1. Haberler
  2. Blog
  3. Burç özelliklerinin insanlar üzerindeki etkisi

Burç özelliklerinin insanlar üzerindeki etkisi

Burç özelliklerinin insanlar üzerindeki etkisi
Burç özelliklerinin insanlar üzerindeki etkisi

Burç özelliklerinin insanlar üzerindeki etkisi

Burç özelliklerinin insanlar üzerindeki etkisi nedir? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle burçların insanlar üzerinde etkisine dair makale yazmak istedim. Biliyorsunuz ki bizler gazetemizde her ay burç yorumları yapmaktayız. Sizlere burçların insan üzerinde etkisi hakkında biraz konuşalım istedim.  On iki ayrı burcun özelliklerinin kişiler üzerinde ayrı ayrı etkileri olduğunu düşünmekteyim. Bu yüzden bunu sizler içinde anlatmak adına bir makale hazırlamak istedim. Eğer sizlerde merak ediyorsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, burç kelimesi gökbilimi terimidir. Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre burç kelimesi ise “Zodyak üzerinde yer alan on iki takım yıldıza verilen ortak ad.” dır. Nedir bu on iki takım yıldız derseniz:

  1. Koç Burcu
  2. Boğa Burcu
  3. İkizler Burcu
  4. Yengeç Burcu
  5. Aslan Burcu
  6. Başak Burcu
  7. Terazi Burcu
  8. Akrep Burcu
  9. Yay Burcu
  10. Oğlak Burcu
  11. Kova Burcu
  12. Balık Burcu

Bu burçlardan birini üzerinizde taşıyabilmek için her burcun belirtilmiş olan tarihlerinde doğmanız gerekmektedir. Bu burçların hem kendine ait tarihleri hem de kendine ait Zodyak sembolleri bulunmaktadır. Gökbilimi ile ilgili olan burçların ayrı ayrı özellikleri bulunmaktadır. Kimi burçlar çok duygusalken kimi burçlar çok enerjik kimi burçlar çok melankolik kimi burçlar çok aksi ve sinirli olabiliyor. Yine daha önce sizler için gazetemizde burçların özellikleri hakkında yazmış olduğum makaleye bakarak sahip olduğunuz burcunuzun özelliklerine bakabilirsiniz.

Doğum Haritası nedir?

Her insan bir doğum haritası bulunmaktadır. Bu doğum haritası ise burçlar ile alakalı olmaktadır. Her kişinin kendine ait doğum haritası olduğu için burçların her insan üzerinde ayrı ayrı etkisi olduğunu düşünmekteyim. Elbette her insanın belirlenmiş özelliklerini sadece burçlar belirliyor diye net bir tezim yok ama en azından gözlemlemiş olduğum kadarıyla burçların özelliklerinin insanlar üzerinde bir etkisi olduğu. Hatta burçlara inanmayan kişilere bile burçlarının özelliğini söylediğim zaman bile nasıl olabilir gibi bir şaşırma yaşadıklarını söyleyebilirim. Bazen televizyonlarda şu burç bu yıl bunu yaşayacak çok zengin olacak gibi söylemlere çok fazla inancım yok ama her burcun kendine ait olan özelliklerinin kişiler üzerinde etkisi olduğunu söyleyebilirim.

Her kişinin kendine özgü bir doğum haritası olduğunu söylemiştim. Bazen sahip olduğumuz burcun özelliğinden daha çok doğum haritamızda yer alan yükselenimizin veya ay burcumuzun özelliklerini daha baskın bir şekilde de verebiliyoruz. Doğum haritanızı öğrenmek için ise doğdunuz tarih, doğdunuz saat ve doğdunuz yerin bilgilerini bilmek yeterli olacaktır. Zaten gelişen teknoloji sayesinde internet üzerinden doğum haritanızı öğrenebiliyorsunuz.

Burçlara sahip Özellikler

Bu yüzden ben sahip olduğum burcun özelliklerini taşımıyorum gibi bir yanılgıya düşmeden önce doğum haritanıza bakıp yükseleninize ve ay burcunuza da bakmanızı sizler için tavsiye edebilirim. Çünkü doğum haritanızda on iki ayrı eviniz bulunmaktadır. Bu on iki ev aslında on iki ayrı burcu temsil etmektedir. Bu yüzden kendi burcunuzun özelliğini taşımıyorsanız illaki doğum haritanızda olan on iki evden yani on iki ayrı burçtan birinin özelliğini taşıyorsunuzdur. Gök cisimlerinin hareketleri doğayı ve doğa ile içe içe olan insanları çok fazla etkilemektedir. Mesela dolunay olduğu zaman denizlerde gel git olayı çok fazla olmaktadır.

İnsanların yüzde yetmişi sudan oluşmasından dolunayın insanlar üzerinde de çok fazla etkisi olduğunu hatta insanlar üzerinde de gel git etkisi yaparak daha sinirli ve agresif olabileceğimizi düşünen bu konu ile alakalı olan kişilerin görüşleri mevcuttur. Durum böyle olunca burçlarda gökbilimi ile alakalı bir durum olunca insanlar üzerinde etkileri olduğunu düşünmekteyim.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle burçların kendilerine has özelliklerinin insanlar üzerinde etkili olan etkisi hakkında bir makale hazırlamak istedim. Gazetemizde her ay burç yorumu yaparken sizlere burçların etkilerinin gerçekliği hakkında bir makale hazırlamak ve bilgilendirmek istedim. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Burç özelliklerinin insanlar üzerindeki etkisi
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin