Cilt Beyazlatmak için Maske çeşitleri

Cilt Beyazlatmak için Maske çeşitleri nelerdir
Cilt Beyazlatmak için Maske çeşitleri evde

Cilt Beyazlatmak için Maske çeşitleri

Cilt Beyazlatmak için Maske çeşitleri; Evde bakım yaparken cilt beyazlatmak mümkündür. Yaz bitmeye başlarken insanlar artık bronzlardan sıkılıp kışı beyaz bir tenle geçirmek isterler. Bunu yapabilmek için de çeşitli yollar ararlar. Özellikle evde cilt rengini açmak evde yapılabilecek pek çok maske ve kür bulunur. Aynı zamanda ağda, yanık ya da bunun gibi pek çok sebeplerden dolayı oluşan lekeleri gidermek için de yoğurt maskesi ya da limon maskesi gibi maskelere başvurmak mümkündür.

Vücudun en çok kararan yerleri diz, dirsek, kol altı ve göz çevresi olmaktadır. Her insan yeni doğan bir bebek gibi yumuşak ve pürüzsüz bir tene sahip olmak ister ve bunun için pek çok yola başvurur. Fakat gerek güneş gerekse dışarıdan kaynaklı şeyler ile cilt deforme olmaya başlar. Çok doğal malzemeler ile evde hazırlanan pek çok maske ile cilt üzerinde oluşan renk eşitsizliklerini gidermek ve cilt rengini açmak mümkündür. Aynı zamanda doğal olduğu için de cildi yıpratmaz ve besler.

Yoğurt Maskesi

Cilt rengini eşitlemek ve cilt rengini açmak için en ideal maskelerden biri yoğurt maskesidir. Yoğurdun faydaları çok fazladır. Bu faydaları cilt üzerinde değerlendirmek gerekir. Yoğurdun içerisinde bulunan laktik asit elementi cildin rengini açmaya yardımcı olan bir etkendir. Fakat yüze sürülecek olan yoğurdun ev yapımı ve %100 doğal bir yoğurt olması gerekir. Yoğurdu düzenli bir şekilde cildinize uygularsanız cilt tonundaki açılmayı fark edebilirsiniz. Yoğurt maskesinin cilde uyguladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kadar bekleterek kuruduğundan emin olunca yıkamak gerekir. Maskeyi yıkarken ılık su kullanmak gerekir. Bu işlemi 1 ay kadar cildinizde eksiksiz yaparsanız parlak ve beyaz bir görünüm kazanmayı sağlayabilirsiniz.

Yağlı bir cilde sahip olan kişiler yoğurdun içerisinde 2 ya da 3 damla limon suyu ekleyebilir. Bunun sebebi ise limon suyunun ciltteki yağ dengesini sağlamasıdır. Bu sayede hem yağ yüzünden oluşabilecek sivilceler engellenirken hem de cilt rengi açılmış olur. Doğal malzemeler ile yapılan pek çok maske ile cildin şimdiki halinden çok daha canlı, sağlıklı ve parlak ciltlere sahip olmak mümkündür. Bu karışımlardan fayda sağlamak için mutlaka düzenli ve dengeli bir şekilde kullanmak gerekir. Sabırlı davranmak en önemli etkendir. Fakat bu karışımların hangisinin kendinize uygun olduğunu seçip ona göre uygulama yapmak gerekir.

Yoğurt Limon Suyu Ve Yulaf Karışımı

Yoğurdun tek başına etkili olamayacağını düşünen kişiler ek olarak yarım limonu yoğurdun içine ekleyerek ve bir de 1 tatlı kaşığı yulaf unu ekleyerek güzel bir maske elde edebilirler. Bu karışımı yaklaşık 2- 3 hafta boyunca yapan kişiler cilt renginde ciddi bir oranda açılma olduğunu fark ederler. Bu maskenin en önemli taraflarından biri ise kol altı ve bikini bölgesi gibi alanlarda oluşan kararmaları en aza indirerek bu yerlerin de renk açılmasına yardımcı olur. Bu maskeyi yüzünüze ince bir tabaka halinde uygulayarak yaklaşık 15-20 dakika cildinizde bekletmeniz gerekir. Bu maskeyi uyguladıktan sonra biraz kaşınma hissedebilirsiniz. Fakat bu normal bir şeydir. Kaşınmanın sebebi içerisine konulan limondan kaynaklanır.

Japonların cilt BEYAZLATMA Yöntemleri

Bu maskeyi her gün yapmak doğru değildir. En ideal uygulama günleri üç günde bir olacak şekilde olmalıdır. Bu maske uygulayan kişinin cildi fazla kuru ise içerisine bir çay kaşığı kadar bal ilave etmesi çok daha ideal olacaktır. İçerisinde bulunan yararlı maddelerden dolayı cilt rengi açılırken aynı zamanda cildin beslenmesine de faydalı olacaktır. Bu maskenin en iyi geldiği şey güneşten dolayı oluşan kararmalar olacaktır.

Dikkatinizi çekebilecek yazılarımız; Hyaluronik Asit Nedir

 

Cilt Beyazlatmak için Maske çeşitleri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin