1. Haberler
  2. Blog
  3. Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi
Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi; Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere benim ve yiyen her kesin çok beğendiği hatta bayıldığı bir yaş pasta tarifi vereceğim. Bu tarif hem çok pratik, hem çok lezzetli, aslında annemin tarifi, annemin de kendi teyzesinden öğrendiği çok kolay bir rulo yaş pastadır. Bu rulo yaş pasta tarifini aşama, aşama ve tabi ki püf noktalarıyla birlikte tarifini sizlere vermeye çalışacağım. ilginizi çekebilir; Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi.

Ben sizlere çikolatalı olan tarifini vereceğim çünkü orijinali bu şekilde yani annemin yaptığı rulo yaş pasta çikolatalı, ama sizler bu tarifte vereceğim kekle yani(pandispanya) ile içerisine koyacağınız daha başka malzemelerle değişik yaş pastalar yapabilirsiniz. Örneğin kremasını beyaz hazırlayıp içine meyveler koyarak çok güzel meyveli yaş pasta yapabilirsiniz. Yapacağımız bu rulo yaş pasta ile sizde doğum günü pastası, kutlama pastası yapabilir veya çocuğunuzun canı pasta mı istedi hemen evdeki malzemeler ile çabucak bu tarifle enfes bir pasta yapabilirsiniz. Bu enfes, lezzetli bir o kadar da kolay olan pastayı yapmaya hazır mısınız?

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi için Malzemeler

Kek Hamurunun Yani (Pandispanya) Malzemesi

  • 4 yumurta
  • 1Türk kahvesi fincan toz şeker
  • 2 Türk kahvesi fincan un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet Limon rendesi

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi Kreması için malzemeler

  • Süt 1 lt
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • Kakao 3 yemek kaşığı
  • Un 4 yemek kaşığı
  • Nişasta 1 yemek kaşığı
  • Vanilya
  • 50 gr tere yağ veya margarin

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Yapılışı

İlk önce kekini yaparak başlayalım mı? Yumurtaları derin bir kaba kıralım üzerine toz şekeri koyalım ve mikser varsa mikserle çırpalım yoksa çırpma teli ile karıştırabiliriz. Yumurtalara ve şeker krema kıvamına gelene dek karıştıralım. Krema kıvamına gelen karışımın içine ununu, kabarma tozunu ve vanilyasını ekleyelim yumurtalar çok sönmeden karıştıralım sonra bu karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökelim.

Tepsinin büyüklüğü ise benim kullandığım tepsim 30 * 40 çapında ama siz evdeki tepsinize göre ayarlayabilirsiniz biz rulo pasta yapacağımız için kekin çok kabarık olmaması gerekiyor. Tepsiye döktüğümüz kek hamurunu ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim çok kabarmayacağı için çok çabuk pişecektir. pişen keki fırından çıkaralım sonra kek fazla soğumadan rulo şekilde saralım ki soğuyunca sarması zor olur ve kekiniz kırılır. Eğer kek sıcakken sararsanız rulo pasta yapmak daha kolay olacaktır. Evet kekimiz hazır şimdide kremamızı hazırlayalım.

Rulo Pastanın Kremasının Yapılışı

Krema için önce yumurtayı kremayı pişireceğimiz tencereye kıralım yine karıştırma işini çırpma teli ile yaparsak topaklanma olmaz. Tencereye kırdığımız yumurtanın üzerine  toz şekerini koyalım ve yumurta ile iyice çırpalım ve üzerine sırayla kakaoyu, unu, limon kabuğunu, Nişastayı ve vanilyayı ekleyelim ve yavaş yavaş sütünü ekleyelim ve ocak üzerine alalım. Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana dek karıştıralım kanamaya başladıktan sonra iki dakika da karıştırarak kaynatalım. Altını kapattıktan sonra üzerine tere yağ veya margarini koyup yağ içinde eriyene dek karıştıralım. Burada size bir püf noktası vereceğim kremayı ara ara çırpma teli ile karıştıralım ki krema kabuk bağlamsın. Şimdi kek hazır, krema hazır. Sıra muhteşem bir birleşmeye geldi

Kek ve Kremanın Buluşması ve Rulo Pastanın Oluşması İçin Hazır mıyız?

Kekimiz soğudu kremamız hazır şimdi birleştirerek pastamızı hazırlayalım. Soğuyan kekimizi önce ıslatalım mı? kabuklarımız rendeleyip kekimize koyduğumuz limonun suyunu da biraz sulandırarak kekimizi ıslatalım ki kuru, kuru olmasın. Islattığımız keke Kremanın bir kısmını sürüyoruz zaten krema koyu bir kıvamda olacağı için kolay sürülüp kolay sarılacaktır. Keke kremayı sürdükten sonra 5 dakika kadar bekleyelim sonra yavaş yavaş rulo   şeklinde saralım. Sardığımız kekin üzerine de kalan kremayı döküyoruz ve en son üzerine Hindistan cevizini dökelim. Evet pastamız hazır 2 saat kadar buzdolabın da bekletirsek daha lezzetli bir pasta olur.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere çok sevdiğim ve eminim ki denediğinizde sizin de çok beğeneceğiniz bir rulo pasta tarifi vermeye çalıştım. Bu tarifle sizde çok farklı pastalar yapabilirsiniz. Meyveli, fıstık çikolatalı. Ve hatta bu kek tarifinden iki adet hazırlayıp üst üste koyarak büyük bir pasta yapabilirsiniz. Şimdiden sizlere kolay gelsin.

Sümeyye Nur Gündüz

Çikolatalı Pratik Yaş Pasta Tarifi
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin