Cildimizdeki Gözenekler Nasıl Temizlenir? 

Cildimizdeki Gözenekler Nasıl Temizlenir
Cildimizdeki Gözenekler Nasıl Temizlenir

Cildimizdeki Gözenekler Nasıl Temizlenir?

Cildimizdeki Gözenekler Nasıl Temizlenir? Tıkanan gözenekler günümüzde pek çok insanın ortak bir sorunu haline geldi. Şehir hayatındaki kirli hava ve daha fazla kozmetik ürün kullanımı bu alandaki şikayetlerin artmasına yol açtı. Gözeneklerin tıkanması için pek çok durumu kendi ellerimizle hazırlıyoruz. Gün boyu makyajla dolaşmak veya gece yatmadan önce yüz temizlememek bu hatalardan en yaygın olanlarıdır.

Birçok sebeple tıkanmış olan gözenekleri çok geçmeden açmanız gerekir. Gözenekler çoğu zaman tıkandıkları zaman açığa çıkarlar ve gözle görülür bir hale gelirler. Gözenekler temiz kaldıklarında gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Gözeneklerinizi ortadan kaldırmak için ilk olarak onları temizlemelisiniz. Unutmayın ki temizlenmeyen gözenekler siyah nokta ve akne oluşumuna zemin hazırlamak anlamına geliyor.

Gözeneklerden Kurtulmak Mümkün Mü?

Büyük gözenekler ve tıkalı gözenekler aynı şey değildir. Büyük gözenekler sağlık sorunu değildir ve birçok insan tarafından estetik bir kusur olarak görülür. Tıkalı gözenekler ise temizlenmeyen bir cilt anlamına gelir. Bu durum cilt sağlığınızı tehlikeye atabileceği için dikkate alınmalıdır. Her iki durumda da cildi yumuşatmak, arındırmak ve gözenekleri daha az görünür hale getirmek mümkündür.

Evde veya güzellik merkezlerinde uygulanabilecek yöntemlerle gözenekleri küçültebilirsiniz. Bu yöntemler evde etkili bir şekilde uygulanabilir. Gözenek küçülten serumlar, nemlendirici kremler ve temizleyici solüsyonlar bu esnada işinize yarayacak. Yaklaşık 2 haftalık bir bakım süreci ardından gözeneklerinizin temizlendiğini ve kaybolmaya başladığını fark edeceksiniz. Dikkat etmeniz gereken bir husus ise, cilt tipinizi öğrenmek ve buna göre hareket etmektir.

Gözeneklerin Tıkanmasına Ne Sebep Olur?

Gözenekler genetik faktörlerden ziyade diş faktörlerden dolayı tıkanır ve belirgin hale gelirler. Gözeneklerin tıkanmasındaki tüm nedenleri bir kenara alırsak, ilk neden olarak bakımsızlık konusunu ele alabiliriz. Cilt vücudun bir parçasıdır. İçeriden ve dışarıdan beslenmelidir. Aşağıdakiler gözeneklerin tıkanmasına yol açan nedenler arasındadır.

  • Cildi temizlememek
  • Makyajla uyumak
  • Güneşe maruz kalmak
  • Hijyene dikkat etmemek
  • Yanlış ürün kullanmak

Gözenekleriniz gözle görünecek duruma geldiyse bazı dış faktörleri gözden geçirmeniz gerekiyor. Bunlar arasında bakım, ürün kullanımı ve cilt koruması gibi konular yer almaktadır.

Tıkalı Gözenekler İçin Maske Önerileri

Tıkalı gözeneklerinize hemen müdahale etmek ve bunu evde yapmak istiyorsanız size bazı yöntemlerden bahsedeceğiz. Bu yöntemler çok uzun zamandır gözenekler için uygulanıyor. Tıkalı gözeneklerden dolayı şikayetçi olan birçok insan bu maske karışımlarıyla gözeneklerini küçültmeyi başarabiliyorlar. Maskenin içeriğine ve yapılışına dikkat ederek tıkalı gözenekleri açabilirsiniz. Fakat bu maskeler tek kullanımda işe yaramayacaktır. Haftada birkaç gün düzenli olarak kullandığınızda faydalı etkilerini görmeye başlayabilirsiniz. Gözenekleriniz bir anda belirginleşmediği gibi bir anda ortadan kaybolması beklenemez.

Maydanoz Maskesi

Maydanozun Cilde Faydaları Nelerdir? Maydanoz pek bilinmese de cildimiz için faydalı olan birçok madde içermektedir. Bu tarifi daha çok tonik olarak düşünebilirsiniz. Elde edeceğimiz karışım maskeden ziyade tonik olarak kullanılabilir. Maydanoz cildinizdeki toksinlerin dışarı atılarak gözeneklerin açılmasında yardımcı olacaktır. İlk olarak 3-5 dal maydanozu doğrayarak sıcak suyun içerisinde bırakın. Bu sıcak su yaklaşık bir çay bardağı kadar olabilir. Yaklaşık 10 dakika sonra suyu süzün ve cildinize pamuk yardımıyla uygulayın. İsterseniz bu şekilde uyuyabilirsiniz. Düzeli kullanımda tertemiz bir cilde sahip olacaksınız.

Karbonat Maskesi

Karbonat iyi bir cilt temizleyici olarak düşünülebilir. Düzenli kullanımda parlak ve genç bir cilde sahip olmanızı sağlar. Birkaç çay kaşığı karbonatı bir miktar ılık suyun içerisinde karıştırın. Karışımı cildinize pamuk ile yedirin ve 15-20 dakika bekleyin. Ardından yıkayarak diğer bakım rutininize devam edebilirsiniz. Bu işlemin ardından tonik ve nemlendirici uygulamak önemlidir. Bu karşım cildinizin PH dengesini koruyacak ve gözeneklerinizin temiz kalmasını sağlayacaktır. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Tıkalı Gözeneklerde Nelere Dikkat Edilmeli?

Tıkalı gözenekleri açmak için yukarıda bahsettiğimiz karışımları haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Fakat bunların tek başına yeterli gelmeyeceğini bilmelisiniz. Tıkalı gözenekleri ekili bir şekilde temizlemek için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu hususların başında ilk olarak doğru ürün kullanımı ve hijyen geliyor. Tıkalı gözeneklere sahipseniz dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir;

  • Her hafta birkaç kez gözenek açıcı maske uygulayın.
  • Cildinizi yaz ve kış güneşten sürekli koruyun.
  • Yastık kılıfınızı hijyen nedeniyle sıkça değiştirin.
  • Cilt tipinize uygun ürünleri kullanın.
  • Cildinizi sürekli nemlendirmeye özen gösterin.
  • Sabah ve akşam temizleyici solüsyon kullanın.
  • Makyajı bir şekilde uyumayın.
  • Son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmayın.
  • Sağlıklı beslenin ve cildinizi içeriden besleyin.

Tıkalı gözenekleri açmak sanıldığı kadar zor değildir. Bazı bakım rutinlerine uymak ve hijyene dikkat etmek sizi bu durumdan kısa sürede kurtarabilir. Tıkalı gözeneklerinizi temizleyemiyor ve kontrol altına alamıyorsanız bir uzman desteğine başvurabilirsiniz.

Cildimizdeki Gözenekler Nasıl Temizlenir? 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin