Dövme Yaptırmak Günah mıdır

Dövme Yaptırmak Günah mıdır
Dövme Yaptırmak Günah mıdır

Dövme Yaptırmak Günah mıdır

Dövme yaptırmak günah mıdır? Dövme Nedir? ilk çağlardan beri yapılan bir cahiliye adetidir. Yapılan kazılarda ve buzullarda 5000 yaşındaki bir insanın derisinin üzerinde birden fazla dövmeye rastlanmıştır.

Dövme, vücudun dış deri tabakasının daha alttaki kısımlarına çeşitli pigmentler yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlem çok ince iğneler yardımıyla yaklaşık olarak derinin 1-2 mm altına inilerek yapılır ve bu iğneler dakikada 3000 kez deriye girip çıkabilir.

Dövme yaptırabilme yaşı yasalarca 18 olarak belirlenmiştir. Bu nedenle yapılacak dövmenin modeline ve yapılacağı yere 16-17 yaşlarında karar verilebilir. Dövme, ömür boyunca vücutta bulunacağı için yapılacağı yere ve boyutlarına iyi karar verilmelidir. Çok büyük ve vücudun sürekli görünen yerlerinde bulunan dövmelerden uzun vadede pişmanlık yaşama ihtimali çok yüksektir.

Dövme Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dövme yapılırken dikkat edilmesi gerekenler konusunun en önemli noktalarından biri ise, 1 seansta 3 saatten uzun süre çalışılmamasıdır. Dövmenin boyutuna göre seanslar 10 gün aralıklarla dövme tamamlanana kadar devam eder.

Dövmenin acıtıp acıtmadığı ise dövme yapanların sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. En büyük dövme ustalarından Matthew Ellis, dövmenin acısını bir kedi tırmalaması şeklinde tanımlarken, dövme yaptıran birçok insansa dövmenin acısının başka hiçbir acıya benzemediğini söylüyor. Bu yüzden dövmenin acısı kişilerin acı eşiklerine göre değişiyor denilebilir.

Dövme Sildirmek Mümkün mü?

Yaptırılan dövmelerin silinip silinemeyeceğiyse yine merak edilen sorular arasında yer alıyor. Geliştirilen son teknoloji lazer sistemleriyle dövme sildirmek mümkün hale gelmiştir. Normalde vücut, dışarıdan bünyeye giren yabancı maddeleri dışarı atabilmektedir. Ancak dövme yapılırken derinin altına işleyen renk pigmentleri dışarıya atılamayacak kadar büyük olduklarından dolayı lazer sistemleriyle küçük parçalara ayrılarak dışarıya atılır.

Hangi mevsimde dövme yaptırmak gerekir ve dövme yapıldıktan sonra bakımı nasıl yapılmalıdır? soruları da yine merak edilen sorular arasında yer alıyor. Dövmenin yaptırılması için engel olacak herhangi bir zaman dilimi yoktur. Yaz, kış her zaman dövme yaptırılabilir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta yaz aylarında dövme yapıldığında bir haftaya yakın süre güneşe çıkılmamalı ve güneşe çıkıldığında muhakkak elli faktör güneş kremi kullanılmalıdır. Dövmenin bakımı ise dövmeyi yapan kişinin tavsiye edeceği şekilde yapılmalıdır. İlk 6 saat bandaj açılmamalı ve sonrasında ise dövmenin etrafı dövme ustası tarafından tavsiye edilen solüsyonla temizlenmelidir.

Dövme Yaptırmak neden Günah dır?

Dövme yaptırmak günah mı? Sorusu ise dövme yaptırmaya karar veren kişilerin en önce sorduğu sorulardan biridir. Diyanet tarafından yapılan açıklamalara göre dövme yaptırmak yaratılıştan gelen özellikleri değiştirdiği yani fıtratı bozduğu için günah sayılmaktadır.

Kuran’da dövme yaptırmak yaratılıştan gelen şekil ve özellikleri değiştirmek olarak kabul edildiği için günah sayılmıştır (Nisâ, 4/119).

Hz. Muhammed (s.a.v), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir. (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).

Dövme hakkında merak edilen başka bir konu ise abdeste engel olup olmadığıdır. Dövme yapıldığında deri üzerindeki suyun alta ulaşmasını engelleyen bir tabaka oluşturmadığı için abdeste ve gusüle engel olmamaktadır.

Dövme Yaptırmak Günah mıdır

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin