ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI – 20 KASIM 2023 GÜNCELLEME

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI - 20 KASIM 2023 GÜNCELLEME
ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI - 20 KASIM 2023 GÜNCELLEME

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI – 20 KASIM 2023 GÜNCELLEME

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI – 20 KASIM 2023 GÜNCELLEME. Bugün Çeyrek Altın Fiyatları 20 Kasım 2023 tarihinde güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın fiyatlarıyla ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe değer kazancıyla başlamış olup şu an önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 1.830 liradan işlem görmektedir.

Çeyrek altın 3.150 lira seviyesinde işlem görürken, Cumhuriyet altını ise 12.790 liradan satın alınabilmektedir.

Altının ons fiyatı ise yüzde 0,2 artışla 1.980 dolara çıkmış durumda.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin adımlarının sonuna geldiğine yönelik beklentilerin altının ons fiyatını desteklemeye devam ettiğini ifade etti.

Fed yetkililerinin hala temkinli bir tutum sergilediğine dikkat çeken uzmanlar, para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek yılın Haziran ayından itibaren bankanın faiz indirimlerine başlayabileceği tahmin edilmekte.

Bugün Almanya’da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD’de öncü göstergeler endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haberlerin yatırımcıların odağında olduğunu belirten uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1990 ve 2.000 seviyelerinin direnç, 1970 ve 1950 puanın ise destek konumunda olduğunu aktardı.

ÇEYREK ALTIN HAKKINDA BİLGİLER

Çeyrek altın, ziynet takı grubunun en küçük birimi olarak bilinir. Halk arasında genellikle “küçük altın” olarak adlandırılır.

ÇEYREK ALTININ AĞIRLIĞI VE ÖZELLİKLERİ

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanır. Çeyrek altın, 18 mm kalınlığında ve 22 ayarındadır. 1 çeyrek altın, 1,75 gram ağırlığındadır. Bununla birlikte çeyrek altındaki saf altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU VE KULPSUZ ÇEYREK ALTIN FARKLILIKLARI

Çeyrek altınlar, hem ziynet eşyası olarak kullanılır hem de yatırım aracı olarak tercih edilir. Hediye amaçlı olanlar genellikle kulplu olarak tasarlanırken, yatırım için tercih edilenler kulpsuzdur. Kulplu çeyrek altınların içeriğinde saf altın bulunmaz. Kulplar altınla kaplanmış metal parçalardır.

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI – 20 KASIM 2023 GÜNCELLEME

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin