Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi

Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi
Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi

Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi

Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi. Sevgili okuyucularımız havalar soğudu günler kısaldı akşamlar daha uzun artık, bugün evde filim seyredeceksiniz veya diziniz var onu seyredeceksiniz. Canımız şöyle sıcak bir çay çekti yanına da güzel bir kek fena olmaz hani o yüzden sizlere birebir tutan çok lezzetli acaba kabarır mı diye endişe etmeyeceğiniz ve sizi hiçbir zaman mahcup etmeyecek her misafire rahatlıkla yapıp ikram edebileceğiniz bir kek tarifi vereceğim.

Ve ana malzemeler hariç içerisine koyacağınız değişik malzemelerle de farklı, farklı çok lezzetli kekler yapabilirsiniz. Malzemeleri birebir ölçüleri ve püf noktaları ile vereceğim için hiç zorlanmadan yapabilirsiniz. Mutfakta Hayat Kurtaracak Pratik Bilgiler nelerdir? Haydi mutfağa;

Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi için Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak esik ay çiçek yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi Yapılışı

Öncelikle 4 yumurtayı kırıyoruz ve içerisine 1 su bardağı toz şekerini ekliyoruz (eğer kekiniz biraz daha tatlı olsun istiyorsanız şekerini 1.5 su bardağı yapabilirsiniz) sonra yumurta açık sarı kremsi bir kıvama gelene dek karıştırıyoruz bir mikser kullanırsak daha kolay olur.

Daha sonra 1 su bardağı sütünü ekliyoruz, bur da size bir püf noktası vereceğim, sıvı ürünlerini eklerken daha yavaş karıştıralım, ya da mikser ve ya hamur yapma makinası kullanıyorsak düşük hız kademesine getirelim ki yumurta ve şeker karışımımız sönmesin, daha sonra 1 su bardağından 2 parmak eksik  ay çiçek yağını ekliyoruz sıvı ürünleri kattıktan sonra çok karıştırmadan ununu koymamız gerekiyor.

Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi’ nin püf noktası

Hemen bir püf noktası daha vereceğim size, 2 su bardağı unu eleyerek bir kaseye alıyoruz sonra içerisine 1 paket vanilya ve 1,5 paket kabartma tozunu ekliyoruz 2 su bardağı un ile 1 paket vanilya, 1,5 paket kabartma tozunu iyice karıştırıyoruz, daha sonra karışmakta olan yumurta, şeker, süt ve ay çiçek yağdan oluşan karışıma bu unlu karışımı yavaş, yavaş ekliyoruz. Yine sizlere bir püf noktası daha veriyorum, ununu ekledikten sonra çok fazla karıştırmayalım un ve sıvı olan karışımımız akıcı kremsi bir kıvama gelince daha fazla karıştırmak kekiniz daha az kabarmasına sebep olur. Ve eğer ununu çok koyarsanız daha kuru bir kek olur sünger gibi bir kek istiyorsanız 2 su bardağı un yeterli.

Ununu da ekledikten sonra 1 portakaldan rendelediğimiz (portakal rendenin küçük ağızlı tarafıyla olacak) portakal kabuklarını da ekliyoruz kek hamuru tamam şimdi keki nasıl bir kek kalıbı veya tepside pişireceğinizi anlatacağım. Çünkü kekin yapımı kadar kek kalıbı ve pişirmesi de önemli, kek kalıbında pişirecekseniz bu miktarda bir kek hamuru için orta boy kek kalıbı ideal olur, kek kalıbım yok diyorsanız üzülmeyin yine çok büyük olmayan bir borcam veya tepside olur yani ortalama yirmi beş, otuz santimetre çapında tepsi olur. Tepsinin veya kek kalıbının altını katı yağ ile yağlarsanız daha kolay çıkarırsınız.

Çok Kabaran sade veya kakaolu Kalıp Kek Tarifi

Tepsinin veya kalıbın her yerini iyice yağlayıp kek hamurunu dökebilirsiniz. Pişirmeye geçmeden önce bu tarifi birkaç malzeme ile daha değişik şekillerde nasıl yapabilirsiniz onu anlatayım. Canınız sade kek değil de üzümlü cevizli bir kek istedi o zaman yapacağınız şey portakal kabuğunu ekleyiniz. Sonra yarım su bardağı yıkayıp biraz suyunu aldıktan sonra üzerine 1 çorba kaşığı unla karıştıracağımız (bu şekilde unla karıştırınca üzümler tabana çökmez ve kekin içerisinde kalır). Kuru üzümü ekleyip yine yarım su cevizi de koyup karıştırarak kalıba dökebilirsiniz.

Veya kakaolu ve çikolatalı kek istiyorsunuz. O zaman yine aynı karışıma yine portakal kabuğu ekledikten sonra bir paket kakao (50 gram) ve yarım su bardağı damla çikolata hatta bu yarım su bardağı fındıkta eklerseniz daha da lezzet li bir kek yapmış olursunuz. Şimdi pişirebiliriz kekinizin güzel kabarması içi ısıtılmış fırında 180c 50 dakika pişirebilirsiniz eğer fırınız ısı derecesi ayarlanabiliyorsa 40 dakika 180c 10 dakikada 150c de pişirebilirsiniz. şimdiden herkese afiyet olsun.

Sümeyye Nur Gündüz

Çok Kabaran Kalıp Kek Tarifi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin