Çeyrek Altın

Çeyrek Altın fiyat
Çeyrek Altın kuyumcular fiyat

Çeyrek Altın

Çeyrek altın nedir? Çeyrekaltın kaç gramdır? Çeyrekaltın, Türkiye’de kullanılan bir altın para türüdür. Tam boy altının dörtte biri olduğu için “çeyrek” olarak adlandırılır ve “altın” Türkçe’de altın anlamına gelir. Çeyrekaltın sikkeleri tipik olarak altından yapılır ve daha dayanıklı olmaları için diğer metallerle alaşımlanır ve Türkiye’de bir para birimi olarak kullanılırlar. Altın genellikle değerini zaman içinde koruyabilen istikrarlı bir varlık olarak görüldüğünden, bazen bir yatırım biçimi olarak da kullanılırlar. Çeyrekaltın madeni paraları çeşitli kupürlerde bulunur ve değerleri genellikle altının mevcut piyasa fiyatına bağlıdır. Ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrekaltın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

Çeyrekaltın, Türkiye’de Türk lirasının dörtte biri değerindeki bir tür altın için kullanılan bir terimdir. Madeni para altından yapılmıştır ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından çıkarılır. Yaklaşık 18 milimetre çapındadadı. Çeyrekaltın, genellikle altına yatırım yapmanın bir yolu veya bir değer saklama aracı olarak kullanılır. Bazen bir hediye olarak veya hatıra amaçlı olarak da kullanılır.

KULPLU ÇEYREK DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrekaltın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrekaltınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrekaltının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrekaltındaki kulplar altın değildir. Çeyrekaltın fiyatları, altının gram fiyatına göre değişmektedir. Örneğin, altının gram fiyatının 200 TL olduğu bir dönemde, çeyrekaltının fiyatı 50 TL olacaktır. Bunun yanı sıra, çeyrekaltının fiyatı altının piyasa koşullarına, talebe ve arz durumuna göre değişebilir. Ayrıca, çeyrekaltının fiyatı, onu üretecek olan şirketin veya kuyumcunun kar marjını da içerebilir.

Tuzla Gazetesi Ekonomi

Çeyrek Altın

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin