1. Haberler
  2. Blog
  3. Dünyalık İbadetlerimizi Yapıyor muyuz?

Dünyalık İbadetlerimizi Yapıyor muyuz?

Dünyalık İbadetlerimizi Yapıyor muyuz
Dünyalık İbadetlerimizi Yapıyor muyuz

Dünyalık İbadetlerimizi Yapıyor muyuz?

Dünyalık İbadetlerimizi Yapıyor muyuz? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle dünya üzerinde her vatandaşın üzerine yapması zorunlu olan ibadetten bahsetmek istiyorum. Bu ibadetlerimiz için illa ki bir dine veya bir inanca sahip olmamıza gerek yoktur. Bu ibadetlerimiz dünyamız için, kendimiz için daha sağlıklı, daha mutlu olmak içindir. Eğer sizlerde merak ettiyseniz buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, bu dünya üzerinde veya ülkemiz de işini en iyi şekilde yapan kişi dünya için ibadetini yapan kişidir. Bu ibadetleri herkesin yapması gerekmektedir. İster Müslüman olun , ister Hristiyan olun, ister Yahudi olun, İster Budist olun, isterseniz Ateist olun hiç fark etmez bu dünya için bu işini en iyi şekilde yapmak dünya için aslında kendimiz için yapmış olduğumuz ibadetlerdir.

İbadet Nedir?

İbadet nedir? Sadece dinlere ve inançlara ait olan bir kavram değildir aslında. Bu dünyada ev yapan veya yaptıran kişinin hile ile haram kazanç ile yapmaması o kişinin ibadetidir, bir ürün satarken o ürünün sağlam olması, kaliteli olması ve satarken ürünü yalan dolan ile değil de neyse onu anlatacak şekilde satmış olması o tüccarın ibadetidir, bir öğretmenin kendi doğrularını değil de herkes tarafından doğru kabul edilen bilgileri aktarması ve her girdiği ders saatini öğrencileri için faydalı olacak şekilde kullanmış olması o öğretmenin ibadetidir, bir başkanın veya cumhurbaşkanın işini çalmadan, halkına zulmetmeden, halkının isteklerini göz önünde bulundurarak ve makam mevki için değil de halkı için çalışıyor olması onun ibadetidir yani kısacası işini en iyi, en dürüst, en ahlaklı biçimde yapmak aslında her insanın üzerine düşen bir ibadettir.

İbadet sadece belli ritüelleri yapmak ve inanmış olduğumuz Tanrıya kulluğumuzu ve boyun eğdiğimizi göstermek değildir. En azından bunla sınırlı olmamalıdır. Bu dünya üzerinde işimizi hile ile, yalan ile, ahlaksızlık ile yaptığımız zaman emek vermeden, bazı şeyleri feda etmeden çok paralar kazanacağımızı hissediyor ve düşünüyor olabiliriz. Oysaki bu dünya üzerinde yapmamız gereken ibadeti yerine getirmiş olmuyoruz. Daha sonra ise bunun ceremesini yine yapmış olduğumuz yanlış ve kötülük ile çekmiş oluyoruz. Daha sonra bir olayda bir felakette suçlayacak bir sürü insan arıyoruz ve vicdanımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Gördüğümüz yanlışı desteklememiz, hatta bu yanlışa dur bile dememiş olmaz aslında bizi de en an o yanlışı ve kötülüğü yapan kişiler kadar kötü yapmaktadır. Bu yüzden vicdan rahatlatması aslında sadece bir yere kadar oluyor.

Bu dünya üzerinde yapmamız gereken ibadetleri yapalım

O yüzden bu dünya üzerinde insanların birbirlerine namazını kıldın mı? gibi soruları sorması aslında asla doğru olmayan bir sorudur. Birbirimize işini en iyi şekilde yaptın mı? Çalmadan, hile olmadan yaptın mı ? Gibi soruları asla sormuyoruz. Asıl sorulması gereken soruları sormazken, sorulmaması gereken soruları soruyoruz. Bu yüzden, inanmış olduğumuz din hiç fark etmeksizin bu dünya üzerinde yapmamız gereken ibadetleri yapalım. İnanmış olduğumuz Tanrı için kulluğumuzu gösterirken, insanlık için, dünyamız için, ülkemiz için de işimizi en iyi şekilde yapmış olduğumuzu gösterelim. Bu dünya üzerinde yapmış, dünyalık ibadetlere aslında hepimizin ihtiyacı vardır. Bu yüzden artık ahlaksızlığı bir kenara bırakıp doğruyu tercih edelim.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle dünya üzerinde dünyalık olan ibadetlerden bahsetmek istedim. İnanmış olduğumuz din ve inanç her ne olursa olsun bu ibadetleri dünya üzerinde yaşayan her bir insanın yapması gereken şeylerdir. Yerlere çöp atmayarak bile bu ibadeti gerçekleştirmemiz mümkündür. Bu ibadetlere dünya üzerinde en çok biz insanların ihtiyacı vardır. Bu yüzden lütfen dünyalık ibadetlerimizi aksatmayalım.

Sümeyye Nur Gündüz

Dünyalık İbadetlerimizi Yapıyor muyuz?
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin