Dolandırıcıların Yeni Yönteminden Korunmanın En İyi Yolu

Dolandırıcıların Yeni Yönteminden Korunmanın En İyi Yolu
Dolandırıcıların Yeni Yönteminden Korunmanın En İyi Yolu

Dolandırıcıların Yeni Yönteminden Korunmanın En İyi Yolu Güncel Taktik

Dolandırıcıların Yeni Yönteminden Korunmanın En İyi Yolu nedir? Dolandırıcılar, yeryüzünde hep var olacak ve hiç eksilmeyecekler. Bu varlıklardan korunmak için, iyi niyetli insanların alması gereken önlemler, çağa, teknolojinin gelişimine ve biraz da iyi bir araştırma becerisine bağlı olarak işe yarayabilir. Teknoloji dolandırıcılar için yararlı olduğu kadar, kendini tehlikelerden korumak isteyenler için de yararlı hale getirilebilir. Küçük önlemler büyük felaketleri önleyebilir. Bu makalede günümüzde yeni bir dolandırıcılık yönteminin nasıl yapıldığını ve bundan nasıl korunabileceğinizi gösteren yararlı bir bilgiler sunuyoruz.

Dolandırıcıların Akıl almaz Yöntemleri

Dolandırıcıların yeni yöntemi yaz aylarında tatile giden insanların, bir şekilde elde ettikleri kimlik bilgilerini ve adres bilgilerini kullanarak, onlara icra dosyası açtırmak. Sizin adınıza İcra dosyası açıldığında siz de tatilde iseniz, itiraz için tanınan kısa süreyi atlamış olacağınız için, bankadaki paranıza bloke konabilir. Paranız bankadan bu yolla alınabilir. İcra dosyası açıldığında size posta yolu ile ödeme emri gelir ama siz evde yoksanız bu zarf muhtara bırakılır ki muhtar size 5 gün içinde ulaşmazsa bu borç size kalır.  İtiraz süresini geçtiğinizde söz konusu borç sizden tahsil edilebilir. Bun durumun önüne geçmek için, adınıza açılacak bir icra dosyasından anında haberdar olmanızı sağlayacak bir yöntem var.

Dolandırıcılık Yönteminden Korunmanın Yolu

Tatile çıktığınızda elbette ki cep telefonunuzu da yanınıza alacaksınız. Bu yüzden telaş yapmanıza gerek yok. Adalet bakanlığının bir SMS hizmeti var ve bu hizmet şöyle çalışıyor. Adınıza İcra dosyası açılır açılmaz size SMS gönderilecektir. Ancak öncelikle TC kimlik numaranızı yazın boşluk bırakın ve kişisel abone yazarak 4060 numaralı servise gönderiniz. Ardından sisteme kayıt olmuş olacaksınız. Düşük bir SMS ücreti karşılığında mal varlıklarınızı korumak için bu yolu kullanabilirsiniz.

Bunun dışında internet vergi dairesinden e-tebligat bölümünde bilgilendirmeyi açabilirsiniz. Böylece mail ve cep telefonunuza bildirim gelecektir. Kendinizi koruma altına almak için bu basit önlemi almak, sizi büyük sıkıntılardan koruyabilir. Evde olmasanız bile, tebligattan haberiniz olacaktır. Hemen bulunduğunuz yerden gidip itirazınızı yaparak icra takibini durdurabilirsiniz.  Dolandırıcılar, teknolojinin gelişmesi ile her türlü fırsatı kullanıyorlar. Alacağınız önlemlerden biri de asla TC kimlik numaranızı bilgisayarlarınızda tabletlerinizde tutmamaktır. E-devlet sistemine giriş yaptığınızda da sanal klavyeyi kullanarak işlem yapmanız güvenliğinizi arttıracaktır.

E-Devlette Param Var mı?

Pek kimsenin bilmediği ama çok güzel bir uygulamadan daha bahsetmek istiyoruz. E-devlet sistemine girdiğinizde “arama” çubuğuna “mobil” yazarak, adınıza açılmış bulunan hat, internet kablolu TV vs gibi birçok aboneliği görüntüleyebilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemine kaydınız var mı? Birikmiş paranız ya da borcunuz var mı bakabileceksiniz.

SMS Göndererek veya Telefon Açarak Taciz Eden Dolandırıcılardan Korunmak

Bir dolandırıcılık yöntemi de, telefonla arama yaparak borçlu olduğunuz size bağırarak söyleyen yeni tip dolandırıcıların tezgahladığı yeni bir yöntemdir. Bu kimseler,  Whatsapp ile size IBAN atarak, borcunuzu ödemeniz gerektiğini söylerler. Borcunuzun söz gelimi 30 bin lira olduğunu, fakat bugün içinde yatırılacaksa bu borcun 5 bin liraya indirildiğini söyleyen dolandırıcılara vereceğiniz cevap şu. Bir şekilde ele geçirdikleri bir icralık borcunuzun detaylarını bilmedikleri için, size dosya numarası veremezler.

Siz, kendi ÜYAP portalınız dan icra dosyası numaranızı biliyorsunuz. Ama karşı tarafa sorduğunuzda, bu bilgiyi göremedikleri için size cevap veremeyeceklerdir. Bu kimseler sizi rahatsız ettiğinde yapacağınız en iyi şey, savcılığa giderek suçu bildirmeniz olacaktır. Hiç kimse borcunuz yüzünden sizi telefonla taciz etme, aşağılama hakkına sahip değildir. Sizin bu durumda vereceğiniz cevap, yasal çerçeveler içinde hareket edeceğinizi söylemeniz ve bu durumdan savcılığı da haberdar edeceğinizi ifade etmek olacaktır.

Dolandırıcıların Yeni Yönteminden Korunmanın En İyi Yolu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin