Burçlar tarihleri nelerdir

Burçlar tarihleri nelerdir
Burçlar tarihleri nelerdir

Burçlar tarihleri nelerdir?

Burçlar tarihleri ve özellikleri nelerdir? Sevgili okuyucularımız merhaba, bugün burçları sizlerle birlikte son zamanlarda sosyal medyada çok fazla videolar çekilen, canlı yayınlar yapılan burçlar ve özelliklerine tek tek bakalı istedim. Malum son zamanlarda sosyal medya videoları tarot falı ve kahve falı olmuş durumda. Ve bu fallarla iç içe olan burçlar ve özelliklerini siz sevgili okuyucularımız için hazırladım.

Burçlar doğum günleri ile alakalı olup insanlarda belli karekteristik özelliklere sebep olduğuna inanılmaktadır. Ayrıca gezegenler ile alakalı olan burçlar, gezegenlerin hareketleri ile çok fazla alakalı olmaktadır. Hatta bu hareketler bütün burçları etkilediği için bu burçların birine sahip olan insanları da etkilemektedir. Her hafta yapılan burç yorumları bulunmaktadır. On iki adet burç bulunmaktadır ve bu burçlar sırasıyla şu şekildedir:

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık

Burç ve aylar

Bu burçların belirli aylar ve aylarda bulunun günler ile sınırlandırılıp ayrılmışlardır. O da şu şekildedir:

  • Koç Burcu (21 Mart-20 Nisan)
  • Boğa Burcu (21 Nisan-21 Mayıs)
  • İkizler Burcu (22 Mayıs-21 Haziran)
  • Yengeç Burcu (22 Haziran- 22 Temmuz)
  • Aslan Burcu (23 Temmuz-23 Ağustos)
  • Başak Burcu (24 Ağustos-22 Eylül)
  • Terazi Burcu (23 Eylül-23 Ekim)
  • Akrep Burcu (24 Ekim- 22 Kasım)
  • Yay Burcu (23 Kasım- 22 Aralık)
  • Oğlak Burcu (22 Aralık- 20 Ocak)
  • Kova Burcu (21 Ocak-18 Şubat)
  • Balık Burcu (19 Şubat-20 Mart)

Burçlar Özellikleri

Sevgili okuyucularımız, gelin hep birlikte bu burçların özelliklerine sırasıyla hep birlikte bakalım.

Koç Burcu (21 Mart-20 Nisan)

Koç burçlarının en belirgin özellikleri agresif tavırları, haraketli ve enerji yapıda olmalıdır. Ben egoları çok fazla olan burçtur. Olaylar karşısında duygularını yoğun ve çoşkulu yaşamaktadırlar. Yaşamlarının her anında canlı heyecanlı ve atılgandırlar.  yaratıcılık konusunda iyidirler. Ayrıca istikrarlı ve çok inatçılardır. Çok sabırsızlar ve bekleme konusunda pek de iyi değildirler. Maymun iştahlı burçlar oldukları başladıkları işleri yarım bırakıp sonuçlandırmazlar. Aşırı derecede kıskanç ve bağımsızlıklarına düşkün olan burçlardır. Koç Burçları dört elementten ateş grubunda yer almaktadır. Yönetici gezegeni ise Mars’tır.

Boğa Burcu (21 Nisan-21 Mayıs)

Boğa burçlarının en belirgin özelliği yemek yemeyi çok sevmeleridir. Bireysel ilişkilerde son derece çok güvenilir olan burçtur. Çok fazla sabırlı bir burçtur ve bu sabırlı davranışları birçok insanı hayrete düşürmektedir. Boğa Burcu sıcakkanlı bir burçtur. İşlerini başarılı bir şekilde tamamlayan burçlardır. Maddi konulara önem veren burçlar olan Boğa Burçları, finans ve yatırım konuları ilgilerini çeken konulardır. Dört elementten toprak grubunda yer almaktadırlar. Yönetici gezegenleri Venüs’tür.

İkizler Burcu (22 Mayıs-21 Haziran)

İkizler burcu genelde değişken tavırları ile tanınan bir burçtur. Yani çok mutlu görünürken bir an da mutsuz olabilirler. Bu yüzden de çevrelerinde sürekli yanlış anlaşılan burçtur. Uzun soluklu bir iş İkizler Burcuna göre değildir çabuk yorulabilirler. Tutumlu bir burçtur İkizler Burcu. İkizler Burcu pratik bir zekaya sahip ve akıllıdırlar. Aynı anda birçok işi beraberinde yürütebilirler. Dört elementten hava grubundadırlar. Yönetici gezegenleri Merkür’dür.

Bütün Burçlar

Yengeç Burcu (22 Haziran-23 Temmuz)

Yengeç Burcunun en belirgin özelliği duygusal ve duyarlı tavrıdır. Hayatlarının her anında aşırı derece alıngan, hassas ve kuruntulu olabilmektedirler. En zor anlaşılabilen bir burçtur Yengeç Burcu. Bunun nedeni ise kendilerinin tavırlarını hep karşı taraftan d beklemelerinden kaynaklanmaktadır. Genelde somurtkan ve alıngan burçtur.  kendilerine karşı yapılmış olan hiçbir hareketi unutmazlar. Dört elementten su grubuna girmektedirler. Yönetici gezegeni ise Ay’dır.

Aslan Burcu (23 Haziran-21 Ağustos)

Aslan burçlarının da en belirgin özelliği narsist bir kişiliğe sahip olmalarıdır. Başkalarının hayatlarına karşı çok fazla müdahaleci yapıları vardı bunun nedeni ise önder kişilikte olmalarından dolayıdır. Sabırlarını taşırmadığınız sürece harika insan olabilirken sabırları taştığı zaman harika bir insan olmaktan çıkabilen bir burçtur. İstediklerini başkalarına karşı kabul ettirme de bir numaradırlar. Bulundukları her ortamda her konuda odak noktası olmak isterler. Ayrıca biraz da kibirli bir tavrı vardır Aslan Burcunun. Dört elementten ateş grubundadır. Yönetici gezegeni Güneş’tir.

Başak Burcu (22 Ağustos-23 Eylül)

Başak burçlarının en belirgin özelliği düzenli ve titiz olmalarıdır. Bu yüzden işleri Başak Burcu çok önemlidir. Tembellik etmek Başak Burcuna göre değildir. Bu yüzden de hayatları boyunca hep çalışırlar, çalışkandırlar. Hiçbir işi gelişigüzel  yapmayı sevmezler. Ayrıntılarda boğulmayı çok severler. Hayır demesini bilen burçtur Başak Burcu. Bazen soğuk ve mesafeli bir duruş sergileyebilirler. Dört elementten toprak grubundadır. Yönetici gezegeni Merkür’dür.

Terazi Burcu (24 Eylül-23Ekim)

Terazi Burcunun en belirgin ve meşhur özelliği kararsız olmalarıdır. Büyülü bir havaları auraları vardır. Terazi burçlarının yanında sinirli kalmanız mümkün değildir sakinleştirmede çok iyidirler. Her ne kadar kararsızlığı ile meşhur olan burç olsalar bile dengeli bir burçtur. Gizli bir egoları vardır. Akıl, mantık, aşk gibi konularda özeldirler. Terazi Burcuda kolay biri değil zor  bir burçtur. Dört elementten hava grubundadır. Yönetici gezegeni Venüs’tür.

Hangi Burç

Akrep Burcu (24 Ekim-23 Kasım)

Akrep Burcunun en belirgin özelliği arzulu, tutkulu ve cinsellik konusunun hayatlarında önemli bir yer tutmasıdır. Kincidirler ve yapılan hatayı asla unutmazlar. Aslında tehlikeli burçtur Akrep Burcu. Sivri dillidirler ve laflarını çekmezler. Genelde kuşkucudurlar ve bu yüzden de hemen inanmazlar. Dik başlıdırlar. Uzlaşmacı bir burç değildir. Dört elementten su grubundandır. Yönetici gezegenleri Mars ve Plüton’dur.

Yay Burcu (23 Kasım-22 Aralık)

Yay Burcunun en belirgin özelliği sürekli seyahat etmeleri ve gezmeyi çok sevmeleridir. Felsefe konuları adeta Yay Burcu için bulunmuş gibidir. Becerikli bir burçtur Yay Burcu. Gençliklerinde heyecanlı ve dikkatsiz tavırlar sergileyebilirler. Özgürlüklerine çok düşkündürler ve ayrıca çok patavatsızdırlar. Akılsızca risklere atılabilirler. Genelde mutlu insanlardır dışarıya karşı. Araştırıp keşfetmeyi çok severler. Dört elementten ateş grubundadır. Yönetici gezegenleri Jüpiter ve Neptün’dür.

Günlük Burç Yorumları

Oğlak Burcu (23 Aralık-20 Ocak)

Oğlak Burcunun en belirgin özelliği ise iş kolik olmalarıdır. İşleri Oğlak Burcunun hayatında en önemli konusudur. Bu yüzden de insan ilişkilerini zor kurabilmektedirler. Oğlak Burcunun temel iki karakteristik özelliği güvenilir ve dürüstlüktür. Çok iyi bir sırdaştırlar ve ayrıca parasal konularda da çok dikkatlidirler. Geleneklere çok bağlı olan bir burçtur Oğlak Burcu. Zevklerine dükündürler. Dört elementten toprak grubudur. Yönetici gezegeni Satürn’dür.

Burçların özelliklerini

Kova Burcu (21 Ocak-18 Şubat)

Kova burçlarının en belirgin özelliği dik başlı olmalarıdır. Akılcı ve sevgilerine güvenen bir burçtur. Bencil biri değildir. Ama inatçı ve sabit fikirli bir burçtur. İnsanlarla aralarında hep mesafeleri olan burçtur. Aile yaşamında zorlanabilen bir burçtur. Kendine ait ilkeleri vardır ve bu ilkeleri sonuna kadar savunmayı severler. Dört elementten hava grubudur. Yönetici gezegenleri Satürn ve Uranüs’tür.

Balık Burcu(19 Şubat-20 Mart)

Balık Burcunun en belirgin özelliği uysal ve çok sulu gözlü olmalarıdır. Hep hayal aleminde yaşar. Hayat görüşleri ciddi ve gerçekçi değildir. Göründüğünden daha akıllı ve kurnazdır aslında. Hayal alemlerinde çok mutlu ama gerçek hayat onlar için çok korkutucudur. Kırılgan bir yapıya sahiptirler. Genelde hep yarım kalmış aşkları vardır. Ama her şeye rağmen dik durmasını iyi bilirler. Dört elementten su grubudur. Yönetici gezegenleri Jüpiter ve Neptün’dür.

Siz sevgili okuyucularımızla bugün burçların özelliklerini inceledik. Peki siz sevgili okuyucularımız sizin burcunuz nedir ve kendi burç özelliklerinizi yansıtıyor musunuz.

Sümeyye Nur Gündüz

Tuzla Gazetesi.

Burçlar tarihleri nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin