Kredi Üstüne Kredi Çekme İkinci Krediyi Alabilir miyim?

Kredi Üstüne Kredi Çekme İkinci Krediyi Alabilir miyim
Kredi Üstüne Kredi Çekme İkinci Krediyi Alabilir miyim

Kredi Üstüne Kredi Çekme İkinci Krediyi Alabilir miyim?

Kredi Üstüne Kredi Çekme İkinci Krediyi Alabilir miyim? İhtiyaç, konut ya da taşıt kredisi… kredi türü fark etmeden hepimizin zaman zaman nakit paraya ihtiyacı olabiliyor. Bu durumda ikinci bir krediye ihtiyaç duyabilirsiniz. Peki, ikinci krediyi almak mümkün müdür? Zaten önceden çekmiş olduğunuz kredinin taksitlerini öderken aynı ya da farklı bankadan yeni kredi almanız mümkündür. Bankaya başvuru yaparak ikinci kredi talebinde bulunabilirsiniz. Ancak yeni krediyi almanız için iki şartı vardır. Aranan ilk şart elbette KKB kredi notunuzdur. Kredi notunuz ne kadar yüksek olursa ikinci krediyi alma şansınız o kadar artacaktır. Diğer aranan şart ise gelirinizdir. Eğer geliriniz ikinci bir krediyi karşılamaya yetiyorsa bankadan ikinci krediyi rahatlıkla alabilirsiniz.

İkinci krediyi alırken bankanın değerlendireceği bir durumda mevcut kredi borcunuzdur. Banka mevcut borcunuzu nasıl ödediğinize bakar ve krediye uygun olup olmadığınıza karar verir. Eğer mevcut borcunuzun ödemelerini aksatıyorsanız bankadan ikinci bir kredi almanız mümkün gözükmüyor.

İkinci Kredi İçin Yeterli Geliriniz Olmalı

Halihazırda ödediğiniz bir kredi borcu varken, ikinci krediyi almak için, gelir düzeyinizin yeterli olması şartı aranır. Aylık ödediğiniz taksit ödemelerinin tutarı yasal olarak; belgelenmiş hane gelirinin toplam %50’sini seçmeyecek şekilde belirlenir. Aynı evde ikamet ettiğiniz her bireyin geliri hane geliri içine girer. Eğer tek yaşıyorsanız sadece kendi geliriniz göz önünde bulundurulur. İkinci krediyi almak için hane gelirinin yarısı hesaplanır. Daha sonra bu miktardan mevcut taksit ödemelerinizi çıkarmalısınız. Kalan tutar yeni alacağınız kredinin ödemesine yetiyorsa ikinci kredi alabilirsiniz. Tabi kredi notunuz da burada önemli bir detaydır. 90 günlük ödeme süresini aşarsanız yasal takibe girersiniz. Bu tür durumlarda ise ikinci krediyi almak sizin için oldukça zor olacaktır.

Borç Transferi Kredisi

Bankaya borcunuz varken kredi almanız mümkündür. Ama aynı zamanda farklı bankalardan almış olduğunuz kredileri tek bir noktada toplayabilirsiniz. Borç transferi kredisi dediğimiz uygulama ile tüm borçlar tek bankaya aktarılır. Bu sayede her ay tek bir bankaya ödeme yapmış olursunuz. Borçlarınızı tek seferde ödemek borç takibinizi kolaylaştırır ve finansal durumunuzu daha rahat takip etmenizi sağlar. İlginizi çekebilir; Kredi Notu Düşük Olan Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir?

Kredi Üstüne Kredi Çekme İkinci Krediyi Alabilir miyim?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin