Büyükçekmece istanbul

Büyükçekmece istanbul haberleri
Büyükçekmece istanbul sondakika

Büyükçekmece istanbul

Büyükçekmece istanbul’ un Avrupa yakasında bulunan bir ilçedir. istanbul’un batısında bulunmaktadır. Güneyde Marmara denizi ile çevrilmiştir. Büyükçekmece’nin kuruluşu Osmanlı dönemlerine kadar uzanmaktadır. Bizans döneminde, bölgenin ismi Athyra’ dır. 1987 yılına kadar Çatalca ilçesine bağlı bir merkez olarak biliniyordu. Büyükçekmece, kendi adıyla Büyükçekmece gölünde kurulmuştur. Büyükçekmece, tarihte orduların konaklama yeri olarak bilinmektedir. İlçede, günümüzde kervansaray kalıntıları mevcuttur. İlçede, orman yoktur. Engebeli arazilerden ve ovalardan oluşmaktadır.

Büyükçekmece’nin yazlık ve kışlık nüfus oranları farklılık göstermektedir. Yazlık nüfus yaklaşık olarak 800 bine ulaşmaktadır. İlçe sahil bölgesinde olmasından dolayı yaz aylarında ticaret oldukça canlıdır ve nüfus oranında artış gözlemlenmektedir. Tem ve D100 karayollarının bölgeden geçmesi, bölgeyi oldukça canlı bir geçiş güzergahı yapmaktadır. İlçede, kamu dinlenme tesisleri bulunmaktadır. İlçe sakinleri arasında okuma yazma oranı yüksektir ve nüfusun oldukça eğitimli bir kesim olduğu düşünülmektedir. 3 adet özel üniversite bulunmaktadır. İlkokul, ortaokul ve liselerin sayısı oldukça fazladır. İlçede birçok sayıda sağlık kuruluşu bulunmaktadır. İlçede, tarım ve hayvancılık neredeyse hiç kalmamıştır.

Büyükçekmece istanbul haberleri

Sanayi açısından büyük bir hızla gelişmiştir. Yaz aylarında hizmet sektöründe faaliyet artmaktadır. Türkiye’nin en yüksek Tv kulesi, Büyükçekmece’de 1. Sıradadır. Avrupa’da ise 3. Sırada yer almaktadır. İlçede en büyük sergi alanı TÜYAP bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman Çeşmesi, Kurşunlu Han, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Enver Paşa Köşkü, Sokullu Mehmet Paşa Camii, Süleyman ağa çeşmesi gibi birden fazla tarihi eserler bulunmaktadır. Tarihi açıdan zengin bir ilçedir.

Büyükçekmece’de 2000 yılından beri her yıl Temmuz aylarında düzenlenen, dünyanın en büyük 3.festivali olarak bilinen Kültür ve Sanat Festivali’nde yurt dışından çok sayıda sanatçı ve dansçı gelmektedir. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi adayı olan Hasan Akgün seçimi kazanmış ve Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Hasan Akgün bu görevini 1994 yılından beri devam ettirmekte olup bu tarihte Anavatan Partisi bünyesinde görev yapmaktaydı. 1994 yılında belediye başkanlığı görevini Ali Çebi’den devralmıştır. Bu bağlamda ilçede 1989 yılından beri sadece iki kişi belediye başkanlığı yapmış olup, sadece iki siyasal parti iktidar olabilmiştir.

Büyükçekmece istanbul

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin