Çocuklar üzerine Kurulan Baskının Olumsuz sonuçları

Çocuklar üzerine Kurulan Baskının Olumsuz sonuçları
Çocuklar üzerine Kurulan Baskının Olumsuz sonuçları

Çocuklar üzerine Kurulan Baskının Olumsuz sonuçları

Çocuklar üzerine Kurulan Baskının Olumsuz sonuçları nelerdir? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle eğitimci kimliğimin de vermiş olduğu bilgi ile sizlerle biraz çocuk gelişimi ve çocuklarımızın üzerinde kurulmuş olan baskı ve baskı sonucunda oluşabilecek sorunlar hakkında bir makale hazırlamak istedim. Sizlere bu makaleyi hazırlarken hem gözlemlerimden hem de edinmiş olduğum bilgiler ışığında hazırlamış olduğumu da söylemek isterim. Hazırsanız başlayalım.

Sevgili okuyucularımız biliyorsunuz çocuk sadece dünyaya getirip büyütmekle bitmiyor maalesef. Bir çocuk dünyaya getirmek istediğiniz bu çocuğun kişisel gelişimi en az fiziksel gelişimi kadar önemlidir. Bir çocuğun sadece karnını doyurmakla veya onu büyütüp iş sahibi etmekle bitmiyor. Bir çocuğun ilk eğitimi aile de başladığı için kişisel gelişimi açısından anne babaların üzerine aslında gereğinden fazla iş düşüyor. Bu yüzden bir çocuk dünyaya getirmek istediğiniz de bu çocuğun kişisel gelişiminde de etkili olabileceğinizi düşündüğünüz anda çocuk yapmaya karar vermek bence en doğrusudur. Sırf kendi isteklerimiz için yani çocuğumuz olsun diye bir çocuk dünyaya getirmek bence bencilliktir. Sırf kendi isteklerimiz doğrultusunda çocuk dünyaya getirip milletine hayırlı olmayan çocuklar yetiştirmek hem dünyaya hem ülkeye hem de dünyaya getirmiş olduğumuz her bir çocuk için aslında en büyük kötülüktür.

Sevgili okuyucularımız, çocuk gelişimi bu kadar önemli iken çocuklarımızın kişisel gelişiminde ne kadar doğru kararlar verip davrandığınızı düşündünüz mü? Çocuklarımızın üzerinde özellikle gereksiz baskılar kurup çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkiliyoruz. Özellikle bazı anne babalar çocuklarının yapmış olduğu her işe karışıp kendi istekleri doğrultusunda çocuklarının hareket etmelerini istiyorlar. Çocuklarının okumak istedikleri okula, olmak istediği mesleklere karşı çıkıyorlar üzerinde bir baskı kurup (anneler ve babalar) çocuklarının kendi istedikleri okulu, mesleği okumasını istiyorlar.

Fiziksel ihmal

Bu sadece vermiş olduğum basit bir örnek aslında. Çocukları büyüyüp evlendikleri zaman bile çocuklarının kurmuş olduğu ailenin içine ve işlerine karışıyorlar. Sonrasında ise çocuklarının kurmuş olduğu aile içinde bir geçimsizlik başlıyor. Böyle yaparak aslında çocuklarının gelişimini çok fazla olumsuz yönde etkiliyorlar. Çünkü bu şekilde yapılmış olan baskı çocuklar da sürekli hatta büyüdüklerinde bile kendi başlarına bir iş yapamaz hale geliyorlar. Yani çocuklar kendi benliklerini oluşturamıyorlar. Ayrıca bu şekilde anne ve babaya çok bağlı kalıyorlar ve ilerleyen yaşlarda anne babalarının kaybı kendilerini çok fazla olumsuz yönde etkiliyor ve bu süreci çok kolay atlatamıyorlar. Ya da bu kurulan baskı, bazı çocuklarda daha farklı şekilde etki edebiliyor. Şöyle ki daha fazla asileşebiliyor ve bu baskıdan kurtulmak için çeşitli olumsuz davranışlar sergiliyorlar.

Çocuk gelişimine yapılan olan yatırım

Mesela kız çocuklarının üzerinde kurulan baskı onu öyle yapma, oraya gitme, bunu böyle değil böyle yap demeleri sonucunda birçok kız çocuğu büyüdüklerinde evden kaçma gibi eğilimler sergileyebiliyorlar. Bu yüzden çocuklarımızın üzerinde baskı kurmak yerine onlara kendilerinin bir birey olduklarını öğretebilecek yetiştirmeniz gerekmektedir. Çocuk gelişimine yapılan olan yatırım (manevi yatırım) ilerleyen zamanlarda aslında aileye ve ülkeye yapılmış olan yatırımdır. Dünyaya gelen bir çocuk bu dünyanın en büyük geleceğidir. Bu yüzden ahlaklı ve sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsak önce anne baba olarak kendimizi eğitmemiz gerekmektedir. Eğitime kendimizden başlarsak çocuklarımızı da eğitmiş oluruz.

Çocuk Gelişiminde Anne ve Babanın Görevleri Nelerdir?

Asla çocuklarımızı serbest üzerine düşmeden yetiştirelim tezini savunmuyorum sadece sağlıklı bir birey olabilmeleri için çocuklarımızı doğru bir şekilde yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Onları çok fazla baskılamadan, kendi isteklerine köstek olmak yerine destek olarak, doğruyu yanlışı anlatmak yerine o doğruyu ve yanlışı tecrübe ederek öğrenmeleri sağlayarak çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü dünyaya getirmiş olduğunuz çocukların her zaman yanında olamayacaksınız. Bu yüzden dünyaya getirmiş olduğunuz çocukları bu dünyaya uyum sağlayabilecek şekilde yetiştirmeniz gerekmektedir.

Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle çocuk gelişimi ve çocukların üzerine kurulan baskının getirebilecek olanlar sorunları hakkında bir makale yazmak istedim. Peki ya sizler de özellikle anne baba olanlarınız bu şekilde mi düşünüyorsunuz? Sizce bir çocuğun kişisel gelişimi ve eğitimi en doğru şekilde nasıl olmalıdır.

Sümeyye Nur Gündüz

Çocuklar üzerine Kurulan Baskının Olumsuz sonuçları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin