Pratik meze tariflerinden Havuç Tarator

Pratik meze tariflerinden Havuç Tarator
Pratik meze tariflerinden Havuç Tarator

Pratik meze tariflerinden Havuç Tarator

Pratik meze tariflerinden Havuç Tarator. Sevgili okuyucularımızdan meze severler hemen buraya toplansın çünkü bugün sizlerle harika Havuç Tarator yapıyoruz. Özellikle evde hepimizin beğenerek yediği bu meze hemen hemen her yemeğin yanına çokça yakışıyor ve bolca tüketiliyor. Eğer evde havucunuz varsa kalem, kağıtlarınızı hazır edin hep birlikte Havuç Taratoru yapıyoruz. Buyurun başlayalım.

Havuç Tarator hazırlanışı için gerekli malzemeler

  • 3 VEYA 4 ADET BÜYÜK BOY HAVUÇ
  • 1,5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT
  • 6 ADET İRİCE KIRILMIŞ CEVİZ İÇİ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI NORMAL YOĞURT (VARSA)
  • 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞINDAN AZ TUZ
  • DEREOTU

Havuç Tarator yapılışı

Sevgili okuyucularımız, işe öncelikle 3 veya 4 adet büyük boy havuçlarımızı rendelemek ile başlıyoruz. Havuçlarımızı güzelce rendeledikten sonra derin ve geniş olacak şekilde bir tencere veya tava alıyoruz. Tenceremize 1,5 yemek kaşığı kadar zeytin yağımızı koyuyoruz ve tenceremizin altını kısık ateşte açıyoruz. Daha sonra tenceremizin içerisine rendelimiz olduğumuz havuçlarımızı ilave ediyoruz. Havuçlarımızı güzelce karıştıra karıştıra bir güzel kavuruyoruz.

Havuçlarımızı pişirecek derecede değil de daha çok böyle suyunu çekip yumuşuyacak kıvamda olana kadar kavuruyoruz. Ne çok yumuşak ne de çok kıtır kıtır bir havuç olmayacak şekilde havuçlarımızı güzelce kavuruyoruz. Yerken yumuşak bir havuç olması gerekmektedir. Daha sonra güzelce kavurmuş olduğumu havuçlarımızı tencereden başka bir kaba aktarıp güzelce soğumasını bekliyoruz. Havuçlarımızın soğumasını beklerken bu sıra da bir diş sarımsağımızı alıp kabuklarını soyup bir güzel sarımsak döveceğimizde sarımsağımızı dövmeye başlıyoruz ve sarımsak dövme işlemi bittikten sonra dokuz on dal dereotunu bir güzel doğrayıp bir kenara koyuyoruz.

Ara ara havucumuzu karıştırarak soğuyup soğumadığını kontrol ediyoruz. Havuçlarımızın iyice soğuduğundan emin olduktan sonra içerisine sarımsak döveceğinde ezmiş olduğumuz sarımsağımızı alıyoruz. Sarımsağı alırken bir tatlı kaşığı kullanın sulandırılmış bir şekilde havuçlarımızın içerisine dökmeyin! Sarımsağını ekledikten sonra içerisine bir yemek kaşığı normal yoğurt, iki yemek kaşığı süzme yoğurt ve bir yemek kaşığı mayonezimi ilave edelim.

Bunları karıştırdıktan sonra içerisine bir yemek kaşığından biraz az daha zeytin yağını ekleyelim. Daha sonra altı adet irice kırılmış olan ceviz içlerimizi de ilave edip bir çay kaşığında az tuzumuzu ilave ettikten sonra doğramış olduğumuz dereotunu da ilave edip bütün malzemelerini bir güzel karıştırıyoruz. İyice karıştığından emin olduktan sonra bir saat kadar dinlenmesi için buz dolabına koyuyoruz.

Dinlendirdikten sonra Havuç Taratorumuzu bir servis tabağına koyup üzerine istediğimiz deseni verip çok ince çizgi halinde zeytin gezdirip üzerine biraz daha ceviz serpiştiriyoruz. Sofralarınız vazgeçilmezi olacak Havuç Tarator Mezeniz hazır afiyetle tüketebilirsiniz şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun. Başka bir tarifle tekrardan görüşmek dileğiyle hoşçakalın…

Pratik meze tariflerinden Havuç Tarator

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin