Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Olma

Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Olma
Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Olma

Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Olma

Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Olma. Devlet hastaneleri sigortalı vatandaşlardan herhangi bir muayene ücreti almaz. Sigortasız vatandaşlar ise devlet hastanelerinde nasıl muayene olacaklarını merak etmektedirler. Eğer sigortanız yoksa devlet hastaneleri belirli bir ücret talep etmektedir. Gideceğiniz bölüme bağlı olarak bazı durumlarda ekstra faturalar kesilebilmektedir. Sigortalı vatandaşlar ise muayene oldukları devlet hastanelerine ücret ödenemez ancak ilaç alacakları zaman eczane 6 TL kadar katkı payı almaktadır. Devlet hastanelerinde sigortasız muayene olmak biraz pahalı olabilir.

Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Olma Ücreti Ne Kadar?

Sigortanı yok ise devlet hastanesinde muayene olmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Gideceğiniz bölüme bağlı olarak ücretin değişebileceğini gibi bu ücretler 30 ile 50 TL arasında farklılık gösterir. Sigortalı vatandaşların hiçbir muayene parası ödemez. Bu ücret devlet tarafından karşılanır.

Sağlık Sigortası bulunmayan kişiler devlete ait hastanelerde yaptıracakları tahlillerde muayene ücreti ödedikleri için ek bir ücret ödemezler. Bu ücretler vezneden ödenir. Yine sigortasız vatandaşlar ilaç alırken de ücret ödemesi yapması gerekir.

Devlet hastanesinde ameliyat olması gereken sigortasız vatandaşların belirli bir ödeme yapması gerekiyor. Sigortasız vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası kapsamında 107 TL ödeyerek hastanede yatış yapabilirler. Genel Sağlık Sigortası bulunmayan vatandaşlar is kalacakları gün sayısı kadar hastaneye ücret ödemek durumundadırlar.

Acilde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar?

İster devlet hastanesi olsun ister özel hastane olsun acil servis birimleri sigorta ayrımı yapmadan tüm vatandaşları kabul etmek durumundadırlar. Bu acil servisler kişinin bağlı olduğu sosyal güvenlik kuruluşuna, sosyal güvencesine bakmadan hastanın tedavisini yapmaktadır. Özel hastanelerde trafik kazaları, felç ve kalp krizi gibi durumlarda herhangi bir ücret alınmadan il müdahale uygulanır. Ancak hayati önem taşımayan durumlarda sigortasız vatandaşlardan özel hastaneler ücret talep edebilir.

Yeşil Kart Muayene Ücretleri Var Mıdır?

Yeşil kartı bulunan vatandaşlar sağlık ocaklarına muayene olurken 2 TL devlet hastanelerinde ise 8 TL ücret ödemektedirler. Yeşil kartı olan vatandaşlar özel hastanede bu imkândan faydalanamaz. Yeşil kart maddi durumu olamayan vatandaşlara devlet tarafından verilen yardım amaçlı bir karttır. Yeşil kart alabilmek için vatandaşların bazı şartlar taşıması gerekir.

Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Olma

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin