Ruh Sağlığınızı Olumsuz Etkiliyor!

Sigara

Sigaranın sağlığa olan zararları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Sigaranın insana zararı çok çeşitlidir. Sağlığınızı kötü etkilediği gibi mental açıdan enerjinizi kaybetmenize de neden olabilir. Aynı zamanda maddi açıdan sizi kayba da uğratacaktır. Ruh sağlığınızı olumsuz etkileyen bu maddelerden en tehlikelisi sigaradır. Bun dolayı sağlığınız için bir an önce sigarayı bırakmalısınız.

Trans Yağ

Trans yağ içeren gıdalar, vücut için tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Daha neşeli ve mutlu olmanız için vücudunuzun serotonin hormonunu salgılaması gerekmektedir. Pizza, hamburger ve patates cipsi gibi fast food gıdalar, vücudunuzun serotonin salgılamasını yavaşlatabilir. Bu nedenle ruh sağlığınızda karamsarlık hissedebilirsiniz.

Ruh sağlığınızı olumsuz etkileyen temel gıdalar bunlardır. Bu gıdalardan olabildiğinde uzak kalmalısınız. Ruh sağlığınızı olumsuz etkileyen gıdaları öğrendiğinize göre artık olumlu yönde etkileyen gıdaları öğrenebilirsiniz. İşte ruh sağlığınız için faydalı olan gıdalar;

Ruh Sağlığı İçin Faydalı Olan Gıdalar

  • Meyveler
  • Badem
  • Ceviz
  • Fındık
  • Balık
  • Koyu yeşil yapraklı sebzeler
  • Yoğurt

Ruh sağlığınıza iyi gelen gıdalar temel olarak bu şekildedir.

Bu Gıdalar Ruh Sağlığınızı Olumsuz Etkiliyor!

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin