Çocuklarınızın Odaklanma Yeteneğini Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Çocuklarınızın Odaklanma Yeteneğini Nasıl Geliştirebilirsiniz
Çocuklarınızın Odaklanma Yeteneğini Nasıl Geliştirebilirsiniz

Çocuklarınızın Odaklanma Yeteneğini Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Çocuklarınızın Odaklanma Yeteneğini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Günümüzde çocukların dikkati oldukça kolay dağılabilmektedir. Bu durum çocukların özellikle eğitim hayatını olumsuz etkilemektedir. Çünkü odaklanma problemi yaşayan çocuklar derste dikkatini toplamakta güçlük çeker. Bu nedenle dersi dinleyemez. Durum böyle olunca ebeveynler endişelenme başlar. Yapacağınız birkaç ufak değişiklikle çoğunuzun odaklanma yeteneğini geliştirmeniz mümkündür. Peki, çocuklarda odaklanma yeteneği nasıl geliştirilir?

Birlikte Zekâ Oyunları Oynayın

Bulmaca çözmek, zekâ oyunları oynamak ve düzenli beyin egzersizleri yapmak çocuğunuzun odaklanma problemine çözüm sağlayacaktır. Çocuğunuzun derslerinden arta kalan zamanlarında birlikte bu aktiviteleri yapmak konsantrasyonu artıracaktır. Bunlar haricinde sudoku oynayabilir birlikte puzzle yapabilirsiniz.

Kahvaltıyı Atlamayın

Kahvaltı tüm günün en önemli öğünüdür. Çocuk kahvaltı yapmadan okula giderse aç karnına derslerine konsantre olamayabilir. Çocuğunuz aç olmadığı söylese bile hafif bir şeyler yemesini söyleyin. Bunun haricinde diğer öğünlerde oldukça önemlidir. Odaklanma sorunu olan çocuklar öğün atlamadan yemeklerini yemelidir.

Uyku Düzenine Dikkat Edin

Çocuklarda uyku düzeni dikkat eksiliği konusunda oldukça önemlidir. Uykusunu iyi alamayan çocuklar odaklanma problemi yaşayacaktır. Uyku sadece vücudumuzu değil aynı zamanda beyninde dinlemesini sağlayan bir eylemdir. Çocuklarda uzun süre devam eden uyku düzensizliği dikkat eksikliğine neden olabilir. Çocuklarınız için belirli bir uyku düzeni yapmalı ve hafta sonları dahil bu planın dışına çıkılmamalıdır. Uyku saatine yakın çocukların dikkatlerini dağıtacak aktivitelerden kaçınmak gerekir.

Arkadaşları ile Vakit Geçirmesini Sağlayın

Arkadaş ortamı çocuğun odaklanma problemine oldukça iyi gelecektir. Çocuğunuzun mutlaka arkadaş ortamına girmesi sağlanmalıdır. Arkadaşlarıyla yüz yüze görüşemeyen çocuklar mutlaka görüntülü olarak bile olsa görüşmelidir. Uzmanlar arkadaşları ile vakit geçiren çocukların derslere daha kolay odaklandığını söylemektedirler. Arkadaşı olmayan çocukların ise derslere odaklanamadığı ve dikkatlerinin daha kolay dağıldığı gözlemlenmiştir.

Birlikte Çalışma Düzeni Oluşturun

Birlikte oluşturmuş olduğunuz plana çocuk daha sadık kalacaktır. Ancak birlikte çalışırken asla çocuğu dersten soğutacak cümleler kurmamalısınız. Bu durum çocuğunuzun kendisini yetersiz hissetmesine neden olacaktır. Çalışma yaptığınız saatlerde mümkünse çocuğun dikkatinin kolay dağılmayacağı bir oda tercih etmelisiniz. Bu odada asla televizyon, bilgisayar ve telefon bulunmamalıdır. Sessiz bir ortam tercih ederseniz daha kolay çocuk daha kolay odaklanacaktır.

Çocuklarınızın Odaklanma Yeteneğini Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin