Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine bugün toplanacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanacak olan kabinede Kurban Bayramı tatiliyle ilgili kararın çıkması bekleniyor. Kabinenin en önemli gündem maddesini merakla beklenen Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacak ve korona virüs önlemleri oluşturacak.

Kurban Bayramı tatili 11 gün oluyor mu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 15.30’da toplanacak kabinede Kurban Bayramı tatiliyle ilgili kararın çıkması bekleniyor. Normalde iki haftada bir toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, önümüzdeki haftaki Kurban Bayramı tatili nedeniyle bir hafta öne çekildi.

Perşembe gününe denk gelen ve resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile Kurban Bayramı tatilinin birleştirilmesi durumunda Türkiye, 11 gün tatil yapmış olacak.

15 Temmuz’la bayram tatilinin birleştirilmemesi durumunda Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak uygulanacak. Kurban Bayramı, 20 Temmuz Salı günü başlayıp 23 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Kurban Bayramı tatilinin 11 gün olması için öncelikle resmi tatil olan 15 Temmuz Perşembe gününün ardındaki 16 Temmuz tarihinin de kamu çalışanları için resmi tatil ya da idari izin olarak belirlenmesi gerekecek.

Arife günü olan 19 Temmuz Pazartesi gününün de tam gün tatil kapsamına alınması halinde, 15 Temmuz-25 Temmuz arası 11 gün tatil olarak ilan edilmiş olacak.

Toplantıda normalleşme döneminde korona virüsle mücadeledeki son durum, giderek artan aşılama sayılarıyla yerli aşı çalışmaları da gündeme gelecek.

Bu çerçevede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabineye son gelişmeler hakkında bilgilendirme yapması bekleniyor. Toplantıda iç ve dış siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomideki son durumun da ele alınması bekleniyor. Kabinede alınacak kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında duyuracak.

AŞI OLMAYAN GENÇLERE ‘SOSYAL’ KISITLAMA

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, COVID-19’un birçok ülke ile birlikte Türkiye’de de tespit edilen, bulaşıcılığı yüksek Delta ve Delta Plus varyantlarının yayılımının engellenmesi ve salgınla mücadelede özellikle genç nüfusun aşılanmaya teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında, aşı programı ve bayram tatilinin süresi başta olmak üzere ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyordu.

En çok merak edilen konulardan olan “Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacak?” sorusu da cevabını buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanacak

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin