Çocukların Bacak Ağrılarını Ciddiye Alın 

Çocukların Bacak Ağrılarını Ciddiye Alın 
Çocukların Bacak Ağrılarını Tuzla

Çocukların Bacak Ağrılarını Ciddiye Alın

Çocukların Bacak Ağrılarını Ciddiye Alın; Bacak ağrısı, 3-12 yaş arası çocuklarda yaygındır. Yalnızca “büyüme ağrısı” olmakla kalmaz, aynı zamanda ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir. Bacak ağrısını ayırt etmek çok önemlidir. Bacak ağrısı, basit masaj yöntemleriyle tedavi edilebilen ama aynı zamanda hızla büyüyen bir ağrıdır. Kemik tümörleri, kan hastalıkları, artrit ve romatizmal eklem hastalıklarının teşhisinde önemli bir bulgudur.

Büyüme ağrısında ağrı, uyluğun dizinde (alt kısımda) ve tibianın dize yakın kısmında (üstte) veya her ikisinde hissedilir. Bacaklarda ve hatta ayak bileklerinde ağrı olabilir. Büyüyen ağrılar genellikle basit masaj ve okşama ile tedavi edilebilen ağrılardır.

Büyüme Ağrısı Çocukların Okula Gitmesini Engellemez 

Bilimsel araştırmalar, stresli bir aile ortamı ve acımasızlık gibi faktörlerin artan ağrılara neden olduğunu göstermiştir. Röntgen muayenesi ve laboratuvar muayenesi artan ağrıyı teşhis edebilir. Büyüme ağrısı tedavisinde herhangi bir aktivite kısıtlamasına gerek yoktur. Çünkü büyüme ağrısı, ebeveynlerin endişelenmesini gerektirmez. İyi tanımlanmış özelliklere sahip bir ağrıdır. Çocukları okula gitme veya beden eğitiminden mahrum bırakmaya gerek yoktur. Çocukların okul seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenler başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz. Hareketli olmak ağrılar için iyi olacaktır. Bu ağrılar doğaldır ve başka bir durum söz konusu olmadıkça endişe gerektirmez.

Her Ağrı Büyümeyle Alakalı Değildir 

Büyüyeme ağrısını çocukların yaşayabileceği diğer bacak ağrılarından ayırt etmek önemlidir. Çocuklarda bacak ağrısı kemik tümörlerine ve kan sistemi hastalıklarına işaret edebildiği gibi artrit ve romatizmal eklem hastalıklarının teşhisinde de önemli bir semptomdur. Büyüme ağrısı denilerek geçiştirilmemeli ve çocuk her ihtimale karşı hekim tarafından muayene edilmelidir.

Çocukların Bacak Ağrılarını Ciddiye Alın Hekiminize danışın

Büyüme Ağrısını Diğer Hastalıklardan Ayıran Kriterler 

  • Büyümeyle alakalı ağrıda çocuklar farklı eklemlerdeki ağrıdan şikâyet etmeye devam edecekler. Ağrı hep aynı noktada ise, şişlik varsa, hassasiyet ve yırtık varsa ağrı büyüme ağrısı olmayabilir.

  • Ayırt etme sırasında özel dikkat gerektiren bir diğer konu da çocuğun herhangi bir travma geçirip geçirmediğini sorgulamaktır. Örneğin çocuğun parkta oynarken belli bir yerden düşüp düşmediği, egzersiz sırasında yaralanıp yaralanmadığı anlaşılmalıdır.

  • Çoğu kemik tümörü ve kan sistemi hastalıkları çocukluk çağında yaygındır. Bu nedenle ayırıcı tanıda dışlanmaları gerekir.

  • Septik artrit romatizmal eklem hastalığından kolaylıkla ayırt edilir. Bu hastalıklarda tablo, tıbbi geçmiş ve laboratuvar testleri ayırt etmeye yardımcı olur.

Gerçek hastalığın kaynağı, özellikle kalça ve bel ağrısı olmak üzere yansıyan ağrı açısından incelenmelidir. Bel ve kalça bölgeleri dikkatlice incelenmeli, gerekirse laboratuvar tetkikleri ve röntgenleri istenmelidir.

Tuzla Gazetesi

Sağlıkla Kalın…..

Çocukların Bacak Ağrılarını Ciddiye Alın 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin