Anavatan Partisi

Anavatan Partisi
Anavatan Partisi genel başkanı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Kimdir?

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Kırıkkale şehrinde 2 Ocak 1966 yılında dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokul eğitimini Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde almıştır. Ardından lise eğitimini Kırıkkale Lisesi’nde almış ve üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nde tamamlamıştır. 1988 yılından beri ticaret ile uğraşmakta olup gıda, hizmet ve turizm sektörlerinde çalışmaktadır. Başta Kırıkkale Spor Asbaşkanlığı olmak üzere, Kırıkkale Esnaf Odalar Birliği (KESOB) başkan vekilliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ve Keskin Spor İkinci Başkanlığı gibi çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almış ve yöneticilik pozisyonunda çalışmıştır.

Anavatan Partisi Kurucusu Kimdir?

Siyaset ile gençlik yıllarında tanışmış olup ülkü ocaklarında çeşitli görevler üstlenmiştir. Kendi deyimi ile Anavatan Partisi eski genel başkanı Turgut Özal Kırıkkale’yi ziyaret ettiğinde bu ziyaretten Turgut Özal’ı dinlemekten büyük bir zevk duyarak o tarihten itibaren ANAP bünyesine hizmet etmeye başlamıştır. Bu parti çatısı altında Gençlik Kolları Başkanlık görevi, İl Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve görevleri başarı ile yürütmüştür. 2009 yılında Anavatan Partisi ve Demokrat Parti’nin birleşmesine kadar Salih Uzun genel başkanlığında bir süre genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.

2009 yılında ANAP kapanmış ve bunun üzerine iki yıl sonra 2011 yılında partiden arkadaşları ile bir araya gelerek partiyi yeniden kurmuştur. 11 Eylül 2011 tarihinden itibaren ilk genel başkan olarak seçilmiştir. Güncel tarih itibari ile hala İbrahim Çelebi ANAP Genel Başkanı’dır.

Tuzla Anavatan Partisi

Çelebi günümüz şartlarının ilk Anavatan Partisi’nin kuruluş yıllarındaki siyasi ortam ile aynı olduğunu düşünmekte ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren seçmenin bu siyasi ortamdan bunaldığını ifade etmektedir. İbrahim Çelebi kendi siyasi fikirlerini Turgut Özal ile bağdaştırmakta ve onun yolundan gittiği şeklinde açıklamaktadır. Siyasi fikirlerinin temelini hoşgörü ve uzlaşı içinde politikalar üretmek oluşturmaktadır. 16 Nisan Referandumu’ nda “hayır” oyu blokunda olacaklarını belirtmiştir. Siyasi olarak önümüzdeki yıllarda biri iktidar değişiminin olacağını öngörmektedir.

İbrahim Çelebi, Çiğdem Çelebi ile evli olup, Metehan, Çağatay han ve Selin isimli üç çocuk babasıdır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Anavatan Partisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin